Ανοιχτή Πόλη: Eπίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης oι «κυκλοφοριακές» ρυθμίσεις για την αυριανή πορεία

Τη Δευτέρα 6 Δεκέμβρη, με αφορμή τη διαδήλωση για τα δυο χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το Υπουργείο «προστασίας του πολίτη» προχώρησε σε πρωτοφανείς κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας.

Απονεκρώνει την πόλη σχεδόν για 24 ώρες. Απαγορεύει τη στάση και στάθμευση σε μεγάλο αριθμό κεντρικών οδών -ολόκληρων τμημάτων της πόλης από όπου δεν προβλέπεται να περάσει καμία πορεία– από τις 6 το πρωί της Δευτέρας μέχρι τις 7 το πρωί της Τρίτης και αποκλείει εντελώς την κυκλοφορία οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς από τις 10 το πρωί!

Το αποτέλεσμα είναι εν ονόματι εικαζόμενων κινδύνων να καταστρέφει εντελώς την ζωή της πόλης, να κάνει απαγορευτική την ελεύθερη κίνηση των πολιτών, να δυσκολεύει εκτός ορίων δημοκρατίας την πρόσβαση στην πορεία (βλ. και κλείσιμο σταθμών μετρό)

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Είναι σαφές ότι οι ακραίες αυτές ρυθμίσεις καθιστούν την Αθήνα θύμα των χολιγουντιανών επικοινωνιακών παιχνιδιών της κυβέρνησης που συμπεριφέρεται ουσιαστικά ως τσιφλικάς. Οι αναγκαίες ρυθμίσεις της ζωής της πόλης δεν μπορεί να υποτάσσονται στους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και το δικαίωμα τους στην ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση στο κέντρο. Οι απαραίτητες ρυθμίσεις δεν μπορεί να έχουν ούτε αυτή τη γεωγραφική, ούτε αυτή τη χρονική έκταση.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του “πρώτα ο πολίτης” έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από τους πολίτες και αντί να τους διευκολύνει σε μια δύσκολή μέρα λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής των δυσκολιών επιχειρώντας να δημιουργήσει κλίμα εσωτερικού κινδύνου και να δυσφημίσει τους αγώνες. Οι αυταρχικές αυτές λογικές δεν μπορούν να κρύψουν το άγχος της κυβέρνησης, που… ελλείψει άρτου ρίχνει όλο το βάρος της στη θεαματική καταστολή.

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει τον αυταρχισμό και καλεί το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ., να αναθεωρήσει τις ακραίες ρυθμίσεις. Καλεί επίσης τη σημερινή και την ερχόμενη δημοτική αρχή να αντιδράσουν και να τεθούν στο πλευρό της πόλης και των πολιτών της, απορρίπτοντας την επίδειξη ακραίου προληπτικού αυταρχισμού της κυβέρνησης.

Πηγή : No Budget

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 06/12/2010, in Κοινωνία, Πορείες and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: