ΕΛΑΜ, Έλα να παίξουμε στην αυλή! του Γιώργου Πήττα

(το «ΕΛΑΜ» είναι το αδελφό «κίνημα» της Χρυσής Αυγής)

Μαθαίνουμε, πως το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΜ) βάζει μπροστά τη διαδικασία για να γίνει πολιτικό κόμμα.

Προφανώς, θεωρεί πως ήδη διαθέτει επαρκές ρεύμα στην κοινωνία ώστε μία τυχόν κάθοδος του στην πολιτική αρένα θα αποδώσει καρπούς.

Είτε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, είτε ένα ποσοστό εξαιρετικά κοντινό στον πήχη που ορίζει ο εκλογικός νόμος.

Ορισμένα κοκοράκια του αντιρατσιστικού και αντιεθνικιστικού χώρου, πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις, εξανέστησαν και άρχισαν τα γνωστά κακαρίσματα από τα οποία συχνά απουσιάζουν ο πραγματιστικός πολιτικός λόγος και η σκέψη, ενώ κυριαρχούν το συναίσθημα και η ανάγκη επαναστατικής γυμναστικής και ρητορείας προς τέρψη και επίρρωση του ακροατηρίου σε ένα πλαίσιο του τύπου «εμείς καλοί -αυτοί κακοί».

Είναι οι ίδιοι ακριβώς, που με εγκληματική έλλειψη ευθυκρισίας και ωριμότητας, χαρακτηρίζουν ως «φασίστα-κάθαρμα-αλήτη» κάποιον νεαρό άνθρωπο που δεν έχει κλείσει καν τα 16-17, επειδή στην αγωνιώδη του προσπάθεια για ιχνογράφηση μιας ταυτότητας, μαζί με την ανάγκη του «ανήκειν σε μία ευρύτερη ομάδα» μπορεί να βρέθηκε σε μια πορεία ή σε μια εκδήλωση του αντιομοσπονδιακού μετώπου, του ΕΛΑΜ κ.α.

Σίγουρα αναρωτιέστε που το πάει, πατήστε στο 

Έτσι, κυριολεκτικά σφραγίζουν την πλήρη αφομοίωση του από το ΕΛΑΜ και την κάθε τέτοιου είδους οργάνωση, καθώς ο νέος άνθρωπος νιώθει έντονα την απόρριψη από την κεντρική σκηνή.

Άρα, κολακεύονται όλα τα εύλογα «επαναστατικά» του συναισθήματα.

Ανήκει στους «λίγους» (άρα καλούς) κόντρα στους πολλούς (κατεστημένο).

Βεβαίως, οι επαγγελματίες αντιφασίστες, δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα να δεχτούν στους δικούς τους κόλπους, ως…συνειδητοποιημένους και γνωστικούς, ανθρώπους της ίδιας νεαρότατης ηλικίας απλά και μόνο γιατί κραδαίνουν το λάβαρο της ημετέρας αντίληψης.

Οποία υποκρισία!

Θέλει λοιπόν το ΕΛΑΜ να κοπιάσει στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας;

Θέλει να παίξει με τα υπόλοιπα «παιδάκια» στο Κοινοβουλευτικό παιχνίδι;

Να κοπιάσει!

Όπως σοφότατα έγραφε χθες στην 6η σελίδα της εφημερίδας και ο Γιώργηςο Κασκάνης,

«ό,τι εκτίθεται στο φως, είναι πάντα περισσότερο υγιές από αυτό που ζει στο σκοτάδι»

Η πολιτική τους παρουσία, θα μετατρέψει συν τω χρόνω, την τωρινή περιθωριακή εθνικιστική αγέλη, σε ένα ακόμα πολιτικό κατεστημένο κόμμα που θα ακροβατεί μεταξύ ακροδεξιάς ρητορείας και τρόπων αποκομιδής πολιτικών κερδών.

Όπως ακριβώς συνέβη με το κόμμα του Καρατζαφέρη στην Ελλάδα , όπως ακριβώς συνέβη με το κόμμα του Jean-Marie Le Pen στη Γαλλία.

Το ΕΛΑΜ, αυτοπροσδιορίζεται ως Εθνικιστικής Ιδεολογίας.

Την καλύτερη απάντηση, τους την προσφέρει ο Στρατηγός Ντε Γκωλ, που δεν νομίζω πως κάποιος θα επιχειρούσε να τον ζωγραφίσει ως αριστερό ή διεθνιστή.

Είχε πει λοιπόν ο Στρατηγός για την διαφορά του Πατριωτισμού από τον Εθνικισμό, τούτο το απλό και ιστορικά αληθέστατο:

«Πατριωτισμός είναι, όταν βάζεις πάνω απ’ όλα την αγάπη για τη χώρα σου. Εθνικισμός είναι όταν βάζεις πάνω απ’ όλα το μίσος για τις άλλες»

Ενώ, ο συγγραφέας Βλάσης Ρασσιάς, στο εξαιρετικό πόνημα του με τίτλο «Έθνος-Εθνισμός-Εθνοκράτος- Εθνικισμός» αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι «εθνικιστές» αποδεικνύονται τελικά οι χειρότεροι εχθροί του πραγματικού «έθνους», μετατρέποντας την φυσική και λογική διεκδίκηση της ταυτότητας (Εθνισμός) σε μίσος για τους άλλους (κατά κανόνα σε μίσος για τον… γείτονα)».

Και τούτο εδώ το σημείο που αναφέρει ο Ρασσιάς, στην φράση του για την «φυσική και λογική διεκδίκηση της ταυτότητας» είναι κεφαλαιώδες.

Σε αυτό πάνω πατάνε τα διάφορα ΕΛΑΜ και οι Χρυσές Αυγές για να δηλητηριάσουν με τον αισχρότερο τρόπο ψυχές νέων ανθρώπων που έχουν ως εφαλτήριο φυσικές και λογικές αναζητήσεις.-

One Race, Human Race, Μία ράτσα, η Ανθρώπινη- γράφει στην ιστοσελίδα της η Κίνηση για Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό (ΚΙΣΑ)

Όσοι παρακολουθούν τη Στήλη μου στην εφημερίδα τακτικά, γνωρίζουν πως τίποτα δεν θα μπορούσε να με εκφράσει περισσότερο.

Είμαι απόλυτα βέβαιος, πως η εξέλιξη και η ωρίμανση του ανθρώπινου είδους, θα φέρει μαζί της κάποτε την κονιορτοποίηση των εθνικών κρατών και των συνόρων.

Αυτό το –για μένα- νομοτελειακό βήμα, δεν μπορεί να είναι αιτία και δικαιολογία για την ελαφρομυαλιά , για να μην πω αμετροέπεια, με την οποία συχνά οι αντιρατσιστικές οργανώσεις επιμένουν να αγνοούν συστηματικά τα πραγματικά προβλήματα που προκαλούν στις τοπικές κοινωνίες η αθρόα μετανάστευση και η υποβάθμιση πολλών περιοχών σε γκέτο, ακυρώνοντας έτσι βίαια τον μέχρι χθες καθιερωμένο τρόπο ζωής των παραδοσιακών κατοίκων.

Η στήριξη του Μετανάστη (ο όρος «λαθρομετανάστης» είναι επιεικώς εμετικός και χυδαίος) είναι ιερό καθήκον.

Άλλο τόσο ιερή είναι όμως και η ανάγκη κατανόησης των παράπλευρων προβλημάτων που κάποιοι επιμένουν να παριστάνουν πως δεν υπάρχουν.

Αυτό το τεράστιο έλλειμμα πολιτικής ωριμότητας, μαζί με την πολιτειακή ανεπάρκεια, ποτίζουν ασμένως τα «άνθη του κακού».

Τα οποία, αν μπούνε στην «αυλή» μπορούμε να τα κλαδέψουμε.

Για αυτό, αν το ΕΛΑΜ θέλει να παίξει στην αυλή, ας έρθει!

Γιώργος Πήττας από Στήλη Άλατος

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 19/12/2010, in Απόψεις / Θεωρίες and tagged , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: