«Χρήστης», εώς 20 γρ.κάνναβης ή 1,5 γρ.ηρωίνης-κοκαίνης.

Με τον ακριβή προσδιορισμό της ποσότητας ναρκωτικών ουσιών που απαλλάσσει αυτοδικαίως τον κάτοχο από τον κίνδυνο να θεωρηθεί έμπορος ή βαποράκι, καθώς και με μια σειρά άλλων ευνοϊκών ρυθμίσεων, απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης στα αιτήματα των κρατουμένων, χωρίς ωστόσο να τα ικανοποιεί στο σύνολό τους.

Συγκεκριμένα ο κάτοχος αυτών των ποσοτήτων μέχρι 1,5 γραμμάριο ηρωίνης ή κοκαΐνης, μέχρι 20 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης και μέχρι 2,5 γραμμάρια κατεργασμένης θα απαλλάσσεται από το δικαστήριο ως χρήστης, ενώ σύμφωνα με το ισχύον καθεστώς, εναπόκειται στην κρίση του δικαστηρίου να αξιολογήσει αν ο δράστης είναι μόνο χρήστης ή βαποράκι.

Στην ουσία ενσωματώνεται στο εθνικό μας δίκαιο απόφαση-πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον επανακαθορισμό των ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι ρυθμίσεις αυτές οι οποίες αναμένεται να αποσυμφορίσουν σε μεγάλο βαθμό της φυλακές, μαζί με με μερικές άλλες που αφορούν τον τομέα της χορήγησης αδειών στους κρατούμενους θα προωθηθούν- σύμφωνα με τις υποσχέσεις του κ. Χατζηγάκη- άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή.

Όλα αυτά βέβαια σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να ανακόψει την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ενόψει και της ημέρας εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου που, σύμφωνα με κάποιες φήμες, πρόκειται να συνδυαστεί με το πρόβλημα των φυλακών…

Αναδημοσίευση από http://greece-salonika.blogspot.com

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 17/11/2008, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία, Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Stoned Sparrow

    Ποσα χρονια θα κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας;;;
    Δηλαδη, το αυτονοητο γινεται ευνοϊκη ρυθμιση;;;
    Ελεος…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: