Δύσκολη νύχτα για το Rachel Corrie

Το φορτηγό πλοίο Rachel Corrie, που έχει ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση και επιχειρεί να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, κατευθύνεται σήμερα προς τον παλαιστινιακό θύλακα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιρλανδική οργάνωση.

Νωρίτερα οι οργανωτές του στολίσκου βοήθειας προς τη Γάζα που αναχαιτίσθηκε από το Ισραήλ και στον οποίο επρόκειτο αρχικά να συμμετάσχει το Rachel Corrie, είχαν ανακοινώσει πως έχασαν την επικοινωνία με το πλοίο.

«Το Rachel Corrie συνεχίζει την πορεία του προς τη Γάζα», ανακοίνωσε η Εκστρατεία Αλληλεγγύης Ιρλανδία Παλαιστίνη, διευκρινίζοντας ότι ήρθε σε επαφή με τους επιβάτες το πρωί.

«Η Τζένι Γκρέιχαμ, μια επιβάτισσα του πλοίου, δήλωσε το πρωί μέσω δορυφορικού τηλεφώνου: ‘Βρισκόμαστε περίπου 150 μίλια από τη Γάζα, προχωρούμε γρήγορα και ελπίζουμε ότι θα φτάσουμε στη Γάζα το πρωί του Σαββάτου'», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Στη Γάζα, η λαϊκή επιτροπή υποδοχής του πλοίου ανακοίνωσε επίσης πως ελπίζει ότι το Rachel Corrie θα φτάσει το Σάββατο, αν δεν αναχαιτιστεί από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Το Rachel Corrie, με το οποίο ταξιδεύουν 15 ιρλανδοί και μαλαισιανοί ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων μία νομπελίστρια της Ειρήνης και ένας πρώην αξιωματούχος του ΟΗΕ, μεταφέρει 1.000 τόνους βοήθειας, σύμφωνα με τους οργανωτές.    Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν οτι υπάρχει έντονος διπλωματικός πυρετός και πιέσεις απο μέρους του Ισραήλ να πειστεί το πλήρωμα του πλοίου να οδηγηθεί στο λιμάνι του Αστοντ και να ξεφορτώσει εκεί…Τα μέλη του πληρώματος σε τελευταία δηλωσή τους ανέφεραν ότι στόχος τους είναι ειρηνικά να φτάσουν στο τέλος του ταξιδιού τους στο λιμάνι της αποκλεισμένης Γάζας.Σίγουρα ειναι μιά δύσκολη νύχτα…Η τελευταία επικοινωνία εγινε 115 ναυτικά μίλια απο τη Γάζα.

Πηγή : Ostria

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 05/06/2010, in Κόσμος, Πολιτική and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε