Ο Οδυσσέας απέκτησε αλεξίσφαιρο..

Πριν 11 μήνες περίπου απ’ το ακριτικό Καστελόριζο, το σύνορο της πατρίδος -του αϊ Γιώργη που καμακώνει το θεριό ανήμερα- ο GAP μας ανακοίνωνε με πάθος και φόρτιση πως ενεργοποιείται ο τριμερής ο μηχανισμός στήριξης και σωτηρίας του έθνους. Καιρό τώρα ήθελα να γράψω ένα σχόλιο για τη συγκεκριμένη δήλωση και το λαμπρό αποπολιτικοποιημένο παραμυθάκι που εισάγει αλλά συνεχώς πήγαινε πίσω, όσπου μου το θύμησε ένας άλλος  εθνοσωτήρας, ο Γιώργος ο Καρατζαφέρης με τα αλεξίσφαιρα που έκανε δώρο στην (κακός) (μπ)ΕΛ.ΑΣ. (μας βρήκε)..

Πίσω στο Καστελόριζο τώρα, λαμπροί επικοινωνιακοί σύμβουλοι της αρχής του έθνους του διάλεξαν γραβάτα μωβ γιατί έχουμε πένθος, τον στείλανε στα σύνορα γιατί το έθνος δέχεται επίθεση και του διάλεξαν φόντο όμορφο με θάλασσες και ορίζοντες γιατί έπερεπε να ταιριάζει με το κειμενάκι που θα διάβαζε. Έλεγε λοιπόν σε εκείνη τη δήλωση ο GAP, οτι το έθνος μπαίνει σε μια νέα, δύσκολη, μακρόχρονη περιπέτεια, μια Οδύσσεια. (Είν’ η Ελλάς ναυάγιο κι ο Γιώργης καπετάνιος). Διαφοροποιούμαστε, λέει όμως, εμείς οι σύγχρονοι έλληνες Οδυσσείς από τον μυθικό βασιλιά της Ιθάκης σε δύο στοιχεία: α) ξέρουμε καλά το δρόμο για την Ιθάκη και β) έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά.

Τα δύο πρώτα -προφανή σχεδόν- συμπεράσματα που προκύπτουν από την ανάγνωση αυτής της περιγραφής έχουν να κάνουν με τη φύση της κρίσης. Κατ’ αρχήν η κρίση μας λέει ο GAP, είναι κίνδυνος εθνικός, είναι κίνδυνος που μας καλεί σε ενότητα για να φτάσουμε στην Ιθάκη. Είναι όμως παράλληλα και κίνδυνος πέρα από το συνηθισμένο, είναι κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι η ύψιστη μάχη για τη σωτηρία του έθνους. Την ίδια στιγμή η σύγχρονη Οδύσσεια αντί να αποδωθεί στους θεούς του Ολύμπου αποδίδεται σε μια άλλη νεφελωδη οντότητα, τις αγορές. Μ’ αυτό τον τρόπο περιγραφής της κρίσης σαν φυσικό-θεόσταλτο φαινόμενο και ολίγη από αντιδιαφθορά και αναφορά στα δικά μας λάθη -εξάλλου και ο Οδυσσέας την έκανε τη μαλακία του- κατασκευάζεται η ενότητα του έθνους υπό επίθεση και η μόνιμη κατάσταση έκτκης ανάγκης με τελικό στόχο τη συναίνεση πάνω στο δρόμο για την Ιθάκη και τη χαρτογράφηση των νερών.

Ο δρόμος προφανώς σύμφωνα με τον αϊ Γιώργη -που από τότε μόνο πάνω σε άλογο τον φαντάζομαι- και τους ειδικούς χαρτογράφους του ήταν ο μηχανισμός στήριξης. Είναι περιττό νομίζω να γράψω πως μεταφράζεται αυτό σε κάθε μορφή αντίδρασης στο εσωτερικό της χώρας. Όταν έχεις πόλεμο – στους εχθρούς θα πάμε σε λίγο- ο χώρος για συζήτηση, διαφωνία και έμπρακτη αντίθεση στην εφαρμοζόμενη πολιτική είναι μηδενικός. 11 μήνες μετά τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά και τόσο χιλιοειπωμένα που είναι βαρετό να τα ξανααναφέρω. Έτσι, η Οδύσσεια επανέρχεται κάθε φορά που έχουμε αντιδράσεις, που έχουμε την ανάγκη να επιβάλλουμε άμεσα κάποιες αποφάσεις. «Σε κανέναν δεν αρέσει η διαδικασία του κατ’ επείγοντος αλλά είμαστε σε πόλεμο» είπε σε μεταγενέστερη δήλωσή του ο GAP. Το θέμα όμως είναι με ποιόν έχουν τον πόλεμο ο GAP και οι σύμμαχοί του;

1. Με τις αγορές; χαχαχα είπαμε να λέμε μαλακίες αλλά εσύ το γονάτισες..

2. Με τους έλληνικούς και διεθνής καπιταλιστικούς μηχανισμούς εκμετάλλευσης; οχοχοχοχο ακόμα καλύτερο..

3. Με τη δαιμόνια Μέρκελ; αυτή την πολεμάει ο Μίκης με σπίθες αλλά ακόμα κι αν αυτή ηταν ο οχτρός μάλλον σε λάθος πόλεμο θα πολεμούσαμε..

4. … Ναι, κέρδισες! έχει πόλεμο μ’ οποιονδήποτε διαφωνεί με το μονόδρομο προς την Ιθάκη και τη χαρτογράφηση των υδάτων..

Στην προσπάθειά της να αποφύγει την χρεοκοπία – διάβαζε αναπόφευκτο- και τη στάση πληρωμών προς τις τράπεζες/δανειστές της η ελληνική κυβέρνηση επέλεξε να κηρύξει στάση πληρωμών στους πολίτες της, όπως έγραφε σε πρόσφατο κείμενό του ο David Harvey. Προφανώς, τέτοιοι μονόδρομοι προκαλούν αντιδράσεις και στην προσπάθεια περιθωριοποιήσης των οποίων χρειαζόμαστε συμμάχους. Στην προκειμένη περίπτωση ιδανικός σύμμαχος του GAP αναδείχτηκε ο άλλος Γιώργης, ο κυρ-Καρατζαφέρης. Γιατί μπορεί ο λαός να μην ξεχνά τι σημαίνει δεξιά κατά το αγαπημένο σύνθημα των ΠαΣόκων αλλά η ακροδεξιά είναι παρτενέρ με τον εξαιρετικό συνδυασμό πλεονεκτημάτων να τιμά το έθνος, τη σωτηρία και την ενότητά του, να αναγνωρίζει τον οχτρό στους διαβολικούς μετανάστες που μας κάνουν τον παράδεισό μας κόλαση και να την πέφτει στο Σαμαρά που τυχαίνει να είναι και πολιτικός αντίπαλος του κόμματός μας.

Κι αφού λοιπόν ο εχθρός μας είναι εσωτερικός, ο στρατός που θα τον αντιμετωπίσει είναι προφανώς η (κακός) (μπ)ΕΛ.ΑΣ. (μας βρήκε). Και θέλει ο (μπ)ΕΛ.ΑΣ. εξοπλισμό, εκπαίδευση, αναβάθμιση αλλά κυρίως θέλει κύρος και αποκατάσταση της χαμένης του νομιμοποίησης στην κοινωνία. Και ποιός ιδανικότερος για να αναγάγει αυτό το καραγκιοζηλίκι σε μείζον θέμα από τον κυρ-Γιώργη τον Έλληνα. Έτσι σε μια στιγμή μεγάλης έμπνευσης και απέιρου κάλους ο κυρ-Γιώργης δώρισε λέει 20 αλεξίσφαιρα γιλέκα στην ένδοξη ημών αστυνομία για να ενισχύσει το έργο της. Χαίρε υποκρισία και λαϊκισμέ, χαίρε γελειότητα και επικινδυνότητα απροσμέτρητη. Και ενθουσιάστηκε ο Παπουτσής και έκανε φιέστες και εξήρε το ήθος, τη σοβαρότητα και τη συνεργασία του ακροδεξιού, που ο λαός δεν ξεχνά -λένε οι ΠαΣόκοι- αλλά ο ΛΑ.Ο.Σ μια χαρά αντιπροσωπεύει.

Το ότι τα 20 γιλέκα δε λύνουν κανένα πρόβλημα είναι παραπάνω από προφανές. Το ότι το τσίρκο αυτό έχει στόχο την παραπέρα αναγωγή του κυρ-Γιώργη σε βασικό συνεργάτη δεν είναι καινούργιο. Το τιμούμε την ελληνική αστυνομία που σας/μας προστατεύει όλους επίσης. Ο συνδυασμός τους και οι έπαινοι είναι. Γιατί ο Οδυσσέας στον πόλεμο που άνοιξε θέλει πολεμοφόδια. Ελπίζω μόνο η επόμενη δωρεά Καρατζαφέρη που θα υποδεχθεί με χαρά, τιμή και συγκίνηση το ΠαΣοΚ να μην είναι υδροφόρο όχημα ή δακρυγόνα για την καταστολή των ανεγκέφαλων που βλάπτουν τη συναίνεση, το δρόμο για τη σωτηρία και το καλό του έθνους.

Αν και τα περιθώρια για ελπίδα είναι δραματικά περιορισμένα..

ΥΓ: Μιας και ο αγαπητός GAP έβαλε τον Οδυσσέα στην κουβέντα, να αναφέρω μόνο πως όταν ο Οδυσέας τύφλωσε τον Πολύφημο του είπε πως το έκανε ο κανένας. Ο κανένας θα μπορούσε να είναι ο καθένας, δηλαδή εμείς..

Posted on 16/03/2011, in Απόψεις / Θεωρίες, ΕΠΙΣΚΙΑΣΙΣ, Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: