Φράχτης του μίσους και του πόνου στον Έβρο!

ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΥΠΟΥ ΗΠΑ- ΜΕΞΙΚΟΥ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ-ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ-ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!

Τη δημιουργία ενός φράχτη 12,5 χλμ στα χερσαία σύνορα της χώρας για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών προωθεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως προανήγγειλε ο Χρ. Παπουτσής.

Με μέτρα εξόντωσης και καταστολής φαίνεται ότι υπολογίζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ζήτημα της εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας, κατά τα πρότυπα των κυβερνήσεων ΗΠΑ (σύνορα με Μεξικό) και Ισραήλ (εκτός από το τείχος της λωρίδας της Γάζας, υπό κατασκευή είναι και το 670 χιλιομέτρων τείχος (!) που θα χωρίζει το Ισραήλ από την Αίγυπτο).

Μετά και την τοποθέτηση μονάδας ταχείας επέμβασης 175 συνοριοφυλάκων της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Φύλαξης των Συνόρων (FRONTEX) στον Έβρο, η ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, προχωράει στη δημιουργία ενός φράκτη 12,5 χλμ στην περιοχή των χερσαίων συνόρων στον Έβρο, με διακηρυγμένο σκοπό την αποτροπή της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας και στη συνέχεια στην Ε.Ε.

ΜΕΤΡΟ ΒΑΡΒΑΡΟ, ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ

Είναι σαφές ότι ως χώρα, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης (πύλη εισόδου για την Ε.Ε. από στεριά και θάλασσα), αντιμετωπίζουμε ένα μεγάλο και υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της αθρόας εισόδου μεταναστών και προσφύγων από χώρες που είτε έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά και κοινωνικά, είτε βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, είτε κυβερνώνται από αυταρχικά καθεστώτα. Μετανάστες και πρόσφυγες οι οποίοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν, μέσω της χώρας μας, να φτάσουν σε χώρες της Ε.Ε. όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Αγγλία κλπ.

Παρόλα αυτά, η κατασκευή ενός φράκτη-τείχους ρατσισμού και εξαθλίωσης, αποτελεί μια ακόμα πράξη βαρβαρότητας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οποία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το τεράστιας έκτασης και βάθους, κοινωνικο-οικονομικό φαινόμενο της μετανάστευσης από τρίτες χώρες προς την Ε.Ε. δια μέσου της χώρας μας. Αντίθετα, όχι μόνο θα είναι αναποτελεσματικό, αλλά και θα δημιουργήσει ένα διαρκή φαύλο κύκλο εξαθλίωσης και πόνου από τον οποίο παράνομα κυκλώματα θα κερδοσκοπούν σε βάρος ανθρώπινων ζωών.

Απαιτείται λοιπόν ένας συνολικός πανευρωπαϊκός σχεδιασμός με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με δημιουργία προϋποθέσεων υποδοχής και ένταξης των μεταναστών και προσφύγων στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και με μακροπρόθεσμο στόχο τη διασφάλιση μιας ισόρροπης και ειρηνικής παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης ώστε να ενθαρρύνεται η παραμονή των μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ-ΦΡΟΥΡΙΟ! ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κυβέρνηση αντί να παίζει το ρόλο του σκύλου- φύλακα των συνόρων της Ε.Ε. -με πρόσχημα τη Συνθήκη Σένγκεν- απέναντι σε ανθρώπους που διώκονται στις πατρίδες τους ή δραπετεύουν από την φτώχια, πρέπει άμεσα να προβεί στα ακόλουθα μέτρα, έτσι ώστε να ανακουφίσει και τη χώρα από τα συσσωρευμένα κύματα προσφύγων και μεταναστών που δέχεται και αδυνατεί να διαχειριστεί :

  • – Να αλλάξει τη νομοθεσία σχετικά με τις διαδικασίες χορήγησης πολιτικού ασύλου έτσι ώστε όλοι οι πρόσφυγες που το δικαιούνται να λαμβάνουν αμέσως άσυλο και στη συνέχεια να πηγαίνουν στις χώρες της Ε.Ε. που επιθυμούν. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 45.000 (!) αιτήματα για χορήγηση πολιτικού ασύλου, τα οποία δεν έχουν ακόμα εξεταστεί.
  • – Να απελευθερώσει τη δυνατότητα πρόσβασης των μεταναστών από τη χώρα μας σε οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. επιθυμούν. Η πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα διέλευσης  και όχι ως χώρα προορισμού και εγκατάστασης .

Πηγή : Iskra

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 04/01/2011, in Απόψεις / Θεωρίες, Πολιτική and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: