Τα Νησιά Μάρσαλ χτίζουν θαλάσσιο τείχος

Τα Νησιά Μάρσαλ στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία βρίσκονται σε χαμηλότερο υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας, σκοπεύουν να χτίσουν ένα θαλάσσιο τείχος για να προστατευτούν από τα κύματα και τις πλημμύρες.

Πολλά από τα νησιά βρίσκονται ένα μέτρο κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και είναι πολύ ευάλωτα στις πλημμύρες. Πρόκειται για κοραλλιογενή νησιά τα οποία άλλα κατοικούνται και άλλα όχι. Συγκεκριμένα αποτελούνται από 29 κοραλλιογενείς ατόλες και 5 ακατοίκητα νησιά.

Την εν λόγω ανακοίνωση έκανε ο πρεσβευτής των Νησιών Μάρσαλ Phillip Muller στον ΟΗΕ το Σαββατοκύριακο. «Θέλουμε να αποφύγουμε τις πλημμύρες και να προλάβουμε τη διάβρωση των εδαφών», τόνισε ο Phillip Muller, κάνοντας έκκληση για διεθνή οικονομική βοήθεια για τη χρηματοδότηση έργου κόστους περίπου 20 εκατ. δολαρίων.

Πριν δύο χρόνια, το Δεκέμβριο του 2008 σημειώθηκαν καταστροφές από ισχυρές καταιγίδες και πλημμύρες, κυρίως στην ατόλη Majuro αναγκάζοντας τους κατοίκους να ζήσουν σε προσωρινά καταφύγια.

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Χονολουλού, προειδοποίησε ότι θα συμβούν έντονα καιρικά φαινόμενα τους επόμενους δύο μήνες. Ο Muller τόνισε ότι η κυβέρνηση αναζητά δωρητές που θα την βοηθήσει να υλοποιήσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, για να προστατευτεί η χώρα από τις πλημμύρες.

Το σχέδιο της κυβέρνησης είναι να χτίσει ένα τείχος, μήκους 5χλμ στην ατόλη Majuro, όπου ζουν περισσότεροι από τους μισούς από τους 55.000 κατοίκους των νησιών. Πολλά σπίτια των κατοίκων βρίσκονται σε απόσταση μόλις 10 μέτρων από την ακτή. Eπίσης, η κυβέρνηση σχεδιάζει να επιχωματώσει μικρούς κόλπους, ώστε να προστατευτεί η χώρα από έντονα καιρικά φαινόμενα και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας.

Econews

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 01/11/2010, in Περιβάλλον - Ζώα and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε