Δικαίωση για το πάρκο “Κύπρου και Πατησίων”

Αναστέλλεται οριστικά η ισχύς οικοδομικής άδειας για το πάρκο “Κύπρου και Πατησίων” σύμφωνα με δικαστική απόφαση του διοικητικού εφετείου.

Το πάρκο έγινε αυτοδιαχειριζόμενο όταν ο Κακλαμάνης έστειλε συνεργεία να κόψουν πολλά δέντρα στο πάρκο στις αρχές του 2009 προκειμένου να γίνει παρκινγκ. Αυθόρμητα υπήρξε ένα κύμα εξέγερσης ενάντια στις ενέργειες του δήμου, ένα κύμα που άντλησε την ενέργειά του από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Η αυθόρμητη κινητοποίηση εξεγερμένων, αναρχικών, αριστερών, διαφόρων κατοίκων κλπ απέκρουσε δυναμικά τις αποφάσεις του Κακλαμάνη να εκμεταλλευτεί αυτή τη μικρή κοιτίδα πρασίνου που είχε απομείνει.

Έκτοτε ο Κακλαμάνης κινητοποίησε διάφορους μπράβους και φασίστεςγια να τραμπουκίσουν το πάρκο, ενδεχομένως να κινητοποιήθηκε και διακίνηση ναρκωτικών σε μία προσπάθεια να χτυπηθεί το κύμα αντίστασης του πάρκου.

Για τη συνέχεια πατήστε στο

Οι εξεγερμένοι του πάρκου όμως δε λύγισαν και με αποφασιστικότητα έκαναν το πάρκο ένα χώρο ανοιχτό και ελεύθερο για όλους. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο πάρκο πάνε πολλοί μετανάστες. Το πάρκο έτσι από την εγκατάλειψη που είχε πριν και από το τσιμέντο που σχεδίαζε να ρίξει ο δήμος τώρα έχει χώμα πράσινο και ζωή.

Σε αυτά συνέβαλλε η οργάνωση, η περιφρούρηση, οι πολυποίκιλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, η χρόνια επιμονή και η μη τρομοκράτηση στους τραμπουκισμούς του Κακλαμάνη και των φασιστών.

Η θετική δικαστική απόφαση για το πάρκο δείχνει πως εκτός από την αυτοοργάνωση, την αυτοδιαχείρηση και την αυτενέργεια σημαντικό ρόλο παίζουν και οι νομικοί αγώνες για την πλήρη απελευθέρωση.

Από : Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 22/07/2010, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία, Περιβάλλον - Ζώα, Πολιτική and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: