Τα 10 εντυπωσιακότερα σπήλαια του πλανήτη!

Υπάρχουν μερικές σπηλιές που κόβουν την ανάσα, με την τόσο εκπληκτική ομορφιά τους, Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας μεταφέρω σε μια εικονική περιήγηση στα πιο όμορφα και εκπληκτική σπήλαια του κόσμου που έχουν υπάρξει από την αυγή του πολιτισμού.

Σπήλαιο του Harrison

Σπήλαιο του Harrison

Το σπήλαιο του Harrison λέγεται ότι είναι ένα από τα θαύματα του κόσμου, λόγω της ανυπέρβλητης ομορφιάς και των  ασυνήθιστων σχηματισμών των  σταλακτιτών και των σταλαγμιτών του. Βρίσκεται στην Καραϊβική, στα νησιά  Μπαρμπάντος και αποτελεί το μοναδικό σπήλαιο στον κόσμο όπου το τρεχούμενο νερό συνυπάρχει με τους χρωματισμένα κρύσταλλα.  Σχηματίζεται από τη διάβρωση του νερού μέσα από το βράχο, οι σπηλιές αυτές είναι γεμάτες από μεγάλες αίθουσες, λίμνες, ρυάκια και καταρράκτες.

Για τις υπόλοιπες φωτογραφίες και την περιγραφή πατήστε στο

Σπήλαιο Phong Nha

Phong Nha Σπήλαιο

Το σπήλαιο Phong Nha είναι το μεγαλύτερο και πιο όμορφο σπήλαιο στο Βιετνάμ και είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Το σπήλαιο είναι 7729 μ., περιέχει 14 σπήλαια, με 13.969 μ. μήκος ο υπόγειου ποταμός που το γεμίζουν με άφθονους σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Το ποτάμι έχει πλατείες και ευρίες αμμώδεις περιοχές, που περιέχουν πολλά συναρπαστικά πετρώματα.

Σπήλαιο Waitomo Glowworm

Σπήλαιο Waitomo Glowworm

Σπήλαιο Waitomo Glowworm

Βρίσκεται στο Βόρειο Νησί της Νέας Ζηλανδίας, οφείλει το όνομά του εν μέρει στο τεράστιο πληθυσμό των glowworms (βοτανικά ονομάζονται luminosa Arachnocampa) που είναι αποκλειστικά βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία. Οι σκώληκες αυτοί έχουν περίπου το μέγεθος ενός μέσου κουνουπιού και εκπέμπουν έντονο φως.  Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι οι πεινασμένοι σκώληκες λάμπουν περισσότερο από τους»χορτάτους».  Το μπλε φως είναι στην πραγματικότητα μια χημική αντίδραση που λαμβάνει χώρα μέσα σε μια ειδική κάψουλα  που βρίσκεται στην ουρά του σκώληκα. Το σπήλαιο άρχισε να σχηματίζεται όταν η περιοχή ήταν ακόμα κάτω από τον ωκεανό περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Σπήλαιο των Κρυστάλλων

Σπήλαιο των Κρυστάλλων

Αυτό είναι το σπίτι των μεγαλύτερων (γνωστών) στον κόσμο κρυστάλλων στην Chihuahua του Μεξικό. Είναι μια πεταλοειδής κοιλότητα σε ασβεστολιθικά πετρώματα τα οποία έχουν 10 μέτρα πλάτος και 30 μέτρα μήκος και περιέχει γιγάντιους κρυστάλλους ακόμη και  36 πόδια μήκος, 4 μέτρα σε διάμετρο και 55 τόνους σε βάρος. Το βουνό Naica ήταν γεμάτο είχε υψηλή περιεκτικότητα σε γύψους ανυδρίτη υψηλότατης θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της ηφαιστειακής δραστηριότητας που έλαβε χώρα εκατομμύρια χρόνια πριν. Το μάγμα θερμανε το νερό του διαλύοντας όλα τα ορυκτά ώστε μετά την ψύξη να σχηματιστούν τεράστιοι κρύσταλλοι γύψου.

Σπήλαιο Αλί  Σαντρ, Hamadan Ιράν

Σπήλαιο Αλί Σαντρ, Hamadan Ιράν

Σπήλαιο Αλί Σαντρ, Hamadan Ιράν

Το σπήλαιο Αλί Σαντρ βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της Hamadan, στο δυτικό Ιράν. Μετρά 70 εκατομμύρια χρόνια χρόνια «ζωής» και περιέχει αρκετά μεγάλες, βαθιές λίμνες και σταλακτίτες που κρέμονται από την οροφή του σπηλαίου σε διάφορα χρώματα διπλασιάζουν την ομορφιά του. Λαμβάνουν το σχήμα βελόνας κουνουπιδίου ή ομπρέλας, σε διάφορα φωτεινά χρώματα κόκκινης, μοβ, καφέ, πράσινής και μπλε απόχρωσης,  δίνουν μια εξωτική θέα στο πάτωμα σπηλιάς. Λέγεται ότι το Αλή-Σαντρ είναι το μοναδικό σπήλαιο με τόσο καθαρά νερά που μπορούμε να δούμε σε βάθος 5 μέτρων, ακόμη και με αμυδρό φως.

Σπήλαιο Eisriesenwelt

Σπήλαιο Eisriesenwelt

Σπήλαιο Eisriesenwelt

Το Σπήλαιο Eisriesenwelt είναι ένα φυσικό σπήλαιο παγωμένου ασβεστόλιθου που βρίσκεται στο Werfen της Αυστρίας. Βρίσκεται εντός των βουνών Tennengebirga κοντά στο Σάλτσμπουργκ, εκτείνεται σε μήκος 42 χλμ. και είναι το μεγαλύτερο σπήλαιο πάγου του κόσμου.

Σπήλαιο Lechuguilla

Σπήλαιο Lechuguilla

Η πέμπτη μεγαλύτερη σπηλιά στον κόσμο, το σπήλαιο Lechuguilla βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Carlsbad στο Νέο Μεξικό των ΗΠΑ. Είναι η πιο διάσημη από άποψη ασυνήθιστης γεωλογίας, με σπάνια αποθέματα σπηλαιοθεμάτων και  μεγάλες ποσότητες γύψου και αποθέματα κίτρινου θείου καταθέσεις σε άριστη κατάσταση. Ωστόσο, η πρόσβαση στο σπήλαιο περιορίζεται  μόνο στους εγκεκριμένους επιστημονικούς ερευνητές και σε ομάδες εξερεύνησης.

Crystal Cave

Crystal Cave

Το Εθνικό πάρκο Sequoia , στην αμερικανική πολιτεία της Καλιφόρνια είναι το σπίτι 240 γνωστών σπηλαίων. Το Crystal Cave είναι ένα σπήλαιο μάρμαρου που είναι το δεύτερο μακρύτερο σε μήκος σπήλαιο του πάρκου άνω των 3,4 μιλίων. Είναι στην περιοχή του δάσους Giant Forest, ανάμεσα στο βουνό Ash και το Giant Forest.

Κίτρινο σπήλαιο Dragon

Κίτρινο σπήλαιο Dragon

Κίτρινο σπήλαιο Dragon

Το Yellow Dragon Cave βρίσκεται στο πίσω μέρος του λόφου Xixialing στη Δυτική Λίμνη στην πόλη Hangzhou. Στην πραγματικότητα είναι μισό-τεχνητό και μισό φυσικό. Είναι απλό, αλλά πολύ κομψό με διαφορετικά είδη μπαμπού, όπως το λευκό μπαμπού, μπαμπού μοβ, πράσινο μπαμπού με χρυσές κουκκίδες, τετράγωνο μπαμπού και ούτω καθεξής.

Σπήλαια Velebit της Κροατίας

Σπήλαια Velebit της Κροατίας

Το βουνό Velebit είναι το σπίτι του μιας σειράς σπηλαίων ονόματι Lukina JAMA, Slovacka JAMA, Velebita και Meduza. Οι σπηλιές έχουν ορισμένες από τις μεγαλύτερες υπόγειες κάθετες όψεις. Στους πρόποδες του JAMA Lukina υπάρχουν λίμνες και τα ρεύματα που έχουν τις μεγαλύτερες αποικίες σε υπόγειες βδέλλες.

Μεταφορά και μετάφραση από Travelet

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 18/10/2010, in Περιβάλλον - Ζώα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: