Σας Έπεισαν…

Λοιπόν, το – όχι πια υποθετικό αλλά απόλυτα πιθανό – σενάριο για το μέλλον έχει ως εξής :

Δανεισμός με γύρω στα 140 δις της Ελλάδας την Κυριακή σε βάθος τριετίας. Με αντάλλαγμα τη λήψη μέτρων που θα ισοπεδώσουν τους ανθρώπους και τη φύση αυτής της χώρας. Και με χούντα (λέγε με κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ) αν χρειαστεί.

Διαδοχικά πέφτουν στο καναβάτσο Πορτογαλία, Ισπανία, Ιρλανδία και μπορεί η Ιταλία. Και τις δανείζουν και αυτές! Με αντάλλαγμα αντίστοιχα μέτρα. Ποιοί? ΔΝΤ, δηλαδή οι ΗΠΑ, και Γερμανία. Το κοινωνικό περιβάλλον σε μία ολόκληρη Ήπειρο αλλάζει πλήρως με το κοινωνικό κράτος να αποσυναρμολογείται πλήρως και την εργασία να ποδηγετείται εντελώς, τουλάχιστον προς το παρόν (αν οι εργαζόμενοι της Ευρώπης δεν κάνουμε άμεσα κάτι).

Είναι φανερό ότι κάτι έπρεπε να γίνει για τη διατήρηση και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου στην Ευρωζώνη. Έπρεπε η γηραιά Ήπειρος να έρθει στο ίδιο μήκος κύματος με τις αναπτυσσόμενες και την Κίνα, για να αυξηθούν τα κέρδη των αφεντικών, τώρα που τα χρηματιστήρια δεν είναι πλέον στην άνθηση των προηγούμενων είκοσι χρόνων. Το επόμενο χειρότερο σενάριο που μπορώ να φανταστώ, όταν και οι ΗΠΑ δε θα μπορούν να εξυπηρετήσουν το χρέος τους, είναι ένας μεγάλος πόλεμος (αποδεδειγμένη τακτική της αστικής τάξης για την άνοδο κερδοφορίας του κεφαλαίου).

Σας έπεισαν λοιπόν ότι :

1. Οι παππούδες μας πρέπει να γίνουν ρακοσυλλέκτες (με κάτω από 600€ σύνταξη για το 65% των συνταξιούχων στο ΙΚΑ και κομμένες τη 13η και 14η σύνταξη δεν τη βγάζεις αλλιώς).

2. Εμείς πρέπει να καταστρέψουμε το σώμα και το πνεύμα μας από την πολλή δουλειά (γιατί με 800 – 1.000 € στην καλή περίπτωση και κομμένους τον 13ο και 14ο μισθό δεν πρόκειται να ζήσουμε με καμία αξιοπρέπεια).

Πατήστε στο «Διαβάστε τη συνέχεια» για να δείτε το υπόλοιπο πολύ ενδιαφέρον άρθρο

Αναδημοσίευση από In Love With Life

3. Τα παιδιά μας δεν πρέπει να σπουδάσουν (γιατί με την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και την πτώση του βιοτικού μας επιπέδου η μόρφωση είναι και τυπικά πλέον εμπόρευμα, δηλαδή προς αγορά μόνο για τους έχοντες).

4. Η φύση της χώρας πρέπει να καταστραφεί από τους εγχώριους και ξένους επενδυτές και οι αντιστάσεις να ποδοπατηθούν (γιατί δε βλέπω πως θα βρεθούν τα δανεισμένα χρήματα και οι τόκοι τους από ένα τόσο μικρό κράτος).

Υπάρχει άλλη λύση

Η λύση της αντίστασης, της πολιτικοποίησης, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, της προσπάθειας για την παραγωγή εναλλακτικών εδώ και τώρα, της διεκδίκησης συνθηκών ελευθερίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλλαγής τρόπων ζωής και νοοτροπιών, του ξυπνήματος συνειδήσεων. Να κινηθούμε άμεσα προς τρεις συγκεκριμένες κατευθύνσεις :

α. Παύση πληρωμών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό χρέος (δεν ανοίγει την πόρτα σε ένα ρόδινο άμεσο μέλλον αλλά αποτελεί διασφάλιση για μία καλύτερη κατάσταση μετά).

β. Απόδοση των υπευθύνων της υπάρχουσας κατάστασης στον λαό (το σύστημα δεν έχει πρόσωπο, είναι ενιαίο, ωστόσο οι υπουργοί της προηγούμενης και της προπροηγούμενης κυβέρνησης αλλά και το επιχειρηματικό κατεστημένο που είχε συναλλαγές μαζί τους πρέπει να τιμωρηθούν).

γ. Κατάληψη και επαναλειτουργία των χώρων δουλειάς που κλείνουν με κάθε τρόπο και κόστος από τους εργαζομένους τους, τα κινήματα και σε αλληλεγγύη με την κοινωνία.

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 02/05/2010, in ΕΠΙΣΚΙΑΣΙΣ, Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: