Η ζωή πωλείται : Πληροφορίες εντός…

Κάποιος σου πούλησε παιχνίδια και φτηνά τηλεοπτικά προγράμματα. Κάποιος σου πούλησε μόδες, προσποιούμενος πως είναι άνθρωπος. Κάποια σου πούλησε τον εαυτό της, σε μια διαφήμιση για χαμόγελα.
Κάποιος σου πούλησε τον Άντρα, χωμένος σε τόνους κρεατίνης. Κάποια σου πούλησε την Γυναίκα, παγιδευμένη σε δύο στήθη που την έπνιγαν. Κάποιος μας πούλησε το Εμείς.

Κάποιος μας πούλησε τον Θεό, Καλό και Κακό στην ίδια οικονομική συσκευασία. Κάποιοι μας πούλησαν την Ευτυχία, μέσα σ’ ένα τετράγωνο κουτί που δίνει γεύση σε κάθε γούστο. Κάποιος μας πούλησε την Πατρίδα, τα σύνορα είναι το μυαλό μας. Κάποιος μας πούλησε τον Έρωτα, μέσα σε μια πλαστική κάρτα που αγοράζει όνειρα προκάτ.

Θες να ζήσεις; Απλά πες την επιθυμία σου. Έχεις να πληρώσεις; Θέλω ν’ αγοράσω ένα εισιτήριο για την Κόλαση, αλλά είναι ακριβό. Και για έναν παράξενο λόγο όλοι έχουν ανάγκη να βρεθούν εκεί, στην πρώτη γραμμή. Αγόρασε τις πληγές σου, κάποιος πουλάει ότι σε πονάει. Αλλά μάλλον και τώρα δεν θα με ακούς γιατί είσαι απασχολημένος. Αγοράζεις Σεξ, αγοράζεις Πόλεμο, αγοράζεις Εμπιστοσύνη, αγοράζεις Ασφάλεια, αγοράζεις Σχέδια, αγοράζεις Πίστη, αγοράζεις Ελπίδα, αγοράζεις Εσένα…

Κάποιος μας πούλησε τον Παράδεισο. Ήταν όμοιος με σκιά στην τηλεόραση. Κάποιος μας πούλησε Κουλτούρα, ήταν πριν χρόνια επαναστάτης, τώρα ωρίμασε. Κάποιος μας πούλησε Μουσική, χωρίς αιδώ την καταβροχθίζουμε. Κάποιος μας πούλησε Χαρά, γι’ αυτό δεν αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την λύπη μας.

Μισώ τον Θεό σου. Όχι τον αληθινό Θεό, αλλά αυτόν που κατασκεύασαν οι άνθρωποι. Που είναι το μικρό παιδί μέσα σου που κάποτε εξερευνούσε την ζωή; Αντιστάσου! Ακόμα και σ’ όποιον σου λέει ν’ αντισταθείς! Στην εποχή αυτή κυριαρχούν οι διωγμοί από πλευράς ονειροκτόνων. Σταμάτα να ζεις την ζωή κάποιου άλλου. Με τα απομεινάρια ξένων φαντασιώσεων. Όπως είχε πει ο Καζαντζάκης: “Μην αφήνεις στον θάνατο, παρά μόνο στάχτες”.

Ποιος είσαι πραγματικά; Όπως είχε γράψει ένας Αμερικανός φιλόσοφος δεν χρειάζεται να εξηγήσεις ποιος είσαι. Οι φίλοι σου δεν το έχουν ανάγκη κι οι εχθροί σου δεν θα σε πιστέψουν…
Η Ζωή πωλείται.

Αναδημοσίευση από Strange Journal

Advertisements

Posted on 10/12/2010, in Κοινωνία and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: