Ο γρίφος του κύβου του Ρούμπικ (Rubick Cube)

Πόσες φορές δεν έχετε εκνευριστεί που δεν καταφέρατε με τίποτε να λύσετε το περιβόητο κύβο του Ρούμπικ (Rubick Cube) που σας έκαναν δώρο; Σίγουρα αμέτρητες όπως και εμείς οι υπόλοιποι… Σύμφωνα λοιπόν με τους μελετητές που διεξήγαγαν έρευνα εδώ και 30 χρόνια για να λύσουν το γρίφο του κύβου, ανέφεραν ότι χρειάζεται μόνο 20 κινήσεις για να ολοκληρωθεί το αριστούργημα.

Ειδικότερα, οι επιστήμονες προσπαθούσαν να υπολογίσουν το μαγικό αριθμό του 36χρονου πλέον κύβου, εκείνο δηλαδή τον αριθμό των κινήσεων που απαιτείται για να λυθεί το μυστήριο. Έτσι υπολόγισαν ότι όλες οι 43,252,003,274,489,856,000 πιθανές εναρκτήριες κινήσεις μπορούν μέσα σε 20 βήματα να σας στέψουν βασιλιά του κύβου. Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι υπάρχει έντονα η πιθανότητα να αποτύχετε αφού ανάμεσα σε αυτές τις κινήσεις που θα επιλέξετε υπάρχουν 43 δις λάθος κινήσεις! Ένας εκπρόσωπος του εν λόγω project δήλωσε πως σε μερικά χρόνια επιπλέον επεξεργασίας θα αποδείξουν ότι 20 κινήσεις αρκούν για τη λύση του αινίγματος.

Για τη συνέχεια και το βίντεο της λύσης του γρίφου, πατήστε στο

Ο Κύβος του Ρούμπικ εφευρέθηκε από τον Έρνο Ρούμπικ, έναν Ούγγρο γλύπτη και καθηγητή αρχιτεκτονικής, το 1974, ενώ πέρασαν έξι χρόνια μέχρι να βρει τον δρόμο του προς τα καταστήματα παιχνιδιών της Δύσης.

Δείτε δύο βίντεο που εξηγούν τη λύση του κύβου…

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις σαν και αυτή με το τρίχρονο κοριτσάκι που το λύνει σε 114 δευτερόλεπτα…

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 12/08/2010, in Κόσμος and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: