Ελληνική Δικαιοσύνη: “ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ”

Αναδημοσιέυση απο το Feleki

Ιστορίες τρέλας συμβαίνουν στα ελληνικά δικαστήρια. Αναφέρομαι στην υπόθεση βιασμού της καναδής δημοσιογράφου από έναν κατά συρροή βιαστή που τον Αύγουστο του 2005 κατηγορήθηκε ότι νάρκωσε και βίασε τέσσερις γυναίκες στην Αθήνα.

Αυτή την εβδομάδα η δίκη πήρε την έκτη της αναβολή για τον Ιανουάριο του 2011! Γράφει λοιπόν η Natalie Karneef (η καναδή δημοσιογράφος, μία εκ των θυμάτων) στο ιστολόγιό της: “Αυτή (αναβολή) συνέβη για διάφορους λόγους […] Πρώτον, η δικηγόρος του κατηγορούμενου ισχυρίστηκε ότι είχε άλλη υπόθεση. Στη θεωρία κάτι τέτοιο είναι ορθό, όμως εδώ και μια εβδομάδα γνώριζε για την εκδίκαση της υπόθεσης […]

Πατήστε στο «Διαβάστε τη συνέχεια» για να δείτε τα υπόλοιπα κωμικοτραγικά της ιστορία

Διαβάστε όμως, κάτι πιο τραγικό. Η υπόθεση δε θα ήταν δυνατό έτσι κι αλλιώς να εκδικαστεί γιατί δεν υπήρχε διερμηνέας, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στην προηγούμενη δίκη. Και πολύ ορθά επισημαίνει η Natalie: “Είναι υποχρέωση του διακαστηρίου να έχει ένα διερμηνέα και αν δεν είναι διαθέσιμος, είναι καθήκον του να βρει κάποιον άλλον. Με άλλα λόγια το δικαστήριο έβαλε τα δυνατά του για να μη γίνει η δίκη.

Φυσικά μετά την τροπή που πήρε η υπόθεση η  Natalie μαζί με το άλλο θύμα καταρρακώθηκαν. Η Natalie όμως δεν το βάζει κάτω: “Είναι δύσκολο να δεχτείς ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα για το πώς αισθάνεται κάποιος, μόνος σε μια πόλη. Και γιατί βέβαια να έχουν; Μόνο αν συμβεί σε εσένα ή σε κάποιον που αγαπάς, αλλιώς δεν ξέρεις.

[…] Στους επόμενους εννιά μήνες πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μάθουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι πόσο αδιάφορα αντιμετώπισαν την υπόθεση τα δικαστήρια της Αθήνας. Ίσως θα πρέπει να φτιάξουμε και μπλουζάκια με το σύνθημα:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΟΞΥΜΩΡΟ

Ας διαδώσουμε λοιπόν, την ιστορία της Natalie για να μην αισθάνεται μόνη, για να της δώσουμε λίγο κουράγιο!

Ακολουθεί το σχετικό κείμενο της  Natalie Karneef από το προσωπικό της ιστολόγιο.

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 26/03/2010, in Δικαιοσύνη, Ιντερνετ - Τεχνολογία, Κόσμος, Κοινωνία, Νομοθεσία, Πολιτική and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: