Σύλλογος υποστήριξης κρατουμένων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Addameer

Ο Σύλλογος Addameer (στα αραβικά σημαίνει «συνείδηση») είναι ένα παλαιστινιακό μη κυβερνητικό, αστικό ίδρυμα που επικεντρώνεται σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ιδρύθηκε το 1992 από μια ομάδα ακτιβιστών με ενδιαφέρον για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το κέντρο προσφέρει υποστήριξη σε Παλαιστίνιους κρατούμενους, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων και εργάζεται για να σταματήσουν τα βασανιστήρια μέσα από την καταγραφή, τις νομικές διαδικασίες και τις καμπάνιες αλληλεγγύης.

Το Addameer είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Παλαιστινιακού Δικτύου ΜΚΟ (PNGO Network), του Παλαιστινιακού Συμβουλίου Οργανώσεων Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και συνεργάζεται στενά με διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως η Διεθνής Αμνηστία, το Human Rights Watch, η Παγκόσμια Οργάνωση Κατά των Βασανιστηρίων (OMCT) και η Διεθνής Συνομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) για να παρέχει συστηματική ενημέρωση για την κατάσταση των Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων.

Το Addameer πιστεύει στην οικουμενικότητα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων βασισμένη στο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ως προτεραιότητα, που οικοδομείται συνολικά πάνω σε διεθνείς νόμους και πεποιθήσεις.

Το Addameer πιστεύει στη σημασία της οικοδόμησης μιας ελεύθερης και δημοκρατικής παλαιστινιακής κοινωνίας βασισμένης στη δικαιοσύνη, την ισότητα, τους κανόνες δικαίου και το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός ενός ευρύτερου πλαισίου, του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης.

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Το Addameer αγωνίζεται:

 • Ενάντια στα βασανιστήρια και άλλες μορφές βάναυσης, απάνθρωπης και ταπεινωτικής μεταχείρισης που εφαρμόζονται στους Παλαιστίνιους κρατούμενους
 • Για την κατάργηση της θανατικής ποινής
 • Ενάντια στις αυθαίρετες συλλήψεις και για την κατοχύρωση δίκαιων δικών.
 • Για την υποστήριξη και υιοθέτηση κρατουμένων συνείδησης μέσα από την υποστήριξη των προσπαθειών πολιτικών κρατουμένων και για να τους παρέχεται ψυχολογική, νομική και επικοινωνιακή υποστήριξη.
 • Για την υποστήριξη οικογενειών Παλαιστινίων κρατουμένων και γενικά της κοινότητας στην αντιμετώπιση ζητημάτων παραβιάσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
 • Για την συνεισφορά στην άσκηση πίεσης για την έκδοση νόμων που θα εγγυώνται τις αρχές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις βασικές ελευθερίες, όπως και την διασφάλιση της εφαρμογής τους στην πράξη.
 • Για τη συμμετοχή στη συνειδητοποίηση σε τοπικό και διεθνές επίπεδο σχετικά με τα ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοκρατίας και κανόνων δικαίου ώστε να προωθείται η μεγαλύτερη συμμετοχή της κοινότητας στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Τα προγράμματα του Addameer

 1. Πρόγραμμα νομικής βοήθειας: Από την ίδρυσή του, η ραχοκοκαλιά της δουλειάς της οργάνωσης είναι η νομική βοήθεια σε Παλαιστίνιους κρατούμενους. Το Πρόγραμμα Νομικής Βοήθειας του Addameer έχει παράσχει νομικές συμβουλές και εκπροσώπηση σε εκατοντάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, παρέχοντας δωρεάν νομικές υπηρεσίες σε κρατούμενους, νομικές συμβουλές σε αυτούς και τις οικογένειές τους και δουλεύοντας σε υποθέσεις που αποτελούν προηγούμενο στο ζήτημα των βασανιστηρίων και των δίκαιων δικών.
 2. Τακτικές επισκέψεις στις φυλακές και κοινωνική συμβουλευτική: Το Addameer πραγματοποιεί τακτικές επισκέψεις σε Παλαιστίνιους και Άραβες κρατούμενους με σκοπό να διασφαλίσει ότι οι βασικές συνθήκες διαβίωσης και καταστάσεις είναι οι κατάλληλες. Επίσης προσφέρει νομικές συμβουλές σε κρατούμενους και στις οικογένειές τους για να διασφαλίσει ότι καταλαβαίνουν τα δικαιώματά τους και ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις παραβιάσεις.
 3. Τεκμηρίωση για τα δικαιώματα των Παλαιστινίων κρατουμένων: Το Addameer καταγράφει στατιστικά που αφορούν τον αριθμό των κρατουμένων, την ημερομηνία και τον τόπο της σύλληψης και οποιεσδήποτε παραβιάσεις υφίστανται οι κρατούμενοι.
 4. Μηντιακή κάλυψη και διάδοση: Το Addameer εκδίδει τακτικά δελτία τύπου και επείγουσες εκκλήσεις δράσης αναλύοντας λεπτομερώς την κατάσταση των δικαιωμάτων των κρατουμένων και έχει ενεργοποιήσει τον ιστότοπό του, καθιστώντας προσβάσιμες στην τοπική και διεθνή κοινότητα πλούσιες πληροφορίες για το ζήτημα των δικαιωμάτων των κρατουμένων και τις συνθήκες στις οποίες ζουν. Ιδιαίτερα, στις αρχές του Οκτώβρη του 2000, το Addameer ξεκίνησε ένα τρίμηνο πρόγραμμα που ονομαζόταν Κέντρο Πληροφόρησης για τις Συγκρούσεις του Σεπτεμβρίου 2000, που θεωρήθηκε η πρωταρχική πηγή πληροφόρησης για την κατάσταση στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.
 5. Υποστήριξη: Μέσα από καμπάνιες και δουλειά υποστήριξης, το Addameer εργάζεται προς την κατεύθυνση της οικοδόμησης τοπικών, αραβικών και διεθνών εκστρατειών αλληλεγγύης, για να αντισταθεί στα βασανιστήρια και την αυθαίρετη κράτηση και να υποστηρίξει και υπερασπιστεί τους Παλαιστίνιους κρατούμενους.

Κείμενο μεταφρασμένο από τον ιστότοπο του Addameer

Κεντρική blog : http://addameer.info/

Ιστοσελίδα : http://www.addameer.org/index_eng.html

Αναδημοσίευση από : Intifada

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 11/12/2010, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία, Κόσμος and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: