Τα δεκαεξάχρονα

Βρεθήκαμε πολύ νωρίς στα στενά και τις λεωφόρους του μέλλοντός μας. Ήταν απόφαση εμπνευσμένη από ιδανικά μεγάλων ανθρώπων; Ήταν η ανάγκη για την εξερεύνηση των ορίων μας ή η περιέργεια για το τι υπάρχει πίσω από την πόρτα; Γιατί, πώς μπορεί να κρίνει ένα παιδί στα δεκάξι του τι είναι σωστό και τι λάθος παρά μόνο αν ακούσει τις φωνές του; Τις φωνές που ενισχύθηκαν εκκοφαντικά από την αγάπη, τη στοργή και το χάδι. Τις φωνές που τρέλαιναν το μυαλό του όταν του φώναζαν να κάνει πίσω. Τις φωνές του δάσκαλου πως θα του δώσει αποβολή. Τις φωνές των φίλων και των συγγενών που υπέφεραν στους αγώνες τους. Τις φωνές που θέλησαν να το τρομάξουν.
Βρεθήκαμε νωρίς εκεί έξω, γιατί δε μπορέσαμε να κάνουμε αλλιώς. Δε μπορέσαμε να αρκεστούμε στα δεκάξι μας χρόνια με τους πρώτους έρωτες, την προσμονή της ηδονής και τα εμπορικά κέντρα. Ευτυχώς, κάποιοι έρωτες ,μας συντροφεύουν ακόμη και, ευτυχώς, τα εμπορικά κέντρα, πίσω από τις ασπίδες και τα κράνη, μας δείχνουν πλέον με το δάχτυλο

Ίσως δε μεγαλώσουμε ποτέ και μείνουμε για πάντα δεκαεξάχρονα. Δεν ξέρω αν αυτό είναι δειλία, δεν ξέρω καν σε ποιό μονοπάτι περπατώ πια.

Άλλοτε πειρατές κατά χιλιάδες και άλλοτε ρημαγμένα σκαριά.

Από τη Σελίδα της Ιωάννας

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 08/04/2011, in Απόψεις / Θεωρίες, Κοινωνία and tagged , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: