Μπροσούρα: πως να ανατρέψετε τους illuminati (pdf)

Αναδημοσίευση από το προσωπικό blog του risinggalaxy

(Περισσότερα για τις θεωρίες συνωμοσίας από μια αντικαπιταλιστική σκοπιά μπορείτε να βρείτε στο  egainst.com)

***

ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΤΕ

ΤΟΥΣ ILLUMINATI

Will, Chino, Saudade, Mamos

Μετάφραση: Morgan S. Bailey 

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΗ

Θεωρώ σημαντικό να επισημάνω ότι οι συγγραφείς αυτού του φυλλαδίου είναι Αμερικανοί. Πράγμα που σημαίνει ότι το κείμενο είναι γραμμένο απ’ την οπτική της αμερικανικής κουλτούρας και πραγματικότητας και απευθύνεται κυρίως στο αμερικανικό κοινό. Αυτό βέβαια καθόλου δεν το εμποδίζει να μιλάει για γεγονότα και καταστάσεις με παγκόσμια ισχύ. …

Πάνω σ’ αυτό, λίγα λόγια για τη φράση «θεωρία Illuminati». Πρόκειται για ακριβή μετάφραση αλλά άχαρη απόδοση του ‘Illuminati theory’ που απαντάται στο αγγλικό κείμενο. Μια πιο ορθή απόδοση θα ήταν ίσως «θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τους Illuminati», αλλά για λόγους οικονομίας προτίμησα την αρχική, άχαρη μετάφραση. Πέρα όμως απ’ αυτό, έχει σημασία να πούμε ότι αυτό που στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια συνδέθηκε τελικά άρρηκτα με τους Illuminati ως κεντρικούς πρωταγωνιστές, δεν είναι παρά ένα σύνολο θεωριών και μύθων, πολλοί απ’ τους οποίους κυκλοφορούν για χρόνια παγκοσμίως. Στην Ελλάδα εν προκειμένω, έχουμε ακούσει για μασονικές στοές, barcode που περιέχουν τη σφραγίδα του σατανά, το 666, τη λέσχη Bilderberg και διάφορα άλλα που δεν συνδέθηκαν με τους Illuminati παρά μόνο πολύ πρόσφατα, ακολουθώντας την εξ Αμερικής τάση. Γι’ αυτό το λόγο ο Έλληνας αναγνώστης μπορεί κάλλιστα να διαβάζει ένα ευρύτερο «θεωρίες συνωμοσίας» εκεί που βλέπει «θεωρία Illuminati». Αυτή την αντικατάσταση την έχω κάνει έτσι κι αλλιώς σε κάποια σημεία, όπως άλλωστε έχω αντικαταστήσει και φράσεις όπως «θεωρητικοί (περί) Illuminati» με τον γενικό όρο «συνωμοσιολόγοι».

Καλή ανάγνωση.

ΥΓ:
«Ο κόσμος πιστεύει μόνο σε όσα ήδη ξέρει και αυτή είναι η ομορφιά της Καθολικής Μορφής της Συνωμοσίας»

Ουμπέρτο Έκο, Το Κοιμητήριο της Πράγας

κατεβάστε το PDF πατώντας αυτό το λινκ Πως να αντρεψετε τους Illuminati 

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Όλοι μιλάνε για τους Illuminati. Ίσως έχετε ακούσει ότι ο Jay Z και η Beyonce είναι μέλη των Illuminati και περνούν δαιμονικά μηνύματα μέσα απ’ τη μουσική και τις εμφανίσεις τους. Ίσως έχετε ακούσει ότι ο Ομπάμα είναι επίσης μέλος των Illuminati και σχεδιάζει την εμφύτευση μικροτσίπ σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες, για να προετοιμάσει το έδαφος για επιβολή στρατιωτικού νόμου. Πολύ πιθανό να έχετε ακούσει ότι το δολάριο περιέχει κρυμμένα σύμβολα που αποδεικνύουν ότι οι ΗΠΑ ελέγχονται απ’ τους Illuminati εδώ και αιώνες.

Η θεωρία Illuminati βοηθάει τους καταπιεσμένους ανθρώπους να εξηγήσουν όσα βιώνουν. Η κοινωνία μάς φέρνει αντιμέτωπους με φρικτές πραγματικότητες: συγγενείς μας φυλακίζονται άδικα. Φίλοι μας σκοτώνονται μεταξύ τους σε βεντέτες, για οικονομικές διαφορές, ή σε πολέμους συμμοριών. Το μέλλον είναι γεμάτο αδιέξοδες δουλειές με μισθούς πείνας. Παλεύουμε να πληρώσουμε λογαριασμούς ενώ άλλοι ζουν με δυσανάλογη πολυτέλεια. Στην τηλεόραση, βλέπουμε ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο να πεθαίνουν από ασιτία, παρόλο που ζούμε σε μια κοινωνία με τη μεγαλύτερη υλική αφθονία στην ιστορία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σα να μη συμβαίνει τίποτα απ’ όλα αυτά. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ψάχνουμε για απαντήσεις, και η θεωρία Illuminati μας δίνει μία απάντηση. Πιστεύουμε ότι η θεωρία Illuminati είναι λανθασμένη και γράψαμε αυτό το φυλλάδιο για να προτείνουμε μια διαφορετική προσέγγιση. Το γράψαμε γιατί ξέρουμε ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τους Illuminati συνήθως θέλουν να σταματήσουν την καταπίεση και την εκμετάλλευση. Είναι απ’ τους πιο αφυπνισμένους ανθρώπους της κοινωνίας μας. Πριν 40 χρόνια, ίσως να ήταν μέλη του Black Panther Party. Σήμερα οι περισσότεροι κάθονται άπραγοι και μιλάνε ακατάσχετα για συνωμοσίες. Πρόκειται για ενέργεια που πάει χαμένη. Ο κόσμος βρίσκεται σε βαθιά κρίση που οδηγεί σε διαδηλώσεις, εξεγέρσεις και επαναστάσεις. Στην Αίγυπτο, τη Νότια Αφρική, την Τουρκία -ακόμη και στις ΗΠΑ- αυτά τα κινήματα βρίσκονται ήδη σε αναβρασμό. Οι άνθρωποι που λένε «δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα γιατί κανείς άλλος δεν κάνει» απλά αρνούνται να συμμετέχουν οι ίδιοι στον αγώνα.

Αυτό το φυλλάδιο είναι ένα εργαλείο με σκοπό να βοηθήσει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας. Προσφέρει μια σύντομη ιστορία της θεωρίας Illuminati: ποιος την εφηύρε, πότε και πού. Δείχνει πώς έγινε δημοφιλής μετά τις ήττες των κινημάτων της δεκαετίας του ’70. Αποδεικνύει ότι αυτή η θεωρία αδυνατεί να εξηγήσει πώς λειτουργεί η κοινωνία, ή να προτείνει λύσεις για το τέλος της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης. Αυτό το φυλλάδιο προτείνει μια εναλλακτική εξήγηση για το φαινόμενο της καταπίεσης και εκμετάλλευσης, καθώς και τρόπους για να το σταματήσουμε. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να ρίξουμε φως στην προέλευση της θεωρίας Illuminati.

1.

Illuminati-overthrow-1ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ Η ΘΕΩΡΙΑ ILLUMINATI

Όλες σχεδόν οι θεωρίες Illuminati είναι φτιαγμένες από κάποια βασικά κομμάτια, τα οποία μπορούν να ενωθούν σε διαφορετικούς συνδυασμούς, ή ένα κομμάτι μπορεί να τονιστεί περισσότερο από τα άλλα. Αλλά πάντα συνδυάζονται για να πουν πάνω – κάτω την ίδια ιστορία. Είναι πιθανό να έχετε ακούσει κάποια από αυτά: Illuminati, Μασόνοι, Σατανιστές, λέσχη Bilderberg, τραπεζίτες. Το καθένα απ’ αυτά τα κομμάτια προέρχεται από διαφορετική στιγμή στην ιστορία. Στις περισσότερες περιπτώσεις κατασκευάστηκαν από ανθρώπους με πλούτο και εξουσία, όταν μαζικά κινήματα τους εκδίωξαν από τις θέσεις ισχύος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ: ΟΙ ΒΑΥΑΡΟΙ ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ…

Το πρώτο κομμάτι της θεωρίας συνωμοσίας βασίζεται σε μια πραγματική οργάνωση, υπό το όνομα «Τάγμα των Πεφωτισμένων2». Ιδρύθηκαν το Μάιο του 1776 στη Βαυαρία, κομμάτι της σημερινής Γερμανίας, η οποία δεν υπήρχε τότε. Ο ιδρυτής τους, ο Βαυαρός καθηγητής θρησκευτικού δικαίου Adam Weishaupt, ήθελε να απελευθερώσει τον κόσμο «απ’ όλες τις καθεστηκυίες θρησκευτικές και πολιτικές εξουσίες». Το τάγμα του είχε στόχο να εξαλείψει τους βασιλείς και τις εκκλησίες που κυβερνούσαν την Ευρώπη από το Μεσαίωνα και να στρώσει έτσι το έδαφος για νέες μορφές εμπορίου, επιστήμης και δημοκρατικής διακυβέρνησης, που εκείνη την εποχή πάσχιζαν να γεννηθούν. Οι Πεφωτισμένοι σχηματίστηκαν με πρότυπο μερικώς τους Ιησουΐτες (τάγμα καθολικών ιερέων) και μερικώς τους Ελευθεροτέκτονες (Μασόνους). Σύντομα διείσδυσαν σε μασονικές στοές με σκοπό να αποκτήσουν επιρροή στο κοινωνικό γίγνεσθαι και να εφαρμόσουν τους στόχους τους.

Για να κατανοήσει κανείς οποιαδήποτε οργάνωση ή κίνημα, πρέπει πρώτα να κατανοήσει το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν. Οι Πεφωτισμένοι εμφανίστηκαν εν μέσω της ιστορικής περιόδου που ονομάστηκε «Διαφωτισμός». Ήταν μία εποχή συνεχούς ριζοσπαστικής αλλαγής στην Ευρώπη, που καλύπτει τον 17ο και 18ο αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού, το παλιό κοινωνικό σύστημα μέσα στο οποίο οι άνθρωποι ζούσαν για αιώνες, με τους βασιλείς και ιερείς στην κορυφή και τους αγρότες στη βάση της πυραμίδας, άρχισε να καταρρέει. Στην Ευρώπη αναδύθηκε μία τάξη πλούσιων εμπόρων που επιχειρούσαν σε απομακρυσμένες περιοχές της υδρογείου. Νέες τεχνολογίες αναπτύχθηκαν και μαζί μ’ αυτές, νέα είδη εξειδικευμένων εργατών. Αυτές οι νέες τάξεις άρχισαν να αποκτούν περισσότερη δύναμη απ’ τους βασιλείς, οι οποίοι υποτίθεται ότι ήταν κυρίαρχοι, βάσει του νόμου και της παράδοσης. Η Αμερικανική Επανάσταση3 έδειξε τη δύναμη αυτών των τάξεων σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Με τον κοινωνική κατάσταση να αλλάζει, οι άνθρωποι άρχισαν να σκέφτονται διαφορετικά. Πριν τον Διαφωτισμό, οι περισσότεροι πίστευαν ότι ο φυσικός κόσμος και το κοινωνικό σύστημα καθορίζονται απ’ τον ιερό νόμο του Θεού. Με την έλευση του Διαφωτισμού, πειραματιστές όπως ο Ισάακ Νεύτων και φιλόσοφοι όπως ο Χομπς και ο Ρουσσώ ανέπτυξαν τη σύγχρονη επιστήμη και πολιτική. Οι άνθρωποι άρχισαν να συμπεραίνουν ότι ο φυσικός κόσμος καθορίζεται από φυσικούς νόμους -όπως ο νόμος της βαρύτητας-, που μπορούσαν να ανακαλυφθούν δια της έρευνας. Εμφανίστηκε η ιδέα ότι οι κυβερνήσεις μπορούσαν να οργανωθούν χωρίς βασιλείς, μέσω από ένα κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ των πολιτών.

Σύντομα, εκατοντάδες μικρές ομάδες στοχαστών και ακτιβιστών επιβιβάστηκαν στο τραίνο του Διαφωτισμού. Το Τάγμα των Πεφωτισμένων ήταν απλά μία τέτοια ομάδα, όπως οι Ροδόσταυροι και οι Ιταλοί Καρμπονάροι. Κατά τη δεκαετία του 1780 οι Πεφωτισμένοι αριθμούσαν περί τα 2.500 μέλη στην κεντρική Ευρώπη. Αλλά οι προσπάθειές τους να ανατρέψουν το μεσαιωνικό status quo δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες και σύντομα αντιμετώπισαν την καταστολή απ’ την πλευρά της εξουσίας. Διαλύθηκαν γύρω στο 1787. Όπως τόσες άλλες παρόμοιες οργανώσεις, οι Πεφωτισμένοι δεν κατάφεραν να φέρουν επαναστατικές αλλαγές. Αλλά η αλλαγή ήρθε και χωρίς αυτούς.

Στη δεκαετία μετά τη διάλυση του Τάγματος των Πεφωτισμένων, μαζικές διαμαρτυρίες συντάραξαν τη Γαλλία και οδήγησαν στη Γαλλική Επανάσταση. Εξεγέρσεις οργισμένων αγροτών και εργατών ανέτρεψαν το φεουδαρχικό σύστημα που υπήρχε για αιώνες και το ωστικό κύμα εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι σκλάβοι της γαλλικής αποικίας της Αϊτής ξεκίνησαν τη δική τους επανάσταση, απαιτώντας τις ίδιες ελευθερίες που οι Γάλλοι πολίτες κέρδιζαν στους δρόμους του Παρισιού. Στη Γαλλία οι αριστοκράτες εκδιώχτηκαν απ’ τα παλάτια τους και εκτελούνταν συστηματικά, έτσι ώστε κανείς βασιλιάς να μη διεκδικήσει το θρόνο ξανά. Εκκλησίες κάηκαν και οι καθολικοί ιερείς απομακρύνθηκαν απ’ τις πρότερες θέσεις ισχύος. Εγκαθιδρύθηκε ένα κοινοβουλευτικό σύστημα με εκλογές, εκπροσώπους και νομοθετικό σώμα. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία που συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Προφανώς, δεν καλωσόρισαν όλοι τις αλλαγές που σάρωσαν την Ευρώπη. Άνθρωποι των οποίων η κοινωνική θέση εξαρτιόταν απ’ την αριστοκρατία και την εκκλησία προσπάθησαν να αντιδράσουν στις αλλαγές. Κάποιοι από αυτούς έγραψαν βιβλία και έτσι δημιουργήθηκαν οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας περί Illuminati. Το 1798, ο Βρετανός επιστήμονας και εφευρέτης John Robinson εκδίδει τις Αποδείξεις μιας συνωμοσίας εναντίον όλων των θρησκειών και κυβερνήσεων της Ευρώπης, που καταστρώνεται στις μυστικές συναντήσεις των Ελευθεροτεκτόνων, Πεφωτισμένων και Λεσχών Ανάγνωσης4. Το 1803 ο Ιησουΐτης αββάς Agustin Barruel γράφει τα Απομνημονεύματα περί της Ιστορίας του Ιακωβινισμού5. Και οι δύο συγγραφείς απεχθάνονταν τη Γαλλική Επανάσταση κι έτσι κατηγόρησαν ως υπεύθυνους μια μικρή ομάδα συνωμοτών: τους Illuminati.

Οι Robinson και Barruel ισχυρίστηκαν ότι το Τάγμα των Πεφωτισμένων δε διαλύθηκε πραγματικά το 1787, αλλά συνέχισε να δρα υπόγεια. Ήταν αυτοί οι ‘Illuminati’ που, κατά τα γραφόμενά τους, σχεδίασαν και πραγματοποίησαν τη Γαλλική Επανάσταση και εξακολουθούσαν να κρύβονται σε μασονικές στοές, σχεδιάζοντας την ανατροπή κυβερνήσεων στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι Robinson και Barruel αντιπαθούσαν την ιδέα της επανάστασης και δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατό εκατομμύρια άνθρωποι να κινηθούν μαζικά και να αλλάξουν τις συνθήκες της ζωής τους. Για αυτούς, οι συνηθισμένοι άνθρωποι δεν ήταν αρκετά οργανωμένοι ή έξυπνοι για να το καταφέρουν. Χρειάζονταν αναγκαστικά την καθοδήγηση κάποιας ελίτ. Υπό αυτή την ανάγνωση, η πρωτότυπη θεωρία Illuminati των Robinson και Barruel ήταν ένα είδος συντηρητικού μύθου, για να εξηγήσουν μια κοινωνική πραγματικότητα που οι ίδιοι έβρισκαν ακατανόητη και τρομακτική. Η σημερινή θεωρία Illuminati ακολουθεί το ίδιο μοτίβο. Ακόμα και φτωχά άτομα που δίνουν σημασία σ’ αυτή τη θεωρία, που διαφορετικά θα τάσσονταν υπέρ των κινημάτων διαμαρτυρίας, συχνά βλέπουν τα κι- νήματα ως μυστικά τεχνάσματα των Illuminati με σκοπό να προκαλέσουν χάος.

Illuminati-overthrow-2…ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ

Τόσο η πρωτότυπη όσο και η σημερινή θεωρία Illuminati μιλάνε πολύ για τους Μασόνους. Το αυθεντικό Τάγμα των Πεφωτισμένων διείσδυσε σε ομάδες Ελευθεροτεκτόνων, τις λεγόμενες «στοές». Αλλά ο Ελευθεροτεκτονισμός (freemasonry) εμφανίστηκε μερικούς αιώνες νωρίτερα. Αρχικά ο Ελευθεροτεκτονισμός ήταν αυτό που λέει η λέξη6: μια ομάδα κτιστών που δούλευαν κυρίως με πέτρα. Τον 14ο αιώνα, εξειδικευμένοι εργάτες όπως κτίστες (τέκτονες), υφαντουργοί και σιδηρουργοί άρχισαν να οργανώνονται σε ομάδες που ονομάστηκαν «συντεχνίες». Οι συντεχνίες έπαιρναν άδεια να διενεργούν το επάγγελμά τους σε μία πόλη και είχαν λόγο για το ποιος μπορούσε να κάνει τη συγκεκριμένη δουλειά στην πόλη. Οι συντεχνίες ήταν εξαιρετικά «κλειστές» και επιλεκτικές και επινόησαν τελετουργικά και συμβολισμούς για να ξεχωρίζουν απ’ τους υπόλοιπους.

Όσο ο καπιταλισμός αναπτυσσόταν, οι συντεχνίες σταδιακά ξεπεράστηκαν. Νέες τεχνολογίες κατέστησαν τα εργαλεία και την τεχνογνωσία τους παρωχημένα και οι περισσότερες εξαφανίστηκαν. Αλλά οι μασονικές στοές ήταν διαφορετική υπόθεση. Τον 18ο αιώνα οι μασονικές στοές άρχισαν να στρατολογούν εύπορους και ισχυρούς ανθρώπους, για να διατηρήσουν τις χρηματοδοτήσεις και την κοινωνική τους θέση. Σύντομα απώλεσαν τη σχέση με τη δουλειά του κτίστη και μετατράπηκαν σε κοινωνικές λέσχες (social clubs).

Οι στοές αποτέλεσαν ορμητήρια ριζοσπαστικής οργάνωσης με την έλευση του Δια- φωτισμού. Τα μέλη της ανερχόμενης τάξης των εύπορων εμπόρων και διανοούμενων συναντιόντουσαν σε μασονικές στοές, συζητούσαν τις κοινωνικές αλλαγές και σχεδιάζαν πολιτικές δράσεις. Πολλοί γνωστοί επαναστάτες ανέπτυξαν τις ριζοσπαστικές ιδέες τους όσο ήταν Ελευθεροτέκτονες. Εξ αιτίας αυτής της σύνδεσης με το ριζοσπαστισμό του Διαφωτισμού, οι άνθρωποι που ήταν εναντίον της επανάστασης εχθρεύονταν κατά συνέπεια και τους Ελευθεροτέκτονες. Πρόκειται για συνηθισμένο μοτίβο: Η ελίτ πάντα πιστεύει ότι οι επαναστάσεις σχεδιάζονται και κατευθύνονται από μια μικρή ομάδα φωτισμένων ανθρώπων, αντί για τις ίδιες τις μάζες.

Στην πραγματικότητα, οι μασονικές στοές σήμερα δεν είναι παρά εξεζητημένες κοινωνικές λέσχες για ανθρώπους που θέλουν να αισθάνονται μέρος κάποιας ελίτ. Συχνά οι στοές παρέχουν ένα μέρος όπου διανοούμενοι μπορούν να κάνουν συζητήσεις για το πώς θα αλλάξει η κοινωνία, αλλά είναι συνήθως πολύ βαρετές. Αν επισκεφθείτε έναν μασονικό ναό7 σήμερα, θα δείτε πηγαδάκια από μικρομεσαίους επιχειρηματίες να συζητούν για δενδροφύτευση στην κεντρική λεωφόρο, όχι μια μυστική οργάνωση που σχεδιάζει να κυβερνήσει τον κόσμο. Παρ’ όλα αυτά, η σύνδεσή τους με το βαυαρικό Τάγμα των Πεφωτισμένων τούς εξασφάλισε μια θέση σ’ αυτή τη θεωρία συνωμοσίας.

Οι Βαυαροί Πεφωτισμένοι και οι Μασόνοι (εξ αντανακλάσεως) αποτελούν το πρώτο κομμάτι της σύγχρονης θεωρίας συνωμοσίας περί των Illuminati. Αλλά υπάρχουν άλλα δύο εξίσου σημαντικά κομμάτια: ο αντισημιτισμός και ο αντίχριστος.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ: ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ

Η καχυποψία, η προκατάληψη και το μίσος κατά των Εβραίων εμφανίστηκαν πριν εκατοντάδες χρόνια. Μετά την κατάρρευση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, στην Ευρώπη κυριαρχούσαν βασίλεια συνυφασμένα με την Καθολική Εκκλησία. Στους Εβραίους είχε απαγορευτεί να έχουν ισχυρό ρόλο στην οικονομία ή να κατέχουν θέσεις εξουσίας. Με τα χρόνια οι εβραϊκές κοινότητες βρήκαν τρόπους να επιβιώνουν στο περιθώριο της κοινωνίας, αναλαμβάνοντας δουλειές που το κυρίως κοινωνικό σώμα περιφρονούσε, όπως ο δανεισμός χρημάτων. Σύντομα το σύνολο των Εβραίων ταυτίστηκε μ’ αυτό το επάγγελμα, το οποίο αρχικά δεν είχε ιδιαίτερη δύναμη. Αλλά όσο ο καπιταλισμός αναπτυσσόταν, ο δανεισμός χρημάτων (πίστωση) έγινε σημαντική υπόθεση.

Με την επέλαση του καπιταλισμού, εκατομμύρια άνθρωποι εκδιώχτηκαν απ’ τη γη τους και αναγκάστηκαν να δουλέψουν με μισθούς πείνας στα νέα εργοστάσια της βιομηχανικής Ευρώπης. Επειδή οι Εβραίοι είχαν ήδη ταυτιστεί με το χρήμα και την πίστωση, διαφορετικές ομάδες ανθρώπων άρχισαν να τους βλέπουν ως σύμβολο του ίδιου του καπιταλισμού. Πολλοί Ευρωπαίοι εργάτες πίστευαν ότι οι Εβραίοι χρησιμοποιούσαν το επάγγελμα του χρηματιστή για να αποκτήσουν ισχύ και να εκμεταλλευτούν άλλους ανθρώπους. Οι Εβραίοι ήταν επίσης οι ιδανικοί αποδιοπομπαίοι τράγοι της μικροαστικής τάξης: ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων που προσπαθούν να γίνουν εργοστασιάρχες. Αυτή η τάξη δυσανασχετούσε με τα δάνεια που έπρεπε να παίρνει για να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της. Έβλεπε τους χρηματιστές ως εμπόδιο για τον «υγιή» ανταγωνισμό. Στις αρχές του 20ού αιώνα, οι εβραϊκές κοινότητες δεχόντουσαν επιθέσεις από συμμορίες εργατών και μικροαστών επιχειρηματιών. Ειδικά στην ανατολική Ευρώπη και τη Ρωσία, τα πογκρόμ8 ήταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο.

Ο αντισημιτισμός ένωνε τους φτωχούς εργάτες με τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων, παρά τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους. Οι εργάτες ήταν αγανακτισμένοι με τη μεταχείρισή τους υπό τον καπιταλισμό, αλλά έβλεπαν τους Εβραίους σαν μεγαλύτερους εχθρούς από τα αφεντικά τους στα εργοστάσια, που τους εκμεταλλεύονταν. Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων έβλεπαν τους Εβραίους σαν εμπόδιο στο δρόμο τους προς το όνειρο της μεγαλύτερης επιχείρησης (και της μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργατών, κατά συνέπεια). Αυτές οι δύο τάξεις (εργάτες – μικροϊδιοκτήτες) ήταν θεμελιωδώς αντίπαλες, αλλά συμμάχησαν περιστασιακά σ’ ένα λαϊκιστικό κίνημα εξ αιτίας του κοινού και παραπλανητικού αντισημιτισμού.

Τα λαϊκιστικά κινήματα ενώνουν τα φτωχά στρώματα με τους μικροαστούς εναντίον φανταστικών εχθρών, που ανήκουν σε κάποια ελίτ. Μιλάνε στο όνομα του «κοινού ανθρώπου» αλλά καθοδηγούνται από στοιχεία της μεσαίας τάξης και εν τέλει λειτουργούν εναντίον των φτωχών εργατών. Σύγχρονα παραδείγματα τέτοιων λαϊκιστικών σχηματισμών είναι το αμερικανικό Tea Party, ένα μέρος του κινήματος Occupy Wall Street και το Έθνος του Ισλάμ9. Οι θεωρίες Illuminati έχουν συχνά λαϊκιστικό χαρακτήρα. Πολλές λαϊκιστικές θεωρίες χρησιμοποιούν τον αντισημητισμό για να δώσουν υπόσταση σε μια διαβολική ελίτ που κυβερνάει τον κόσμο.

Πολλές θεωρίες συνωμοσίας χρησιμοποιούν ένα έγγραφο από τις αρχές του 20ού αιώνα, τα περιβόητα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών.

Τα Πρωτόκολλα υποτίθεται ότι ήταν ένα μυστικό έγγραφο γραμμένο από Εβραίους, που κατέγραφε τα σχέδια τους για παγκόσμια κυριαρχία. Στην πραγματικότητα, γράφτηκαν κάπου μεταξύ 1879 και 1903, κατά πάσα πιθανότητα από πράκτορες της ρωσικής μυστικής αστυνομίας. Εκείνη την περίοδο, οι Ρώσοι εθνικιστές προσπαθούσαν να ανακόψουν μια ενδεχόμενη επανάσταση εναντίον του τσάρου. Οι περισσότεροι εθνικιστές ήταν έντονα αντισημίτες. Έβλεπαν το μαζικό κίνημα για την ανατροπή του τσάρου ως εβραϊκή συνωμοσία. Τα Πρωτόκολλα γράφτηκαν για να ενισχύσουν το κίνημα εναντίον των Εβραίων, με σκοπό να εμποδίσουν την επανάσταση. Δεν τα κατάφεραν.

Το μεγαλύτερο μέρος του εγγράφου είναι μια αναίσχυντη αντιγραφή από δύο άλλα βιβλία: το Διάλογοι στην Κόλαση ανάμεσα στον Μακιαβέλι και τον Μοντεσκιέ11 του Maurice Joly (1864) και το Biarritz, ένα γερμανικό μυθιστόρημα γραμμένο το 1868 απ’ τον Herman Goedsche. Παρόλο που η απάτη ξεσκεπάστηκε, τα Πρωτόκολλα έγιναν ένα δημοφιλές ανάγνωσμα στη Ρωσία και την Ευρώπη και τελικά και στις ΗΠΑ12, με αποτέλεσμα οι θεωρίες Illuminati να κάνουν συχνά λόγο για εβραϊκές τραπεζικές κλίκες όπως οι Ρότσιλντ και οι Μπίλντερμπεργκ και να παρουσιάζουν τους Εβραίους σα μια μυστική οργάνωση με σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο.

Illuminati-overthrow-3ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ: Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

Πολλοί συνωμοσιολόγοι αναφέρονται συχνά στο «τέλος του κόσμου» και στη «σφραγίδα του κτήνους». Αυτοί οι όροι προέρχονται από ένα θρησκευτικό κίνημα που ονομάζεται Προτεσταντικός Μιλλεναριανισμός13 και εμφανίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα. Τα μιλλεναριανικά κινήματα υποστηρίζουν ότι το τέλος του κόσμου πλησιάζει και προσπαθούν να ετοιμαστούν γι’ αυτό. Οι μιλλεναριανιστές συνέταξαν μια πολύπλοκη αλληλουχία γεγονότων που περιγράφουν τη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, με μια σειρά από σημαντικά «σημάδια». Ένα από αυτά τα σημάδια είναι ο ερχομός του «αντίχριστου». Στη Βίβλο, ο αντίχριστος άλλες φορές αναφέρεται ως ένα πρόσωπο και άλλες ως πολλά πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων. Ο «αντίχριστος» υποτίθεται ότι θα αποκτήσει απόλυτη, δικτατορική εξουσία πάνω στον κόσμο λίγο πριν την επιστροφή του Χριστού. Σήμερα, πολλοί Αμερικανοί Ευαγγελικοί14 χριστιανοί ψάχνουν συνεχώς για σημάδια της έλευσης του αντιχρίστου.

Στις αρχές του 20ού αιώνα ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος, η μεγάλη οικονομική κρίση του 1930, η άνοδος του φασισμού και ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος ήταν γεγονότα που οι Ευαγγελικοί εξέλαβαν ως σημάδια ότι το τέλος πλησιάζει. Με βάση τη δική τους ερμηνεία της Βίβλου, οι Ευαγγελικοί έψαχναν για σημάδια αυξανόμενης κυβερνητικής εξουσίας, καθώς και για άτομα που λατρεύονταν περίπου ως αιρεσιάρχες, που θα μπορούσαν να είναι ο αντίχριστος. Στα 1920, ο Αμερικανός Ευαγγελικός ηγέτης Gerald Winrod ισχυρίστηκε ότι ο Μουσολίνι ήταν στην πραγματικότητα ο αντίχριστος. Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Κοινωνία των Εθνών ήταν απόδειξη της αυξανόμενης εξουσίας του15. Οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου συνεχίστηκαν για πολλά χρόνια. Τη δεκαετία του 1950, κάποιοι Ευαγγελικοί προέβλεψαν ότι μια νέα εφεύρεση, ο ηλεκτρονικός υπολογιστής, ήταν ο αντίχριστος. Τη δεκαετία του ’70, το μικροτσίπ και τα laser barcodes ήταν «η σφραγίδα του κτήνους», για να μαρκάρει τους ανθρώπους στο όνομα του αντίχριστου. Όταν εξελέγη ο Μπαράκ Ομπάμα, πολλοί είπαν ότι αυτός είναι ο αντίχριστος.

Η φιγούρα του αντίχριστου και το τέλος του κόσμου αποτελούν κεντρικό σημείο των θεωριών συνωμοσίας από το 1920. Η ιστορία λειτουργεί σαν μια παρτίδα μπίνγκο: οι συνωμοσιολόγοι έχουν μια λίστα από σημάδια για το τέλος του κόσμου και απλά κάθονται και περιμένουν να εμφανιστούν. Οποιοδήποτε δημοφιλές πολιτικό πρόσωπο, όπως ο Ομπάμα, μπορεί να εκληφθεί ως ο αντίχριστος. Οποιοσδήποτε με- γάλος πολιτικός σχηματισμός, όπως ο ΟΗΕ, μπορεί να εκληφθεί ως υποχείριό του και οποιοδήποτε τεχνολογικό επίτευγμα, όπως τα εμφυτεύσιμα μικροτσίπ, μπορεί να εκληφθεί ως «σφραγίδα του κτήνους». Αυτές οι θεωρίες δεν περιγράφουν την πραγματικότητα. Αντί γι’ αυτό, προτείνουν στους ανθρώπους να βρουν αποδείξεις για μια θεωρία στην οποία ήδη πιστεύουν.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΕΝΩΜΕΝΑ:
Η ΘΕΩΡΙΑ ILLUMINATI ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗ

Όλα τα κομμάτια για τα οποία μιλήσαμε συνδυάστηκαν τη δεκαετία του 1920, μια περίοδο μεγάλου αναβρασμού. Πριν και μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, υπήρξαν μεγάλες εξεγέρσεις της εργατικής τάξης εναντίον του καπιταλισμού. Μαζικά εργατικά κινήματα με εκατομμύρια υποστηρικτές συντάραξαν τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Αγγλία, ακόμα και τις ΗΠΑ. Οι εργάτες τελικά ανέτρεψαν τον τσάρο με τη Ρωσική (Οκτωβριανή) Επανάσταση του 1917 και προσπάθησαν να εγκαθιδρύσουν μια κομμουνιστική κοινωνία. Φάνηκε τότε σε πολλούς ότι ένα κύμα σοσιαλιστικής επανάστασης θα ανέτρεπε τον καπιταλισμό, όπως ο καπιταλισμός ανέτρεψε τη φεουδαρχία έναν αιώνα πριν.

Όπως και πριν λοιπόν, αυτοί που εξαρτιόντουσαν απ’ την άρχουσα τάξη αντιτάχθηκαν στο επαναστατικό κίνημα. Γεννήθηκε και πάλι η ανάγκη να εξηγηθεί κάπως ο αυξανόμενος αναβρασμός, τον οποίο εχθρεύονταν και δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Όπως και οι βασιλείς που δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τις εξεγέρσεις εναντίον τους κατά τη Γαλλική Επανάσταση, έτσι και οι καπιταλιστές στράφηκαν στις θεωρίες συνωμοσίας. Δεν πίστευαν ότι οι εργάτες ήταν αρκετά έξυπνοι για να αλλάξουν τον κόσμο. To 1926, η Nesta Webster, μια Αγγλίδα αριστοκράτης, εκδίδει το βιβλίο Μυστικές Εταιρείες και Ανατρεπτικά Κινήματα, η Ανάγκη για Φασισμό στη Μ. Βρετανία. Η Λαίδη Queenborough (επίσης γνωστή ως Edith Starr Miller), κόρη ενός Αμερικανού βιομήχανου, εκδίδει την Απόκρυφη Θεοκρατία17 το 1933. Και οι δύο συγγραφείς ισχυρίζονται ότι ο επαναστατικός πυρετός που σαρώνει την υδρόγειο είναι αποτέλεσμα μιας μυστικής συνωμοσίας. Και οι δύο συνδυάζουν την παλιά θεωρία Illuminati με νέα στοιχεία.

Οι Webster και Queenborough επαναφέρουν και «εκσυγχρονίζουν» τη θεωρία Il- luminati όσο ποτέ άλλοτε: λένε ότι οι Illuminati είναι απόγονοι των Ναϊτών ιπποτών και κάθε μυστική εταιρεία που υπήρξε ποτέ δεν ήταν παρά βιτρίνα πίσω απ’ την οποία κρύβονται οι Illuminati. Ακόμα, συνδέουν και τους Εβραίους με τη συνωμοσία. Μια μυστική ομάδα Εβραίων τραπεζιτών, λένε, χρηματοδοτεί τους Πεφωτισμένους, ως μέρος του σχεδίου τους για την κατάκτηση του κόσμου. Οι θεωρίες των δύο συγγραφέων κηρύσσονται στις ΗΠΑ από τον Gerald Winrod –τον ίδιο που αναφέραμε προηγουμένως, αυτόν που ψάχνει τον αντίχριστο. Ο Winrod γράφει το 1935 ένα φυλλάδιο με τίτλο Adam Weishaupt, ένας Ανθρώπινος Διάβολος18, για το οποίο αντλεί στοιχεία απ’ το έργο των δύο προαναφερθέντων συγγραφέων. Ισχυρίζεται ότι ο ίδιος ο κομμουνισμός είναι εβραϊκή συνωμοσία και η συνωμοσία των Πεφωτισμένων είναι ο αγγελιοφόρος της έλευσης του αντίχριστου.

Οι Webster, Queenborough και Winrod ένωσαν τα τρία κομμάτια της θεωρίας Illu- minati κατώ από μια μεγάλη ομπρέλα. Τα γραπτά τους καθιέρωσαν τον κοινό πυρήνα όλων των θεωριών συνωμοσίας περί Illuminati που ακούμε σήμερα: οι Illuminati είναι μία μυστική εταιρεία που χρηματοδοτείται από Εβραίους τραπεζίτες, πηγάζει από παμπάλαιες θρησκευτικές οργανώσεις και θέλει να κατακτήσει τον κόσμο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι Πεφωτισμένοι παρουσιάζονται ως ακόλουθοι του Σατανά ή του αντίχριστου που προετοιμάζουν το έδαφος για την κυριαρχία του στη γη.

Αρχικά, οι θεωρίες Illuminati χρησιμοποιήθηκαν από τις ελίτ για να εξηγήσουν αλλά και να ανακόψουν τα κινήματα. Αλλά εφόσον αυτές οι θεωρίες κατασκευάστηκαν από την ελίτ και άλλες συντηρητικές δυνάμεις, πώς κατέληξαν να έχουν απήχηση στους φτωχούς και καταπιεσμένους;

Τη συνεχεια της μπροσούρας μπορείτε να βρείτε σε αρχείο pdf 

πατώντας αυτό το λινκ Πως να αντρεψετε τους Illuminati 

Αναδημοσίευση από το προσωπικό blog του risinggalaxy

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 02/09/2013, in Απόψεις / Θεωρίες, Ιστορία - Θρησκείες and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: