Οδοιπορικό, Δίχως τίτλο, Δίχως Τέλος

109144-egypt-bwΧρόνια, μήνες, μέρες, ώρες… μαζί με όλες τις σχετικότητες τους μπουρδουκλώνονται συνεχώς, για να ξετυλιχτούν σε ιστορίες, νήματα στο χρόνο τον ταξιδευτή, να μας πάνε αλλού, εκεί που οι άλλοι είναι άλλοι.

Σαν κάθε καλή ιστορία που σέβεται τον εαυτό της, αυτή εδώ δεν έχει έναν ιππότη, αλλά ένα παλικάρι. Απ’ τα λίγα όπως λέμε. Δεν ξέρω τι κάνει εντύπωση στον καθένα σας σε ένα παλικάρι, αλλά πιστεύω θα συμφωνήσουμε όλοι ότι σαν γιορτάζει ένα παλικάρι, τότε ο χρόνος αποφασίζει να γιορτάσει και αυτός μαζί του. Ε, εκεί έρχεται και το κερασάκι στην τούρτα, όπως έχει τραγουδηθεί πολλάκις, να ‘ναι η αγάπη το ταξίδι από γιορτή, ΣΤΗ γιορτή και το έναυσμα να δοθεί.. η θεωρία να γίνει πράξη, το χθες να γίνει σήμερα και η πραγματικότητα η χρονομηχανή που θα μας ταξιδέψει γι’ ακόμα μια φορά..

Κάποιοι μήνες πριν…

Υποσχέσεις που κάποτε δόθηκαν, σαν σήμερα τιμήθηκαν,

σκέψεις που φαίνεται να χάθηκαν, μα δεν ξεχάστηκαν,

φίλοι που χρόνια δεν ειδώθηκαν, στον ίδιο δρόμο βρέθηκαν.

Κομμάτια που σαν ενώθηκαν, μαζί πορεύτηκαν.

Γιορτή που μόλις ξεκίνησε, δίχως τίτλο, δίχως τέλος.

Δύο μέρες πριν…

Πρώτο σημείο συνάντησης η θάλασσα. Η μέρα κυρίαρχη, γέμιζε χρώματα παντού, έδινε την εντύπωση ότι καταλαβαίνει τι διακυβεύεται, ότι κάποιο λόγο σοβαρό έχουν τόσοι συνοδοιπόροι που καταφθάνουν απ’ όλα τα σημεία του ορίζοντα και ήθελε να τους φτιάξει τη διάθεση. Να φωτίσει τα πρόσωπα, τα χαμόγελα, να γευτούν ότι μπορεί να τους προσφέρει, όσο προλαβαίνει πριν τη θέση της πάρει η νύχτα και οι απολαύσεις της.

Μα να, τα τραπέζια στρώθηκαν με φαγητά, μυρωδιές πλημμύρισαν τον αέρα και δίνουν μάχη με τη μουσική, που δονεί την ατμόσφαιρα και τ’ αυτιά. Όμως τα βλέμματα είναι στραμμένα σε εικόνες εύγευστες, που γαργαλάνε τη γλώσσα, φωνάζοντάς την να συμμαχήσει μαζί τους, ξεπλένοντας τη ντροπή της σε αλκοόλ και τσιγάρα.

Μιας κι η νύχτα χρόνος είναι και μάλιστα μετρημένος, έτσι κύλησε το βράδυ, κάνοντας τον κύκλο του γύρω από μεγάλο γλέντι που έφευγε χαρούμενο για το καλύτερο που έρχεται. Δίνοντας λοιπόν τη θέση του σε νέα μέρα οι συνοδοιπόροι χαιρετηθήκαν, αγκαλιαστήκαν και το ραντεβού ανανέωσαν με άλλους πολλούς, για ΤΗ γιορτή που ξεκίνησε, δίχως τίτλο, δίχως τέλος.

Σαν σήμερα…

Η αλήθεια είναι ότι σαν σήμερα, γάμος γίνεται, γιατί η γιορτή μας είναι γάμος, κι ο γάμος μας γιορτή. Και τι κι αν ο ουρανός δεν μπορεί να αποφασίσει αν θέλει ή όχι να κλάψει κι αυτός από τη χαρά του. Κόρνες, φωνές, τραγούδια δίνουν το ρυθμό, διατάζοντάς τον να σκουπίσει τα δάκρυά του και να γελάσει μαζί μας, να πάρει μέρος στο ταξίδι μας, να δώσει αέρα στα πανιά μας.

Από νωρίς στην πόλη, μαζευόταν κόσμος και κοσμάκης, από χίλια μέρη της γης, να γιορτάσουν μαζί με το παλικάρι, να του ευχηθούν, να τον τιμήσουν με την παρουσία τους στη χαρά του. Αλλά η χαρά του παλικαριού ήταν η αφορμή για περισσότερες χαρές, πρόσωπα οικεία, μάτια που είχαν καιρό να παίξουν μεταξύ τους, γέλια που δεν χορταίνανε να μπλέκονται, παλιές ιστορίες, που με τη σειρά τους ήταν αφορμή για νέες.

Κάπου στο δρόμο τα δύο γίνανε ένα, και όλοι μαζί, παλαιότεροι και νέοι, κινήθηκαν για Τη γιορτή, που επιτέλους είχε ξεκινήσει. Και είχε απ’ όλα για ακόμα μία φορά. Φαγητό, πιοτό, χορό, φαγητό, πιοτό, χορό, ομότιμοι κύκλοι, και όλοι στη μέση και γύρω τους μαγεμένοι από αυτό που ζούνε. Αυτήν την ιστορία, τη δικιά τους ιστορία από την οποία φαίνεται, σε πείσμα των καιρών να μη θέλουν μείτε να ξεμεθύσουν, μείτε να ξυπνήσουν.

Γιατί όντως στη γιορτή δίχως τίτλο, δίχως τέλος, σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά το ταξίδι.

Posted on 26/07/2013, in Απόψεις / Θεωρίες and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: