Όλο και …στρατιωτικότερα τα πράγματα στην Κίνα όπου απαγόρεψαν τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε όλα τα μέσα

Αυτό που βλέπετε είναι ...παρέλαση

Το καθεστώς της Κίνας απαγόρεψε επίσημα τη χρήση της αγγλικής γλώσσας σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιούν γραπτό λόγο.

Εφημερίδες, εκδόσεις και ιστοσελίδες είναι πλέον υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν μόνο την κινέζικη γλώσσα. Δε μπορούν να γράψουν ούτε λέξη στα αγγλικά, για παράδειγμα, χωρίς να είναι υπόλογοι οι διαχειριστές/υπεύθυνοι από το νόμο, έναντι των αρχών.

Η απόφαση δικαιολογήθηκε ως «αναγκαία για να διατηρηθεί η καθαρότητα της κινέζικης γλώσσας και να εμποδιστεί η διαφθορά της κοινωνίας«.

Όποιος θέλει να δημοσιεύσει κάποιο κείμενο σε ξένη γλώσσα, είναι πλέον υποχρεωμένος να παραθέτει μια δημόσια εξήγηση, στα κινέζικα, που να περιγράφει για ποιό λόγο έκανε τη δημοσίευση.

Οι αρχές διατηρούν το δικαίωμα να επιβάλλουν αυστηρότατες κυρώσεις σε όποιον γουστάρουν, ακόμα και αν έχει αιτιολογήσει τη δημοσίευση.

Indymedia

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 21/12/2010, in Κόσμος, Κοινωνία and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 5 Σχόλια.

  1. Εντυπωσιακο… Πόσο έγκυρη όμως ειναι η πληροφορία; Το έψαξες και αλλού; :)

    Μου αρέσει!

    • Το αναφέρουν ακόμα δύο blogs, αλλά εκείνη λένε ότι απαγορεύονται τα λεγόμενα chinglish (το αντίστοιχο greeklish). Σε έντυπο τύπο δε βρήκα κάτι. Αν υπάρξει κάτι νεότερο, θα το ανανεώσω!

      Μου αρέσει!

  2. Βρήκα κάτι
    (ο δύτης των νιπτηρων ενημερωσε)

    Μου αρέσει!

  3. Εντυπωσιακός ο τίτλος , αλλά χωρίς πηγή και ένα λίνκ σ’αυτήν μοιάζει ράδιο αρβύλα…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε