Το φαινόμενο ΑΠΟΧΗ και γιατί το φοβούνται !!!

Πατήστε στη φωτογραφία για να δείτε την ανάλυση του Dentnews για την αποχή

Δυστυχώς, αυτό ΔΕΝ φαίνεται να το λαμβάνουν υπόψη, ούτε ο πολιτικός λόγος των κομμάτων, ούτε οι δημοσκοπικές αναλύσεις. Και τελικά οδηγούνται, κόμματα και αναλυτές, να ΜΗΝ λαμβάνουν υπόψη το τι ζητάει και θέλει ένας ολόκληρος λαός.

Πως φαίνεται αυτό; Από το ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ να πουν για την “τερατώδη” ποσότητα ψηφοφόρων που αρνούνται να τοποθετηθούν. Κανείς τους.

Κόμματα και ηγεσίες εννοούν ως τοποθέτηση μόνο το να πάρεις είτε το δικό τους μέρος είτε του αντιπάλου κόμματος. Ακου τώρα σοφία πολιτική! Ετσι. Αν δεν πας με το ένα ή με το άλλο κόμμα, σημαίνει για όλους αυτούς ότι ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ. Υπάρχεις ακόμη (ευτυχώς δηλαδή) αλλά είσαι κάτι σαν σκιά. Χωρίς υπόσταση.

Και προχωρούν και πέρα από αυτό. Εφόσον ΔΕΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΕΣ, αγνοούν από τις περαιτέρω αναλύσεις τους, οτιδήποτε αφορά αυτή την μη-τοποθέτησή σου. Και προβαίνουν μόνο σε επίμονες προτροπές να πας να ψηφίσεις (οτιδήποτε, ακόμη και το “αντίπαλο” κόμμα), ώστε να σου κάνουν την τιμή, να σε συμπεριλαμβάνουν στις αναλύσεις τους.

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Δεν ασχολούνται καν με τους λόγους που δίνουν τέτοια ΥΨΗΛΑ ποσοστά στην “μη-τοποθέτηση”, στην αποχή δηλαδή. Ελάχιστη ως καμμία ανάλυση επ’ αυτού. Ενώ η “μη-τοποθέτηση” κοντεύει να αγγίξει το 35%. Λες και είναι κάνα αμελητέο ποσοστό δηλαδή. Δεν έχουν να πουν τίποτε. Να δώσουν μια εξήγηση, την εξήγησή τους βρε αδερφέ, γιατί αυτό το φαινόμενο με τόσο υψηλά ποσοστά. Τίποτε. Αυτό κιαν είναι “τερατώδες”.

Εγώ ΞΕΡΩ γιατί το κάνουν: Γιατί το φοβούνται το φαινόμενο αποχή. Γιατί τους είναι άγνωστο το φαινόμενο αποχή. Γιατί δεν μπορούν να το διαχειριστούν το φαινόμενο αποχή. Γιατί δεν τους ΒΟΛΕΥΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ το φαινόμενο αποχή. Γιατί ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να υπάρχει το φαινόμενο αποχή. Γι’ αυτό επιμένουν να ΜΗΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ. Και να μην το αναλύουν.

ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Και νομίζουν ότι κάνουν κακό στην πραγματικότητα. Την πολεμούν. Γιατί αν την δεχτούν, θα φύγει το ΕΔΑΦΟΣ κάτω από τα πόδια τους.

Και έτσι, πιάνονται από το μόνο πράμα που τους είναι καταληπτό και οικείο: το πολιτικό σύστημα, τις κόντρες του, τις τακτικές του, τα πρόσωπά του, τα μελοδράματά του και τις πριμαντόνες του.

Ενώ είναι αυτό το ίδιο το πολιτικό σύστημα που μας έφερε την καταστροφή που ζούμε, και φούντωσε τα ποσοστά της “μη-τοποθέτησης” εκεί που τα βλέπετε.

ΥΓ. Ελεατισμός: αφού δεν μπορούμε να βρούμε εξήγηση για την αλλαγή και την κίνηση, αρνούμαστε την ύπαρξή της. Καθήστε λοιπόν στη μέση του δρόμου και μην ανησυχείτε: αυτό που έρχεται από απέναντι δεν είναι η άμαξα.

Αναδημοσίευση από Αναρμόδιο

Advertisements

Posted on 22/10/2010, in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

 1. Νίκος Μαρκογιαννάκης

  Η Αποχή όντως είναι ανούσια. Δεν επηρεάζει καθόλου τα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα.

  Ένα παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι όταν λέγεται ότι ένα κόμμα πήρε 40% το ποσοστό αναφέρεται MONO στο ποσοστό από αυτούς που ψήφισαν, αυτοί που ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΑΓΝΟΟΥΝΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ από τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά και από όλη την πολιτική και κοινωνική διαδικασία των εκλογών.

  Η μόνη αναφορά σε αυτούς που δεν ψήφισαν είναι ένα λεπτό στις ειδήσεις, από εκεί και πέρα αγνοούνται τελείως.

  Χμ, δεν συμφέρει κάποιους κάποιοι να μην ψηφίσουν;!!! Σκεφτείτε το ξανά ….

  • Νίκος Μαρκογιαννάκης

   Φυσικά πρέπει να γνωρίζουμε ότι ψηφίζουμε κάθε μέρα με το πως σκεφτόμαστε, τι λέμε, και τι κάνουμε.

   Ψηφίζουμε ακόμη και με το τι αγοράζουμε κάθε μέρα … γιατί έτσι στηρίζουμε τις πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω από την διαφθορά των πολιτικών.

   Η διαφθορά της κοινωνίας μας και του συστήματος είναι αποτέλεσμα των ενεργειών όλων μας και όχι κάποιων λίγων όπως μας συμφέρει να λέμε για να αποποιηθούμε των ευθυνών μας.

   Μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια «Γαλλική Επανάσταση» και να «αποκεφαλίσουμε την εξουσία.» Όμως καλό είναι να μάθουμε κάποτε από την ιστορία ότι η «εξουσία» είναι σαν την «λερναία ύδρα» και η διαφθορά της τρέφεται από εμάς.

   Η «εξουσία» απλά αντιπροσωπεύει την σκέψη και την συνειδητότητα του συνόλου. Αλλά λίγοι έχουν το θάρρος να παραδεχτούν τις ευθύνες τους.

   Φιλικά

 2. Πώς αποχή-άκυρο-λευκό βοηθάνε το δικομματισμό;

  http://efhbos.wordpress.com/2009/05/30/apoxh-akyro-leyk/

  Έστω ότι είμαστε 100 ψηφοφόροι εκ των οποίων οι 30 είναι αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από το δικομματισμό. Ας δούμε τι γίνεται αν ΚΑΙ οι 30 ψηφίσουν μικρά έως πολύ μικρά κόμματα:

  Ψηφοφόροι : 100
  Έγκυρα : 100
  Έλαβαν:
  ΠΑΣΟΚ : 29 (29%)
  ΝΔ: 28 (28%)
  ΚΚΕ: 5 (5%)
  ΣΥΡΙΖΑ: 5 (5%)
  ΛΑΟΣ: 5 (5%)
  Οικολόγοι : 5 (5%)
  Δράση: 5 (5%)
  Φιλελεύθερη συμμαχία: 2 (2%)
  ΚΚΕ Μ-Λ: 2 (2%)
  Χρυσή Αυγή: 1 (1%)
  ΕΝΑΝΤΥΑ: 1 (1%)
  Ένωση Κεντρώων: 2 (2%)
  Κόμμα Φιλελευθέρων: 1 (1%)
  ΑΣΚΕ: 1 (1%)
  Ουράνιο τόξο: 2 (2%)
  Κόμμα νέων: 2 (2%)
  ΟΑΚΚΕ: 1 (1%)
  Κόμμα Φιλελευθέρων: 1 (1%)
  Ελληνική Ενότητα: 1 (1%)
  Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών: 1 (1%)

  Κοιτάξτε τώρα πόσο δραματικά αλλάζουν τα ποσοστά των κομμάτων αν οι 10 από αυτούς τους 30 απέχουν, οι υπόλοιποι 10 ρίξουν λευκό και οι υπόλοιποι 10 άκυρο:

  Ψηφοφόροι : 100
  Προσήλθαν: 90 (αποχή 10%)
  Έγκυρα : 80 (10 άκυρα)
  Λευκά: 10
  Έλαβαν: (επί των εγκύρων πλην λευκών)
  ΠΑΣΟΚ : 29 (42,6%)
  ΝΔ: 28 (40%)
  ΚΚΕ: 4 (5,7%)
  ΣΥΡΙΖΑ: 4 (5,7%)
  ΛΑΟΣ: 3 (4,2%)
  Οικολόγοι : 1 (1,4%)
  Δράση: 1 (1,4%)

  Βλέπετε τη δραματική αλλαγή των ποσοστών;

  Συνεπώς;;;

  Οι ψήφοι στο παράδειγμα είναι αυθαίρετοι και τέθηκαν έτσι μόνο και μόνο για να αποδείξουν τον τίτλο του ποστ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: