Οι αλλαγές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και σχολεία θα ανακοινωθούν μετά τις εκλογές, λόγω… αναβρασμού!

Ο αρχικός προγραμματισμός για το χρόνο των ανακοινώσεων ήταν να γίνουν, από την Αννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της Συνόδου των πρυτάνεων που θα γίνει το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Κρήτη. Την περασμένη Δευτέρα, όμως, η υπουργός δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι τις ανακοινώσεις θα τις κάνει η ίδια στους δημοσιογράφους, τις αμέσως επόμενες μέρες.

Ακολούθησε διαφωνία ανάμεσα στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη χρονική στιγμή των ανακοινώσεων, καθώς θεωρείται βέβαιο ότι θα δημιουργηθούν αντιδράσεις, γεγονός που σε καμιά περίπτωση δεν θα ήθελε η κυβέρνηση και μάλιστα παραμονές των εκλογών…

Τελικά, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επικράτησε η άποψη ότι λόγω της σοβαρότητας των ανακοινώσεων, αυτές πρέπει να αναβληθούν και ότι ο καταλληλότερος χρόνος για να γίνουν είναι μετά τις εκλογές, με το σκεπτικό ότι θα έχει αποκατασταθεί το κλίμα στα Πανεπιστήμια στα οποία τώρα επικρατεί σχετική αναταραχή. Τότε εξάλλου θα γίνουν και οι ανακοινώσεις για το νέο Λύκειο.

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Κινητοποιήσεις φοιτητών

Μετά τις εξελίξεις αυτές μένει να δούμε τώρα πώς θα διαμορφωθεί η εικόνα που επικρατεί στα Πανεπιστήμια ενόψει των επικείμενων αλλαγών. Οι διαμαρτυρίες των φοιτητών συνδέονται με τις αλλαγές στη διοίκηση των ΑΕΙ, στη χρηματοδότηση και στον τρόπο φοίτησης, αλλά και με τις δραστικές περικοπές στα κονδύλια των ιδρυμάτων.

Μέχρι στιγμής, ναι στην κατάληψη έχουν πει οι 6 από τις 9 σχολές του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και ορισμένες σχολές της περιφέρειας, ενώ αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι συντονίζονται σε κοινή δράση που θα σημοτοδοτηθεί από την αντι-Σύνοδο που έχουν προγραμματίσει να κάνουν απέναντι στη Σύνοδο των πρυτάνεων το Σάββατο στο Ρέθυμνο.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών, οι φοιτητές πραγματοποιούν σήμερα τη δεύτερη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας, ξεκινώντας από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Απολύτως αντίθετη με τις προτάσεις του υπουργείου Παιδείας είναι και η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ. «Αν αυτές οι ανακοινώσεις αποτελέσουν το πλαίσιο διαλόγου, τότε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει την επιλογή της ευθείας σύγκρουσης με τους φοιτητές», είπε χθες ο γραμματέας της ΠΑΣΠ Πανεπιστημίων Μ. Νικηφόρος.

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ από ΠρέζαTv

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 21/10/2010, in Παιδεία - Πανεπιστήμια and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: