Το Google Maps και η Αύξηση των Διδάκτρων

Τους χάρτες του Google Maps χρησιμοποιούν οι φοιτητές που διαδηλώνουν ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων στο Λονδίνο.  Στο χάρτη που δημιούργησαν οι φοιτητές για να αποφύγουν τις στρατηγικές αποκλεισμού της αστυνομίας του Λονδίνου υπάρχει ζωντανή ενημέρωση τις ημέρες των πορειών. Μέσω του χάρτη οι χρήστες μπορούν να παρακολουθήσουν το τι συμβαίνει στο Λονδίνο ζωντανά, με ήχο/βίντεο/ανανεώσεις/εικόνα. Το εργαλείο αυτό, ουσιαστικά θα μπορούσε επίσης να γίνει μια μη-ελεγχόμενη, αυτοοργανωμένη πηγή ειδήσεων.

Δεν ισχυρίζομαι ότι το Google Maps και ακόμα περισσότερο η Google μετατράπηκαν σε σύμμαχο των κινημάτων στον πλανήτη. Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον, όπως -σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό- και με το wikileaks αλλά και, πηγαίνοντας ακόμα πιο πίσω χρονικά, στην ανταλλαγή αρχείων δωρεάν, είναι ότι σε ένα βαθμό τα παραδοσιακά εργαλεία εποπτείας, συγκέντρωσης αποδείξεων, συντονισμού και διάδοσης «πληροφοριών» που μονοπωλούσε το κράτος, τείνουν να εκδημοκρατιστούν.

Πηγή: boingboing

Posted on 13/12/2010, in Ανεξαρτησία στην κοινωνία, Εξέλιξη, Ιντερνετ - Τεχνολογία, Κόσμος, Κοινωνία, Παιδεία - Πανεπιστήμια, Πορείες, Πολιτική and tagged , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: