Κερατέα όπως λέμε Λιβύη | Φωτογραφίες και βίντεο από την χθεσινή επέμβαση του κατασταλτικού στρατού

Τι τελικά συμβαίνει στην Κερατέα; Γιατί τόση κάψα από το κράτος, ώστε να μην μπορεί να δώσει λύση εδώ και τόσους μήνες που η κατάσταση θυμίζει Λιβύη; Γιατί η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει έναν παλιό νόμο; Ποια επιχειρήματα μπορούν να αντικρούσουν το γεγονός ότι η Ε.Ε. σε 2 χρόνια θα κρίνει ως παράνομη την λειτουργία των ΧΥΤΑ παντού θεωρώντας τα ως απαρχαιωμένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων; Η κυβέρνηση που λέει εύκολα το “yes” σε θέματα της Ε.Ε. και συμμορφώνεται πλήρως, πως το αγνοεί αυτό;

Όλοι υποψιαζόμαστε πως κάποιοι θέλουν να πάρουν τις μίζες τους για τις οποίες έχουν προσυμφωνήσει. Αν είναι έτσι τότε το κράτος δεν φαίνεται να θέλει ν’ αλλάξει τις πρακτικές του, όσο κι αν διαφημίζει το αντίθετο. Στην Κερατέα εδώ και μήνες η μόνη εκπροσώπηση του κρατικού μηχανισμού γίνεται από τα ΜΑΤ, ενώ πριν λίγο καιρό οι αστυνομικοί παραδέχονταν πως έχουν καταντήσει οι φρουροί της ελίτ στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχει νομιμότητα όταν η πόλη φέρνει κάτι από Βεγγάζη με τους συνεχείς κλεφτοπολέμους, τα χημικά και τους τραμπουκισμούς. Οι κάτοικοι έχουν όλα τα δίκια με το μέρος τους. Αυτοί που κόπτονται για τα σκουπίδια, ας σκεφτούν την ανέγερση σκουπιδότοπου στο Κολωνάκι ή στην Κηφισσιά.

Μια λάθος (;) επιλογή του παρελθόντος πρέπει να επιβληθεί αποκλειστικά και μόνο μέσω της βίας; Γιατί η κυβέρνηση αρνείται τον διάλογο; Υπάρχουν 2 περιπτώσεις και η πρώτη είναι το τι έχουν τάξει και σε ποιους. Το δεύτερο είναι ότι δεν είναι ικανή να αναγνωρίσει καν το πρόβλημα, θεωρώντας μάλλον και τους κατοίκους της Κερατέας “μπαχαλάκηδες”. Στην Κερατέα φαίνεται το έλλειμμα δημοκρατίας με τον πιο βάρβαροι τρόπο, αφού όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος. Η καχυποψία όλων είναι δικαιολογημένη, αφού η Πολιτεία δεν έχει πείσει διαχρονικά για τις ευαισθησίες της, ενώ οι θεσμοί βρίσκονται σε παρακμή. Έτσι η έλλειψη διάθεσης για οποιονδήποτε διάλογο ενισχύει αυτό το αίσθημα καχυποψίας. Φαίνεται πως το ίδιο το καθεστώς των διαπλεκόμενων και των εργολάβων παλεύει για να διατηρήσει τα κεκτημένα σε μια περίοδο που πλήττονται όλοι.

Οι πολίτες που αντιστέκονται στην Κερατέα δείχνουν τον τρόπο αντίδρασης μέσω της αλληλεγγύης και της υπομονής τους. Είναι μια ενέργεια που μπορεί να πυροδοτήσει παρόμοιες. Γι’ αυτό ο όλος μηχανισμός θέλει να μην ακουστούν οι πολίτες που αντιδρούν. Στην Ελλάδα της οικονομικής κατάρρευσης, κάποιοι συνεχίζουν να θέλουν να τρώνε με τα ίδια κουτάλια. Όσο αφορά τους αστυνομικούς αν είναι όπως ισχυρίζονται “παιδιά του λαού” κι αυτοί, ας μην κάνουν παιχνίδια μέσω των συνδικαλιστών τους κι ας αναγνωρίσουν το τι συμβαίνει κι ας μην είναι απλά στρατιωτάκια. Εκτός κι αν η Κερατέα μια ήσυχη -μέχρι πριν λίγο καιρό- πόλη είναι άντρο χουλιγκάνων και αναρχικών.

Πηγή : Strange Journal

σημείωση kyan23 : ο μιζαδόρος λέγεται ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ (γιατί δεν το λένε άραγε;;;) και το ειρηνοδικείο Λαυρίου έχει ορίσει δύο φορές ως παράνομη την κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή… Νομιμότητα; Δικαιοσύνη; Δημοκρατία; Η μόνη διαφορά μεταξύ Λιβύης και Κερατέας είναι ότι ακόμα δεν έχουμε νεκρούς…

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 30/03/2011, in Δικαιοσύνη, Κοινωνία, Πληροφόρηση and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: