Ψυχασθενείς Ματατζήδες θα καταδιώκουν διαδηλωτές

Το φετινό καλοκαίρι δε χαρακτηρίστηκε από θερμοκρασίες καύσωνα, αλλά στο πολιτικό και κοινωνικό πεδίο το θερμόμετρο χτύπησε κόκκινο. Οι ανακοινώσεις ολοένα πιο σκληρών αυταρχικών μέτρων από την Ε.Ε. και σειρά αστικών κυβερνήσεων συνδέονται άμεσα με την επέκταση της καπιταλιστικής κρίσης και τις προσπάθειες που κάνει η κάθε άρχουσα τάξη αφενός να την αντιμετωπίσει, αφετέρου να καθορίσει τους νέους γύρους κερδοφορίας έχοντας ως κοινό παρανομαστή την επιβολή εργατικού και κοινωνικού μεσαίωνα. 

Στο πλαίσιο αυτό, κυβερνήσεις όπως η βρετανική και η ελληνική εκμεταλλεύονται τις κοινωνικές εξεγέρσεις που προκάλεσαν τα βίαια αντικοινωνικά μέτρα τους για να προχωρήσουν στην επιβολή ενός σκληρού καθεστώτος Αστυνομικού Κράτους, απαραίτητο συμπλήρωμα του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Στόχος η συντριβή του εσωτερικού εχθρού-αγωνιζόμενου λαού με ακραία κατασταλτικά μέτρα και μεθόδους, με απαγόρευση των συγκεντρώσεων και της συνδικαλιστικής δράσης, με ποινικοποίηση των ιδεών και αντιμετώπιση της κοινωνικής δράσης ως τρομοκρατική ενέργεια.

Όλες οι εξεγέρσεις που σημειώθηκαν στις καπιταλιστικές μητροπόλεις, από το Λος Άντζελες έως το Παρίσι, από την Αθήνα έως το Λονδίνο ερμηνεύτηκαν με προπαγανδιστικά κλισέ περί «συμμοριών βανδάλων που τα σπάνε», προκάλεσαν συζητήσεις για λήψη εκτρωματικών μέτρων καταστολής στο ίντερνετ θέλοντας να μπλοκάρουν την ελεύθερη πληροφόρηση και τον συντονισμό του κινήματος, την ψήφιση ολοένα πιο σκληρών τρομοκρατικών νόμων, αλλά και μαζικές συλλήψεις.

Οι μαζικές συλλήψεις, βασισμένες στην αυθαιρεσία των κατασταλτικών δυνάμεων, ήταν ένα χαρακτηριστικό της αστυνομικής αντιμετώπισης των μεγάλων εργατικών-νεολαιίστικων και αντιπολεμικών κινητοποιήσεων και στην Ελλάδα, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου και Ευ.Βενιζέλου εκτιμώντας ότι τα παράλογα αντικοινωνικά μέτρα,απολύτως λογικά όμως για την εξυπηρέτηση του ελληνικού κεφαλαίου, των εγχώριων και των διεθνών τοκογλύφων, που θέλει επιπρόσθετα να επιβάλλει το Φθινόπωρο,ενδέχεται να προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις, σχεδιάζει να τις αντιμετωπίσει και με την επέκταση των μαζικών συλλήψεων διαδηλωτών.

Στο πλαίσιο αυτών των σχεδιασμών μια νέα, ειδική ομάδα που θα βγαίνει μέσα από τις διμοιρίες των ΜΑΤ και θα συλλαμβάνει όσους προκαλούν επεισόδια, βρίσκεται στα σκαριά από την Ελληνική Αστυνομία.Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει ξεκινήσει ήδη η εκπαίδευση των συγκεκριμένων αστυνομικών και είναι πιθανό να κάνουν την εμφάνιση τους στα αγωνιστικά ραντεβού του Σεπτεμβρίου.

Για να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία δε θα έχουν ασπίδα και κλομπ, όμως θα φορούν τη στολή των ΜΑΤ, θα έχουν αντιασφυξιογόνα μάσκα και κράνος και θα συνοδεύουν διακριτικά τις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επεισοδίων. Επιπλέον, σε κάθε διμοιρία θα βρίσκονται πέντε καμουφλαρισμένοι ΜΑΤατζήδες, έτοιμοι να επέμβουν όταν χρειαστεί.

Το ερώτημα όμως είναι ποιοι θα αναλάβουν αυτή την αποστολή. Προβληματισμός που δεν αποσκοπεί να συνταχθεί στον υπηρεσιακό προγραμματισμό της κυβέρνησης,αλλά να αναδείξει μια διαφορετική πτυχή των κρίσιμων στιγμών που περνά η κοινωνία μας και των τρομερών κινδύνων που ελλοχεύουν εξαιτίας της βίαιης ταξικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και των Μνημονίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο που τα αστικά επιτελεία οργανώνουν την επιβολή της Σιδερένιας Φτέρνας του Ολοκληρωτικού Κοινοβουλευτισμού, οι κατασταλτικές δυνάμεις που θα το επιχειρήσουν χρήζουν ψυχιατρικής αντιμετώπισης. Σύμφωνα με μελέτες της ΕΛ.ΑΣ. ένας στους δύο αστυνομικούς των ΜΑΤ χρειάζεται επειγόντως ψυχολογική στήριξη, καθώς τα όσα συνέβησαν τους περασμένους μήνες, τους έχουν τραυματίσει ψυχικά! Αυτή η εξέλιξη είναι ενδεικτική της όξυνσης των αντιθέσεων που συνταράζουν την κοινωνία μας, των σκληρών διλημμάτων που όλοι μας ατομικά και συλλογικά αντιμετωπίζουμε, αλλά αποκαλυπτική και των κινδύνων που εγκυμονεί η εφαρμογή της κρατικής τρομοκρατίας και από ένστολους ψυχασθενείς, με υπερβάλλων ζήλο και υπερεξουσίες, άνωθεν κάλυψη και διαταγές συντριβής των κινημάτων.

Είναι αποκαλυπτικό των κυβερνητικών προτεραιοτήτων ότι δε προβλέπεται από την πλευρά του Υπ. Προστασίας του Πολίτη να υλοποιηθεί άμεσα ο απαραίτητος μηχανισμός ψυχολογικής στήριξης των αστυνομικών, καθώς η κυβέρνηση επιλέγει να βγάλει Άρρωστους Ψυχικά Ματατζήδες στο δρόμο να καταδιώκουν με το ρόπαλο στο χέρι και να συλλαμβάνουν διαδηλωτές, ενώ η κατάθεση των Ένστολων Ψυχολογικά Ανισόρροπων θα καθοδηγεί τη δικαστική απόφαση και άρα θα κρίνει το μέλλον τόσων ανθρώπων.

Μια τρελή ταξική πολιτική που για να επιβληθεί βασίζεται σε Ψυχασθενείς Ματατζήδες!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 23/08/2011, in Κοινωνία, Πορείες and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: