Ανοιχτά ζητούν πλέον την αποφυλάκιση του Μάριου Ζερβά και οι βουλευτές της κυβέρνησης

Ποιους καλύπτει ο Χρυσοχοίδης;;;

Ο Θανάσης Οικονόμου είναι ένας από τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι άλλοι δύο είναι οι Μάγια Τσόκλη και Οδυσσέας Βουδούρης) που ζητούν να αποφυλακιστεί άμεσα ο Μάριος Ζέρβας, ο διαδηλωτής που συνελήφθη στο απεργιακό συλλαλητήριο της Αθήνας, στις 11 Μαρτίου.

Ο Ζέρβας κρατείται με τη μαρτυρία αστυνομικών των ΜΑΤ η οποία όμως έχει διαψευστεί από άλλους δεκατρείς αυτόπτες μάρτυρες. Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ μαζί με τους συναδέλφους του υπογράφουν την επιστολή προς τον πρόεδρο του Άρειου Πάγου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η προφυλάκιση του Ζέρβα αναδεικνύει τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος και δεν υπάρχουν στην προκειμένη περίπτωση σοβαρές ενδείξεις ενοχής, κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια ή κίνδυνος φυγής του κατηγορουμένου. Χαρακτηρίζουν την προφυλάκιση «εκτροχιασμό και κηλίδα στην εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος» και καταλήγουν συμπεραίνοντας ότι «χρειάζεται ακόμη αρκετός δρόμος για να εμπεδωθούν οι έννοιες της προστασίας του πολίτη και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού».

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 09/04/2010, in Δικαιοσύνη, Κοινωνία, Νομοθεσία, Πορείες, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

  1. Όταν έχουμε φτιάξει ένα σύστημα όπου μέσα του το δικαστικό σύστημα δέχεται ότι η κατάθεση ενός αστυνομικού έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από 13(!) αυτόπτες μάρτυρες τότε κάτι πάει πολύ στραβά.

    Η σημαντική λέξη στην παραπάνω φράση είναι η «έχουμε» γιατί δηλώνει καθαρά ότι όλοι μας είμαστε συνυπεύθυνοι για αυτή την θλιβερή κατάσταση. Αναρωτιόμαστε γιατί οι αστυνομικοί συμπεριφέρονται αισχρά; Αλλά γιατί αναρωτιόμαστε; Ποιος τους φωνάζει επί ώρες στις διαδηλώσεις και πορείες «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι»; Αναρωτιόμαστε για την διαφθορά των πολιτικών μας; Αλλά γιατί αναρωτιόμαστε; Ποιος είναι αυτός που δεν τους αναγνωρίζει τίποτα θετικό που κάνουν και τους κατηγορεί αδιάκοπα και ασύστολα για οτιδήποτε αρνητικό, μεγάλο ή μικρό; Αναρωτιόμαστε για τους επιχειρηματίες που καταστρέφουν και το περιβάλλον αλλά και την οικονομία μας και μας εκμεταλλεύονται αισχρά; Όμως ποιος αγοράζει τα προϊόντα τους και υποστηρίζει την επιβίωσή τους, αν όχι όλοι εμείς;

    Όλα τα παραπάνω παρομοιάζουν την εικόνα σαν κάποιος να πετά ένα ποτήρι στο πάτωμα αλλά περιμένει όμως … να προσγειωθεί ομαλά στο τραπέζι … και άθικτο! Μόνο κάποιος που δεν γνωρίζει τίποτα για την φυσική πραγματικότητα και πως λειτουργεί (όπως ένα μωρό) θα περίμενε κάτι τέτοιο. Σε αυτό το νηπιακό στάδιο βρισκόμαστε οι πιο πολλοί άνθρωποι σήμερα όταν έχει να κάνει με την ανθρώπινη φύση και τις ανθρώπινες σχέσεις.

    Έχουμε φτιάξει ένα σύστημα που μας κάνει όλους διεφθαρμένους απλά και μόνο για να επιβιώσουμε. Όλοι μαζί το έχουμε φτιάξει αυτό το σύστημα και όλοι μαζί θα το αλλάξουμε … ειρηνικά ή βίαια … δικιά μας είναι η επιλογή, όπως ήταν πάντα … Αλλά ας μην νομίζουμε ότι η αδιαφορία είναι μια ειρηνική στάση, είναι βίαιη στάση γιατί η αδιαφορία σε κάποιου είδους βίας τελικά καταλήγει … αργά ή γρήγορα.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: