Πολυτεχνείο 2010 – Ανακοίνωση του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Αθήνας

1973-2010

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ!

37 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη

Από τις μέρες που χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με την πολιτική του κεφαλαίου, όπως ασκήθηκε για 7 χρόνια από τη χούντα των συνταγματαρχών, η ανάγκη για πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.


Τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα. Το Πολυτεχνείο δεν μπαίνει σε μουσείο.

Πολύ περισσότερο σήμερα που σε περίοδο οικονομικής κρίσης προσπαθούν να περάσουν τα βάρη της στους εργαζόμενους γονείς μας. Μαζί με τις μειώσεις μισθών, τους φόρους, την ακρίβεια καλούν εμάς και τους γονείς μας να πληρώσουμε για φροντιστήρια, βιβλία, αναλώσιμα, θέρμανση. Επιβεβαιώνεται ότι δυο δρόμοι υπάρχουν για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία που προέρχεται απ’ αυτά: ή με τα μονοπώλια και τα κέρδη τους ή με τις πραγματικές μας ανάγκες, χωρίς να δίνουμε δεκάρα για την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ-ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !

ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ !

Για τη συνέχεια της ανακοίνωσης πατήστε στο


Κάθε μαθητής, ιδιαίτερα τα παιδιά που προέρχονται από λαϊκές οικογένειες πρέπει να πάρουν θέση, να διεκδικήσουν αυτά που τους ανήκουν μέσα από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΔΑΣΚΕΙ:

Τα δικαιώματα μας δεν παζαρεύονται, δεν μπαίνουν σε στημένους διάλογους, κατακτιούνται με αγώνες μαζικούς, διεκδικητικούς, περιφρουρημένους.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΕΕ-ΔΝΤ!

Παλεύουμε για τις ανάγκες μας, για τη ζωή που μας αξίζει και όχι για ό,τι μας λένε ότι είναι εφικτό. Παλεύουμε ενάντια στο μνημόνιο διαρκείας που μας έχουν επιβάλει.

Ο αγώνας μας πρέπει να έχει στο στόχαστρο τις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα. Σήμερα αντί να δώσουν λεφτά για την παιδεία, για τις ανάγκες των οικογενειών μας, χαρίζουν δισεκατομμύρια σε βιομήχανους και εφοπλιστές, σε αυτούς που δημιούργησαν την κρίση.

Δυναμώνουμε τον αγώνα για να φύγουμε από το δολοφονικό ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και την ευρωπαϊκή «οικογένεια» των τραπεζοβιομήχανων δηλαδή την ΕΕ, ώστε να υπάρχει ανάπτυξη προς το δικό μας όφελος, το όφελος των γονιών μας, του λαού και όχι για τα πυρηνικά και τις τράπεζες των ιμπεριαλιστών. Δεν είναι «σύμμαχοί», αυτοί που αιματοκύλισαν τον ελληνικό λαό στην 7ετία.

Παλεύουμε ενάντια στους νόμους που γκρεμίζουν ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν παιδεία. Φτιάχνουν ένα σχολείο γεμάτο ταξικούς φραγμούς που οι γονείς θα χρειάζεται να βάζουν περισσότερα από τη τσέπη τους.

Είμαστε στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε με το ΠΑΜΕ,μ ε τους εργαζόμενους γονείς μας. Και το Νοέμβρη του ’73 αυτό που έδωσε χαρακτηριστικά εξέγερσης ήταν η συμμετοχή και ο πρωταγωνιστικός ρόλος του ταξικού εργατικού κινήματος. Παλεύουμε μαζί με τους φοιτητές – σπουδαστέςκαι το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Δεν πληρώνουμε την κρίση τους στη ζωή και στα σχολεία μας. Να καταργηθεί το Μνημόνιο και οι νόμοι που ψηφίστηκαν και γονατίζουν τις οικογένειες μας.
  • Ούτε ένα ευρώ για τη μόρφωση που δικαιούμαστε. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση. 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ.
  • Κανένας διάλογος με κυβέρνηση-πλουτοκρατία
  • Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18 του.
  • Ενιαία Ανωτάτη Εκπαίδευση και Δημόσιες Δωρεάν Επαγγελματικές Σχολές μετά από ενιαίο 12χρονο σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλους.

Παλεύουμε για την υπεράσπιση και διεύρυνση των λαϊκών ελευθεριών ενάντια στο χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

Να καταργηθούν οι νόμοι ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ποινικοποιούν τους μαθητικούς αγώνες. Καμία δίωξη ενάντια σε μαθητές που αγωνίζονται!

Αντεπίθεση με κίνημα μαζικό, οργανωμένο, περιφρουρημένο,  ενάντια στην καταστολή που πάει χέρι-χέρι με την προβοκάτσια.

ΣΤΙΣ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

· αγωνιστικό αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με ευθύνη των 15μελών και 5/μελών σε κάθε σχολείο

·  επίσκεψη – κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου

· συμμετοχή στην πορεία με το Σ.Α.Σ.Α. στις 3:00 μ.μ. στην Ομόνοια.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 14/11/2010, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: