Ζωή χωρίς Χρήμα – Marx Factor

Καμιά χώρα δεν μπορεί να πληρώσει το χρέος της. Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ηταν αναμενόμενο.Ειναι η φύση του συστήματος. Η κοινωνία που αντιστέκεται πρέπει να αντέξει. Η ανατροπή για να γίνει χρειάζεται οξυνση της κρίσης και οχι θεραπεία της. Το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα έχει ανάγκη απο συνεχή ροή κεφαλαίων για να τροφοδοτήση μια ενδογενή αντίφαση. Διατήρηση της κερδοφορίας και αύξηση του χρέους των τροφοδοτών γιατί μόνο έτσι μπορεί να τυπώνει χρήμα.

Και αν το χρήμα πάψει να κυκλοφορεί? Αν αρνηθούμε να ζήσουμε με χρήματα? Αν αυτό γενικευθεί? Τα αγαθά και υπηρεσίες που χρειαζόμαστε για την επιβίωση μας σε μεγάλο βαθμό δεν απαιτούνε ρευστό η αν τα ελαχιστοποιήσουμε στα απαραίτητα στη χειρότερη περίπτωση χρειαζόμαστε λίγο ρευστό για υπηρεσίες που δεν μπορούμε να παράγουμε (ηλεκτρισμό-επικοινωνία-υδρευση). Αν σε όλα τα άλλα αναπτύξουμε ανταλλακτική λογική και σε αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας ακτιβιστική παραβατικότητα δηλαδή χρησιμοποιώ τις υπηρεσίες αλλά δεν τις πληρώνω η τις κλέβω τότε αργα σταθερά το σύστημα δεν αιμοδοτείται ασφυκτιά και καταρρέει.

Ενας παράλληλος δρόμος οσο και ταυτόχρονος είναι το σαμποτάρισμα των μηχανισμών είσπραξης χρήματος. Εργαζόμενοι με άθλια μεροκάματα στελεχώνουν αυτούς τους μηχανισμούς. Τους πλησιάζουμε τους κινητοποιούμε και παγώνουμε την εισπραξη.

Φροντίζουμε ωστε οι συλλογικότητες να οργανώσουν την τροφοδοσία της αντιστεκόμενης κοινωνίας ερχόμενες σε επαφή με αγρότες -κτηνοτρόφους- βιοτέχνες- γιατρούς-παιδαγωγούς- τεχνίτες και να συμφωνηθεί το ευρος της ανταλλαγής και στήριξης. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο οι μόνοι που δεν μπορούνε να προσφέρουν κάτι που να τρώγεται η να πίνεται η να γιατρεύει η να ψυχαγωγεί είναι οι νομισματοκόποι και οι υπάλληλοί τους. Σε μιά τέτοια οργάνωση αυτοί είναι που θα τρέχουνε με τα χρήματά τους να παρακαλάνε να τα χρησιμοποιήσουμε ωστε να χρεωθούμε και να μπορούνε να τυπώσουνε και άλλα.

Αναδημοσίευση από Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 27/04/2010, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία, ΕΠΙΣΚΙΑΣΙΣ, Κόσμος, Κοινωνία, Παιδεία - Πανεπιστήμια, Περιβάλλον - Ζώα, Πολιτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: