Αστυνομία τροφίμων στις ΗΠΑ : «επικίνδυνοι» οι μικροκαλλιεργητές…

«Αν οι άνθρωποι αφήσουν την κυβέρνηση να αποφασίζει τι τροφή θα τρώνε και τι φάρμακα θα παίρνουν, τα σώματά τους θα είναι σύντομα σε τόσο θλιβερή κατάσταση όσο είναι οι ψυχές εκείνων που ζούν σε καθεστώς τυρρανίας.»
Τόμας Τζέφερσον

Στην Αμερική έχει ξεκινήσει η εφαρμογή του νόμου που έχει κατατεθεί στο Κογκρέσο και αφορά την απαγόρευση… καλλιέργειας οργανικών τροφών. Με λίγα λόγια την απαγόρευση του σπιτικού κήπου για την επιβίωση της οικογένειας.

Όποιος λοιπόν δεν θέλει να ενταχθεί στους κανόνες της Παγκοσμιοποίησης και θα θελήσει να κάνει ένα μικρό κήπο για να ζεί αυτός και η οικογένειά του, θα χαρακτηρίζεται επικίνδυνος και θα δέχεται πρόστιμα και κατασχέσεις προϊόντων καθώς αυτά θα αποτελούν «κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Στη βουλή των αντιπροσώπων, στις 21 Δεκεμβρίου, 216 ψήφισαν υπερ και 144 κατά (πολλοί δε συμμετείχαν καν στη διαδικασία) του νομοσχεδίου με την κωδική ονομασία S 510 / HR 2751. Η λεγόμενη  «Πράξη για την Ασφάλεια και και την εκμοντερνοποίηση των Τροφίμων» αναμένεται τώρα να υπογραφεί και από τον πρόεδρο για να γίνει εν τέλει νόμος των ΗΠΑ.

Σε μια τέτοια «ιστορική» στιγμή, φαίνεται ότι η ομοσπονδιακή εξουσία επεκτείνει τη δύναμη και τις επιρροές της πάνω σε μια ολόκληρη βιομηχανία, αυτή των τροφίμων, και είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου το «Νόμο με τις ακούσιες Συνέπειες». Μετά την ψήφιση ενός τέτοιου νόμου, όλα τα κακά εναπόκεινται σε αυτές τις …ακούσιες συνέπειες!

Για τη συνέχεια πατήστε στο 

Επιφανειακά, οι προθέσεις πίσω από ένα τέτοιο νομοσχέδιο είναι να προστατευτούν οι καταναλωτές από την Εσερίχια Κόλι και τη σαλμονέλα και είναι προφανώς αρκετά αφελές σαν επιχείρημα. Η πραγματικότητα όμως που προκύπτει είναι αρκετά διαφορετική.

Το νομοσχέδιο επιβάλλει νέες μεγάλες επιβαρύνσεις σε κάθε μεμονωμένο αγρότη ή και τοπικό συνεταιρισμό, που θα οδηγήσουν ακόμα και περιπτώσεις που θα μπορούσαν να θεωρηθούν εξαιρέσεις, εκτός εργασίας…

Συμπερασματικά οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου μπορούν να συνοψιστούν στις εξής :

  1. • Η μείωση της διαθέσιμης προσφοράς φρέσκων τοπικών προϊόντων.
  2. • Η απώλεια της τοπικής γεωργικής τεχνογνωσίας και της βιωσιμότητας των τροφίμων.
  3. • Η οικονομική αποτυχία των αξιολογήσεων χημικής ασφάλειας, των συνεταιρισμών τροφίμων και των μικρών τοπικών αγορών.
  4. • Η απώλεια αναρίθμητων θέσεων εργασίας στον τομέα της τοπικής αγροτικής παραγωγής.
  5. • Αύξηση της τιμής των τοπικών τροφίμων, ιδίως στα βιολογικά τρόφιμα.

Την ίδια στιγμή, στο νομοσχέδιο αυτό δεν εμπίπτουν καθόλου τα τρόφιμα που εισάγονται από οπουδήποτε στο εξωτερικό.

Με δύο λόγια το νομοσχέδιο προτίθεται να καταστρέψει τους μικρούς αγρότες, ώστε να συγκεντρωθεί όλη η δύναμη της παραγωγής τροφίμων στα χέρια των λίγων πλούσιων εταιρειών. Το αν αυτή ήταν η πρόθεση ή όχι δεν είναι σίγουρο, είναι βέβαιο όμως ότι θα είναι το αποτέλεσμα.

Ξανά και ξανά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ φαίνεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θα ήταν λογικό να πράξει για την επίλυση των προβλημάτων. Σκεφτείτε το: Όταν η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήθελε να σταματήσει τους τραπεζίτες και τις επενδυτικές επιχειρήσεις της Wall Street  από το να σπαταλήσουν επιπλέον χρήματα στο χρηματιστήριο, αυτό που έκανε ήταν να τους προσφέρει απλόχερα μερικά τρισεκατομμύρια δολάρια σε νέους πόρους ώστε να τα ξοδέψουν όλα.

Όταν η κυβέρνηση ήθελε να διακόψει τις δαπάνες χρωστούμενων χρημάτων, δαπάνησε η ίδια περισσότερα χρωστούμενα βασισμένη στην ανόητη πεποίθηση ότι μπορείτε να λήξετε με κάποιο τρόπο το χρέος σας, χρωστώντας ακόμη περισσότερα…

Όταν η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι θα μειώσει το κόστος για την υγειονομική περίθαλψη και ότι θα καλύψει σε όλους την ασφάλιση υγείας, πέρασε ένα «άρρωστο» νόμο περίθαλψης που έχει στείλει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης εκτός ελέγχου, ενώ οι ασφαλιστικές εταιρείες ακύρωσαν την κάλυψη σε πολλά παιδιά.

Και τώρα, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι κάνουν το φαγητό σας ασφαλέστερο ακόμη και αν η πραγματική επίπτωση του νέου νόμου θα είναι να γίνει το φαγητό πολύ πιο επικίνδυνο, ενώ καταστρέφει εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Γι ‘αυτό όσοι γνωρίζουν πραγματικά από κυβερνήσεις, επίσης, γνωρίζουν ότι αυτοί που κυβερνούν καλύτερα κυβερνούν το λιγότερο.

Πηγή : NaturalNews

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 29/12/2010, in Κόσμος, Πολιτική and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε