«Στρατιωτικό νόμο» κήρυξε η αστυνομική διέυθυνση Σερρών απαγορεύοντας τις … συναθροίσεις!

Από τη χθεσινή κατασταλτική επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. στους αγρότες του Προμαχώντα αυτή τη φορά

  • Ένταση της κυβερνητικής καταστολής σε βάρος των αγροτικών κινητοποίησεων
  • Επέμβαση και συλλήψεις 7 αγροτών
  • Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ έξω από τα δικαστήρια

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις των αγροτών, παρά την αστυνομική καταστολή και αυθαιρεσία!

Χτες στον Προμαχώνα, οι αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβαν επτά αγρότες, που κατάφεραν να σπάσουν το μπλόκο, που είχε στηθεί στο δρόμο που οδηγεί προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Οι αγρότες, παρέκαμψαν ουσιαστικά το μπλόκο, μέσα από χωράφια και παραδρόμους, με σκοπό να συμμετάσχουν από κοινού με τους εργάτες της ΕΝΚΛΩ, στον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού.

Οι επτά αγρότες, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελία Σερρών στο πλαίσιο της αυτόφωρης(!) διαδικασίας, στα πλαίσια της γενικότερης τάσης ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων! ‘Έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πενήντα περίπου συνάδελφοι τους οι οποίοι συγκρούστηκαν μάλιστα με τις αστυνομικές δυνάμεις!

Χουντικές εμπνεύσεως αποφάσεις από την Αστυνομία Σερρών!

Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Σερρών, προέβη στην πρωτοφανή απόφαση να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις και τις συναθροίσεις επί του οδικού δικτύου του νομού Σερρών, που οδηγεί στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα! Τη χουντικής εμπνεύσεως αστυνομική απόφαση παραθέτουμε στο τέλος του ρεπορτάζ.

Παρόλα αυτά, οι εργαζομένοι της ΕΝ.ΚΛΩ., αλλά και οι αγρότες αψήφησαν την απαράδεκτη απόφαση! Οι μεν εργαζόμενοι απέκλεισαν ξανά από το πρωϊ της Τρίτης το μεθοριακό σταθμό ενώ οι αγρότες έχουν παραταγμένα τα τρακτέρ τους στην εθνικό οδό Σερρών – Προμαχώνα, πριν από τη γέφυρα Πετριτσίου, απέναντι από τις διμοιρίες της αστυνομίας.

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα!

Εν τω μεταξύ οι αγρότες, βρίσκονται σε πανελλαδικό ξεσηκωμό! Στη Θεσσαλία, μάλιστα, τα τρακτέρ βρίσκονται παρατεταγμένα στον κόμβο της Γυρτώνηςανοίγοντας τα διόδια Μακρυχωρίου! Οι αγρότες της Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί στα Μάλγαρα, της Ημαθίας στον κόμβο τηςΚουλούρας και της Πέλλας στην είσοδο των Γιαννιτσών.

Τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων, συνίστανται στη δυνατότητα προμήθειας αφορολόγητου πετρελαίου για όλα τα αγροτικά μηχανήματα (τη στιγμή που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου φτάνουν τα $ 100/βαρέλι), στην άμεση αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημίες που έχουν υποστεί, στηνολοκλήρωση των αρδευτικών έργων, στην ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών -κυρίως στη Θεσσαλία- την ολοκλήρωση του μητρώου αγροτών και τη διενέργεια ελέγχων για να αποτραπούν οιπαράνομες μαζικές εισαγωγές αγροτικών προϊόντων και ζωοτροφών.

Πηγή : Iskra

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 08/02/2011, in Δικαιοσύνη, Κοινωνία, Πορείες and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: