Βραζιλία: Απειλείται με κατεδάφιση η φαβέλα Vila Taboinha – Φωτογραφίες και βίντεο με τις φασιστικές πρακτικές της εξουσίας που πετάνε 200 οικογένειες στο δρόμο

Με έξωση απειλούνται πάνω από 200 οικογένειες της κοινότητας Vila Taboinha της περιφέρειας του Rio de Janeiro στη Βραζιλία μετά από δικαστική απόφαση που προβλέπει την κατεδάφιση της φαβέλας. Η γη που είναι στημένα τα καταλύματα των μελών της κοινότητας είναι κατειλημμένη τα τελευταία χρόνια. Ο «νόμιμος» ιδιοκτήτης της γης που είχε εγκαταλείψει τη γη προ πολλού, κινήθηκε δικαστικά εναντίον των σημερινών κατοίκων που ζουν σε καθεστώς φτώχιας και ανέχειας από το 2007, με στόχο την πώληση του οικοπέδου σε εταιρείες ακινήτων μιας και όλα δείχνουν ότι η μπότα της «ανάπτυξης» πρόκειται να περάσει από την περιοχή πολύ σύντομα.

Οι κάτοικοι ενημερώθηκαν στις αρχές του έτους  για την δικαστική απόφαση που προβλέπει την έξωσή τους και την κατεδάφιση των καταλυμάτων και των υπό κατασκευή σπιτιών τους χωρίς να τους δοθεί άλλη προοπτική για μετακίνηση σε διαφορετικό σημείο, αν και ο δήμος έχει στην ιδιοκτησία του γη 11.000τ.μ κοντά στον καταυλισμό που σκοπεύει να την ξεπουλήσει σε κατασκευαστικές εταιρείες.

Για τη συνέχεια, τις φωτογραφίες και το βίντεο της επίθεσης πατήστε στο 

Στις 9 Νοέμβρη οι δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν στον καταυλισμό κάνοντας χρήση δακρυγόνων και πυροβολώντας με πλαστικές σφαίρες εναντίον των κατοίκων που υπερασπίζονταν το αυτονόητο δικαίωμα στη στέγαση. Η επίθεση των μπάτσων ακόμα και απέναντι σε μικρά παιδιά είναι ενδεικτική της πρόθεσης των αρχών να προχωρήσουν στην εκκένωση και την κατεδάφιση του καταυλισμού. Οι κάτοικοι κατόρθωσαν με τη σθεναρή παρουσία τους εκείνη τη μέρα να αποτρέψουν το διωγμό τους.

Παρά τον αγώνα των κατοίκων όμως, στις 12 Νοέμβρη η κοινότητα δέχτηκε εκ νέου την επίσκεψη δικαστικών αντιπροσώπων που τους ενημέρωσαν για την έναρξη των εργασιών κατεδάφισης. Τα καθεστωτικά μέσα, ως συνήθως, κάνουν πλάτες στις φασιστικές πρακτικές της εξουσίας αγνοώντας επιδεικτικά τον αγώνα των κατοίκων της φαβέλας Vila Taboinha.

Εδώ το βίντεο από την επίθεση των προστατών :

Οι καταπιεσμένοι εκδιώκονται από το μοναδικό τους τόπο και οι χαρτογιακάδες κοιτάν τα σχέδια... Αυτός είναι ο καπιταλισμός

contrainfo.espiv.net/

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 17/11/2010, in Κόσμος, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: