Η χρηστικότητα των blogs χειροτερεύει μέρα με τη μέρα…

Αντί για την απελευθέρωση της έκφρασης, φτάσαμε σε πρόβλημα κυκλοφορίας της. Τα blogs υποτίθεται ότι πρέπει να είναι γρήγορα, ευέλικτα, εύχρηστα. Υποτίθεται ότι πρέπει να εκφράζουν απόψεις με αμεσότητα, να επικοινωνούν με το χρήστη με πολύ μεγάλη άνεση.

Όμως σήμερα συμβαίνει το αντίθετο. Και κάθε μέρα που περνάει, η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη. Οι διαχειριστές των blogs επιλέγουν να τα επιβαρύνουν με κάθε λογής πρόσθετα, που με τη σειρά τους κάνουν το φόρτωμα όλων των σελίδων αργό και μακρόσυρτο. Τα πρόσθετα αυτά συνδέονται διαρκώς με άλλους servers, μεταδίδοντας αυτοματοποιημένα τις πληροφορίες που συλλέγουν στο παρασκήνιο.

Μόλις ένα πρόσθετο γίνει μόδα, αμέσως σπεύδουν όλοι να το εγκαταστήσουν στο blog τους. Με μαθηματική ακρίβεια. Το χρειάζονται δεν το χρειάζονται, θα το εγκαταστήσουν, γιατί «έτσι κάνουν όλοι». Και ξανά και ξανά, μέχρι που φτάνει το πράγμα στη γελοιότητα – blogs με δεκάδες πρόσθετα που φορτώνουν όλα μαζί την ίδια στιγμή.

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Για μια παράγραφο κειμένου, για εκατό λέξεις στη σειρά, ο χρήστης πρέπει να φορτώσει στο browser του και ανάλογα με τις ρυθμίσεις του και στον υπολογιστή του όλο το σκουπιδαριό του διαδικτύου. Εκεί έχει φτάσει σήμερα το πράγμα. Σε μια ηλεκτρονική χωματερή δεδομένων. Διαφημίσεις, πρόσθετα, στατιστικά, καταγραφείς προτιμήσεων, βίντεο και φωτογραφίες από άλλους servers, γραφικά και χίλιες δυο άλλες κακές επιλογές που γίνονται επίμονες συνήθειες εις βάρος των χρηστών.

Τα blogs δεν προσπαθούν να είναι ο εαυτός τους, αλλά τεράστιες και δυσκίνητες ιστοσελίδες σε κανονικά domains. Οι διαχειριστές συμπεριφέρονται σα να έχουν άφθονο χώρο και εύρος στα χέρια τους, με δικό τους server. Μόνο που χρησιμοποιούν «δωρεάν» υπηρεσίες και παντού υπάρχει ένα κόλλημα.

Οι διαχειριστές των blogs πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι όσο ασχολούνται με τα πρόσθετα και δε ρίχνουν το βάρος στην ουσία, στο πραγματικό περιεχόμενο, τόσο οι χρήστες θα προσπερνάνε, τόσο θα απαξιώνεται το συγκεκριμένο μέσο.

Στην Ελλάδα το blog έχει γίνει συνώνυμο του «τζάμπα ιστοσελίδα». Αν δε γίνουν άμεσα διορθωτικές κινήσεις, τότε σε σύντομο χρονικό διάστημα ο έλεγχος της πληροφορίας θα έχει εδραιωθεί και στο μέσο που λέγεται blog, γιατί από την ταχύτητα της μετάδοσης θα περάσουμε ανεπιστρεπτί στην αργόσυρτη αναπαραγωγή.

Και για την αργόσυρτη αναπαραγωγή υπάρχουν ήδη τα παραδοσιακά ΜΜΕ, δε χρειαζόμαστε υποκατάστατο.

Πηγή : Indymedia

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 10/12/2010, in Ιντερνετ - Τεχνολογία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: