Το Κράτος Ανακαλύπτει Ξανά τον Εχθρό σε Πρώην Τοξικομανή

Διαβάστε σχετικά : Από το σκοτάδι στο φως (Δείτε το  ντοκυμαντέρ που έγινε με αφορμή την περιπέτεια του Αχιλλέα Δεσποτάκη και του Κώστα Ριζόπουλου. Και οι δύο τους βρίσκονται στην επανένταξη, αφού κέρδισαν τη μάχη τους με την εξάρτηση. Το ερώτημα που τίθεται είναι αν υπάρχει επανένταξη σε έναν κόσμο που σε θέλει ανένταχτο)

Η ελληνική “δικαιοσύνη” μετά τους Κωνσταντίνο ΚατσάνοΑχιλλέα Δεσποτάκη και Κώστα Ριζόπουλο αποφασίζει να επιδείξει ξανά τη μεγαλοψυχία της σε ένα πρώην τοξικομανή, τον Παρασκευά Φωκιανό. Η Μονάδα Απεξάρτησης Τοξικομανών 18 Άνω έχει εκδόσει το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Νέο κρούσμα καταστολής!

Θεραπευόμενος του 18 Ανω οδηγείται στη φυλακή!

Τη Δευτέρα 27/9/2010 ο θεραπευόμενος του 18 Ανω, στη φάση της Κοινωνικής Επανένταξης Παρασκευάς Φωκιανός του Ιωσήφ, 36 ετών, οδηγήθηκε στη φυλακή, με απόφαση του Ε’ Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών. Σ’αυτή τη δίκη ζητήθηκε από τον ίδιο η ανάκληση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί από το 2007. Η αίτηση ανάκλησης απορρίφθηκε παρά τη θετική εισήγηση του Εισαγγελέα της έδρας .

Εκπρόσωπος του 18 Ανω, που παρευρισκόταν στη δίκη, διαβεβαίωσε υπεύθυνα το Δικαστήριο ότι ο θεραπευόμενος βρίσκεται σε θεραπευτική διαδικασία στην τρίτη και τελική της φάση, συμμετέχει ενεργά σ’αυτήν με πιστοποιημένη την αποχή από όλες τις ουσίες – μέσα από τοξικολογικό έλεγχο ούρων δύο φορές την εβδομάδα, εργάζεται , συντηρεί και φροντίζει την πολυμελή οικογένειά του (έχει 4 ανήλικα παιδιά).

Για τη συνέχεια πατήστε στο

Η απόφαση του Δικαστηρίου που τον οδηγεί στη φυλακή έρχεται να καταστρέψει όλα όσα με πολλή προσπάθεια κατακτήθηκαν μέσα από τη θεραπεία του. Ο νέος αυτός άνθρωπος χάνει τη θεραπεία του, κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, η οικογένειά του χάνει του μόνους οικονομικούς πόρους που εξασφαλίζε ο ίδιος με την εργασία του.

Τελικά, το μήνυμα που περνά στην κοινωνία μέσα απ’αυτήν και άλλες ανάλογες απαράδεκτες, καταδικαστικές αποφάσεις, είναι ότι η θέση του εξαρτημένου είναι μόνο στη φυλακή, ακόμα και όταν έχει απεξαρτηθεί, ότι δεν έχει νόημα να προσπαθεί να επανενταχθεί κοινωνικά.

Είναι τυχαίο, μήπως ότι στη Μυτιλήνη τοξικομανής νέα γυναίκα καταδικάστηκε  πριν λίγες μέρες σε ισόβια κάθειρξη για 12 γρ. ηρωϊνης;

Ως θεραπευτικό πρόγραμμα που το έργο του ακυρώνεται με τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις ζητάμε την ανάκλησή της και την άμεση απελευθέρωση του θεραπευόμενου.

Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να μεριμνήσει με όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να γίνει πράξη η απεξάρτηση και η κοινωνική επανένταξη , μέσα από τη λειτουργία των δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και να μην οδηγούνται στη φυλακή και στον κοινωνικό αποκλεισμό χιλιάδες νέοι άνθρωποι, θύματα και αυτοί της κρίσης της σημερινής κοινωνίας.

Για τη θεραπευτική ομάδα

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη

Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ

Κατερίνα  Μάτσα

Σχολιαστές

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 28/09/2010, in Δικαιοσύνη, Κοινωνία and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: