Κυριακή, κοντή γιορτή

Σοφός ο ελληνικός λαός. Έχει βγάλει παροιμίες για όλες τις περιστάσεις και τα γούστα. Φυσικά σχεδόν για κάθε παροιμία, υπάρχει και μία άλλη με ακριβώς το αντίθετο νόημα/σοφιστεία, γιατί ως γνωστόν, αν σε κάτι είμαστε καλοί ως χώρα, αυτό είναι να καλύπτουμε τον κώλο μας.

Στο θέμα μας τώρα. Ποιο θέμα; Εκλογές την Κυριακή και τα όργανα ξεκίνησαν ήδη. Βόμβες εδώ, βόμβες εκεί και ο πρωθυπουργός να σέρνει το χορό, βομβαρδίζοντάς μας, όσο πιο συχνά μπορεί, με νέα εκλογολογικά σενάρια, σε περίπτωση που το κόμμα του τον «πιεί» την Κυριακή. Το γεγονός πως αν πάμε σε κυβερνητικές εκλογές πιθανότατα θα σημαίνει ότι θα τον πιεί ολόκληρη η χώρα δεν φαίνετε να τον καίει και πολύ, μιας και δεν είναι το δικό του μέλλον που βρίσκεται σε κίνδυνο.

After all τα λεφτά μαζί τα φάγαμε, κι απ’ ότι φαίνεται αυτός έκανε καλύτερο pot management, από τους υπόλοιπους Έλληνες, και δεν έχει κανένα πρόβλημα να πάει «all in» τη χώρα. Η ορολογία poker δεν είναι καθόλου τυχαία, μιας και ένα από τα σχέδια διάσωσης είναι και η μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο καζίνο.

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Θα μου πείτε και πολύ σωστά, τι επιλογές έχουμε τη δεδομένη χρονική στιγμή και ως χώρα και ως πολίτες. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε και πάρα πολλές. Προσωπικά πιστεύω 100%, ότι η ψήφος δεν είναι μία από αυτές. Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, είτε είναι τα πρόσωπα που ζητούν τη ψήφος μας, είτε είναι η γενικότερη λογική «δημοκρατίας» που αποπνέει από αυτό, είναι το μεγαλύτερο αστείο στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Είμαι σίγουρος ότι θα βγουν όλοι και θα με κατηγορήσουν ότι η αποχή δεν είναι πολιτική πράξη, ότι αυτοί θα κάνουν τις δουλειές τους anyway και ότι στο «χέρι» μας είναι να τους μαυρίσουμε και να τους διώξουμε από την εξουσία. Ε λοιπόν το μόνο που έχει απομείνει στο χέρι μας, κατά την άποψή μου, είναι το τρίτο το μακρύτερο!

Οπότε πάμε ξανά στο αρχικό ερώτημα, όσον αφορά τις επιλογές μας. Κοιτώντας γύρω μου βλέπω ότι όλο και περισσότεροι συντοπίτες μου, αποφασίζουν τη μετανάστευση στο εξωτερικό, ελπίζοντας να μην έχουν την ίδια τύχη που είχαν στην Ελλάδα και να προλάβουν να πιάσουν την καλή εκεί. Αν και τα πράματα φαίνετε να πηγαίνουν σε ένα τέλμα, σε παγκόσμιο επίπεδο (μόνο η Κίνα φαίνετε να κρατιέται άνετα τη δεδομένη χρονική στιγμή, κι αυτό έχοντας εφαρμόσει ένα τραβεστί πολιτικό σύστημα κομμουνισμοφασισμού), αρκετοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δύσκολα να πετύχουν χειρότερα από αυτό που συμβαίνει στο αγαπημένο μας Ελλαδιστάν, οπότε και παίρνουν τη μεγάλη απόφαση και να απέχουν από το μέλλον της χώρας εξ’ ολοκλήρου.

Τι γίνετε όμως, για όλους αυτούς που δε θέλουν ή δε μπορούν να πάρουν το καπελάκι τους και να την κάνουν από τη χώρα; Για όλους αυτούς που δε μπορούν να ακολουθήσουν το δρόμο της ξενιτιάς, και να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν τα λεφτά των εχόντων, φεύγοντας μία κρύα νύχτα του χειμώνα από τη χώρα, πριν τα πράματα ζορίσουν κι άλλο;

Αυτή είναι η στιγμή, που η μαγική λεξούλα κάνει την εμφάνισή της. Και το όνομα αυτής, ΥΠΟΜΟΝΗ! Έλα όμως, που τα αποθέματα φαίνετε να έχουν στερέψει. Η χώρα είναι ένα καζάνι έτοιμο να εκραγεί, όλο και περισσότεροι περνούν τη πόρτα της ανεργίας, οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη καθημερινά ή κρατιούνται με δάνεια από τις τράπεζες, που κρατιούνται με δάνεια από παγκόσμιες τράπεζες, κ.ο.κ. Και πώς να κάνει ο κόσμος άλλο υπομονή, όταν βλέπει καθημερινά τεράστια νούμερα να περνάνε από μπροστά του, να αλλάζουν τσέπες σε χρόνο dt και αυτοί ακόμα να προσπαθούν να καταλάβουν πως είναι δυνατόν να βγάλουν την επόμενη μέρα καθαρή. Κάπου διάβαζα τελευταία, ότι το 2009, τα πέντε κόμματα που μας αντιπροσωπεύουν στη βο(υ)λή επιχορηγήθηκαν με 60 εκατομμύρια ευρώ, έτσι ώστε να μπορούν να διατελούν το έργο τους καλύτερα. Δηλαδή απλά δεν έχουν το θεό τους, το ΚΚ και επίσημα.

Πέρασε η ώρα και το μόνο που κάνω είναι να κράζω και να αναφέρω προβλήματα και ανησυχίες που συζητάνε οι περισσότεροι καθημερινά με τους κοντινούς τους ανθρώπους. Προσπαθώντας να αποφύγω να χαρακτηριστώ γραφικός (όχι ότι δεν είμαι για όσους με ξέρουν), θα τολμήσω να προτείνω επιγραμματικά τι θεωρώ ως πιθανές «λύσεις». Δυστυχώς όλες για να συμβούν θα πρέπει να αλλάξει η επίσης «γραφική» κοινωνία μας, να πάει ένα βήμα μπροστά και να απεγκλωβιστεί από λογικές και status quo του παρελθόντος. Έχουμε και λέμε λοιπόν!

 • Μάχη 1 : Καλή η Εκκλησία, καλός και ο Θεός, ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει, αλλά όταν το ζωνάρι σφίγγει επικίνδυνα, καλό θα ήταν το πνεύμα να δώσει λίγο χώρο στη σάρκα. ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΕΥΣΗ ΟΛΗΣ της εκκλησιαστικής ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, και είναι αρκετή, πιστέψτε με.
 • Μάχη 2 : Αλλαγή του πολιτικού συστήματος. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι εμφανές πλέον ότι δε μας ταιριάζει. Ως λαός των άκρων, απλά καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τη μισή χώρα, σε μία πόλη, και όλα τα κέντρα εξουσίας να τρίβουν τα χέρια τους, έχοντας στοιβάξει τους νέο-ραγιάδες σε ένα λεκανοπέδιο και φτύνοντας στη μάπα την υπόλοιπη περιφέρεια. ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ και αλλαγή του πολιτεύματος σε ένα σύστημα όπου η ΤΟΠΙΚΗ  ΕΞΟΥΣΙΑ θα έχει το πρώτο λόγο και η κεντρική, θα έχει το ρόλο του πρεσβευτή και της γενικής συνέλευσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα (1 το μήνα υποχρεωτικά για όλους) και σε περιπτώσεις πολύ ειδικές. Το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ είναι ο μόνος φίλος μας.
 • Μάχη 3 : ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΣΗ της ΙΝΔΙΚΗΣ ΚΑΝΝΑΒΗΣ. Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος χάνετε, κι εσύ ασχολείσαι με τα χασίσια; Κοντόφθαλμοι γαρ, χάνετε με τη σειρά σας τη μεγαλύτερη εικόνα. Η χώρα είναι ένα βήμα πριν το γκρεμό, χωρίς σοβαρές βιομηχανικές υποδομές και με μία αγορά λιανικής στα όρια της γενικής χρεοκοπίας. Η μελετημένη αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης, θα δώσει σοβαρή ώθηση και στο τομέα της γεωργίας, που πάει από το κακό στο χειρότερο, αλλά και στο τομέα του τουρισμού που είναι πτωτικός τα τελευταία χρόνια. Με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια!

Τα 2 πρώτα είναι αρκετά επιτακτικά να συμβούν το συντομότερο δυνατό, και να αλλάξουμε τη μορφή της κοινωνίας μας άμεσα. Το τρίτο είναι λίγο τσόντα, και κυρίως το ανάφερα, προσπαθώντας να δείξω ότι είναι πλέον καιρός να πετάξουμε τις παρωπίδες και τα κοινωνικά μας κόμπλεξ και να κοιτάξουμε πως θα γλιτώσουμε την καταστροφή με το δικό μας προσωπικό τρόπο και όχι αυτόν που προτείνουν αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά και αρχής γινομένης την Κυριακή, όλοι για ακόμη μία φορά θα έρθουμε αντιμέτωποι με την προσωπική ευθύνη για το αν θα πάρουμε μέρος στο πανηγύρι που έχουν στήσει γύρω μας ή όχι. Γι’ αυτό λοιπόν, δεν έχει σημασία αν κάποιος θείος, πατέρας, ανιψιός, φίλος ή οποιοσδήποτε κατεβαίνει στις εκλογές αυτήν την Κυριακή, όλοι κάποιον έχουν και εκεί βασίζονται τόσα χρόνια. Στην εντύπωση ότι με το να πάμε να ψηφίσουμε, θα έχουμε μερίδιο στο φαγοπότι και ότι θα μας αφήσουν κάποιο κοκαλάκι για να λαδώσουμε το εντεράκι μας. Τα ψέματα τελείωσαν. Είναι τώρα ή ποτέ να τους δείξουμε ότι τα νούμερα δεν ξέρουν μόνο αυτοί να τα «φτιάχνουν». Ένα τεράστιο νούμερο αποχής είναι κάτι που θα ταρακουνήσει τα νερά. Πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι μια Κυριακή το χρόνο δεν είναι αρκετή για να προσδιορίσουμε το μέλλον μας.

Over and out.

Posted on 02/11/2010, in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Σχόλια.

 1. Να πω, πως εκπλήσσομαι καταρχήν, για τον δημόσιο λόγο του προέδρου, που τόσο πολύ περιμέναμε όλοι.

  Χαίρομαι ιδιαίτερα, που κάποια στιγμή, αυτός ο άνθρωπος, ξεκίνησε να μιλάει…

  στα 4 του… !

  μπορεί και στα 2 του….

  Σίγουρα, όλα όσα έγραψε είναι απόλυτα σωστά και συμφωνώ μαζί του.

  Αλλά θέλω να θέσω έναν απλό προβληματισμό:

  Σε μία τόσο διεφθαρμένη και ανοχύρωτη ηθικά και τεχνολογικά χώρα, ποιος μπορεί να εγγυηθεί, πως σε όλους τους άλλους τομείς οι πολιτικοί μας «κλέβουν»…. εκτός από την άγια ημέρα των εκλογών;;;;

  Ποιος μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά και να μου απαντήσει, πως γύρω γύρω έχει ανηθικότητα και κλεψιά … και μόνο την ημέρα των εκλογών… υπάρχει η απόλυτη έκφανση της ηθικής και της δικαιοσύνης;

  Μου αρέσει!

  • Γκουφι

   Ο προεδρος με κουρασε αλλα ακολουθω.
   Jo να σου πω, ειναι το μονο σιγουρο, οτι υπαρχει νοθεια στς εκλογες.
   το ποσο δεν το γνωριζουμε οι απ’εξω.
   Παραδειγμα οι εσωκομματικες τους που βγαινουν απειρα καλη, με πολλαπλα ψηφισαντες, γκριζες λιστες και αλλα που εχουν δημσιευτει.
   Αν το καναν εκει για να διατηρησουν τον γιωργακη στην πασοκαρα τους,
   γτ να μην το κανουν στην ελλαδαρα τους ( μας δεν ειναι κ τοσο…. συσχετισμος δυναμεων ).
   Επισης μαθαμε απο διαφορες μεταξυ κατεργαρεων, για νοθεια σε διαφορα κεντρα
   ( καταγγελιες απο ατομα ταγμενα για βουλη, που χασανε απο πιο ταγμενα). βγηκαν κ στον τυπο για «πακετα» ψηφων κ αλλα που γινανε γαργαρα…
   Τελος μην ξεχασω το κυριοτερο, που η χωρα «μεγαλώνει» την μερα των εκλογων, ελληνοποιουνται μεχρι κ τα σοβιετικα δεντρα, με δικαιωμα ψηφου…

   Παρολαυατα δεν νομιζω να ειναι καθολικο το φαινομενο, αλλα περισσοτερο κεντρικο,
   γιαυτο σε αυτες τις εκλογες καλο ειναι ολοι να ψηφισουμε την κυριακη ,
   και αν πανε για τη δευτερη κυριακη εκπροσωποι των 2 συμμοριων, πολυ καλη ευκαιρια για εκδρομουλα μακρια απο τα εκλογικα κεντρα.
   Αυτο ειναι πιο ισχυρο μημυμα απο την πληρη αποχη!!!

   Μου αρέσει!

 1. Παράθεμα: Η “γΕΛ.ΑΣ. films” παρουσιάζει την κωμωδία… « Επισκιασις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: