Τα γνήσια Trabucos και οι γνήσιοι τραμπούκοι

Τα γνήσια Trabucos

Στα πρώτα χρόνια της ελληνικής δημοκρατίας, μετά την τουρκοκρατία, εμφανίστηκε μια ομάδα πολιτών που ανομάστηκαν «τραμπούκοι». Οι τραμπούκοι ήταν περιθωριακοί τύποι δημιούργημα των πολιτικάντηδων που πρόσφεραν τα πούρα της γνωστής τότε Κουβανέζικης εταιρίας από την Αβάνα «Trabucos» προκειμένου να κερδίσουν την ψήφο αλλά και την ζωηρή και δραστήρια υποστήριξη των οπαδών τους.

Η λέξη τραμπούκος έχει παραμείνει ως σήμερα και δηλώνει τον μπράβο κάποιου κομματάρχη ή γενικώς κάποιον που προκαλεί ταραχές κατ’ εντολή.

Στην Καθημερινή της 8ης Σεπτεμβρίου 2010 ο Διονύσης Γουσέτης γράφει σε στήλη με τίτλο «Τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και τα μάτια μας»:

«Μαθαίνω ακόμη ότι στις διαμαρτυρίες θα συμμετάσχουν και οι «Επιτροπές Αγώνα κατά των Διοδίων». Οι επιτροπές αυτές οργανώνουν αυτοκινητοπορεία που θα ανοίγει βίαια, αυθαίρετα, όλα τα διόδια της διαδρομής προς Θεσσαλονίκη.»

έπειτα συνεχίζει:

«Ο φοροφυγάς και ο απατεώνας που διώκονται βλέπουν τον συνδικαλιστή και τον τραμπούκο που σπάζουν πόρτες και μπάρες διοδίων να μένουν ατιμώρητοι και κατανοούν ότι αυτή είναι η γενικότερη τάξη των πραγμάτων.»

Για τη συνέχεια πατήστε στο

Για τραμπούκοι πάντως οι επιτροπές αγώνα κατά των διοδίων έχουν πολλούς υποστηρικτές:

– Την ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων ελλάδος (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_790.html)
– Το εργατικό κέντρο Λιβαδειάς (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_3813.html)
– Την ομοσπονδία συλλόγων υπουργείου εσωτερικών δημόσιας διοίκησης και αποκέντρωσης (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_6502.html)
– Την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών (http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2010/07/blog-post_3060.html)
– ΕΚΠΟΙΖΩ
– ΒΙΟΖΩ
– Πανηπειρωτική Ομοσπονδία
– INKA Κρήτης
– Νέο ΙΝΚΑ
– Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας
– Εργατικά Κέντρα Εύβοιας, Θήβας, Λειβαδιάς, Φθιώτιδας, Β. Εύβοιας και Αρκαδίας
– Ένωση Θυμάτων Καρτέλ και Μονοπωλίων
– ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
– ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΡΑΓΑΝΑΣ
– Επιτροπή αγώνα Μώλου
– Συλλογικότητες και πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα κλπ

Τα μέλη των επιτροπών αγώνα κατά των διοδίων «σπάνε» τις μπάρες και «γκρεμίζουν» τα διόδια που το ληστρικό σύστημα μας βάζει καθημερινά αρνούμενοι να πληρώσουν τα άδικα και παράνομα χαράτσια. Τραμπούκοι δεν είναι οι πολίτες που αγωνίζονται για τα αυτονόητα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και ελευθερίες τους.

Οι γήσιοι τραμπούκοι καπνίζοντας Trabucos

Αν θέλετε να βρείτε τραμπούκους ψάξτε να τους βρείτε σε αυτούς που ξεπούλησαν τις εθνικές μας οδούς, σε αυτούς που κατήργησαν ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, σε αυτούς που κλέβουν κυριολεκτικά τους μισθούς και τις συντάξεις των παπούδων και των γιαγιάδων, καταδικάζοντας αυτούς σε ένδεια και τα παιδιά και εγγόνια τους σε ανεργία.

Τραμπούκους λοιπόν κύριε θα βρείτε σε αυτούς πού ψήφισαν αυτά τα μέτρα και στα σαλόνια που συναγελάζονται με τους μεγαλοκαρχαρίες και τα παχυλά αμοιβόμενα παπαγαλάκια τους.

…Το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου όλοι στη ΔΕΘ, να πετάξουμε τους τραμπούκους της Τρόικας, του ΔΝΤ και το πολιτικό τους προσωπικο, έξω από τη ζωή μας…

Από : Επιτροπές αγώνα Κατοίκων Πολιτών & Εργαζομένων Ενάντια στα Διόδια

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 10/09/2010, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία, Κοινωνία, Πορείες and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: