Καλωσήλθατε στη νέα Ευρώπη: Γνωρίστε την με τον Jody McIntyre και το καροτσάκι του [video]

Μετάφραση από το προσωπικό blog του Jody McIntyre :

Όταν γεννήθηκα στο νοσοκομείο East Dulwich (περιοχή στο νότιο Λονδίνο), οι γιατροί είπαν στους γονείς μου ότι ποτέ δεν θα περπατήσω, και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα μιλήσω.

Μετά τους απέδειξα το λάθος τους, και μετά από δεκαοκτώ χαμένα χρόνια εκπαίδευσης, αποφάσισα να δω τον κόσμο, και έτσι ξεκίνησα το ταξίδι μου στη Νότια Αμερική για τρεις μήνες μόνος μου. Ενώ ήμουν εκεί έξω, το Ισραήλ διέπραξε σφαγή στη Γάζα, και φύτεψε τους σπόρους της επανάστασης στο μυαλό μου. Τα υπόλοιπα, όπως λένε, είναι ιστορία.

Ο Jody McIntyre συμμετείχε στις φοιτητικές διαδηλώσεις που γίνονται εδώ και καιρό στη Μεγάλη βρετανία, ενάντια στην αύξηση των διδάκτρων (τριπλασιασμός του ποσού) και στις 9 Δεκεμβρίου 2010, τραβήχτηκε από το αναπηρικό καροτσάκι του και συρθήκε στο δρόμο από δυνάμεις της «καλής» βρετανικής αστυνομίας, καθώς θεωρήθηκε απειλή προς τη δημόσια τάξη κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης που λάμβανε χώρα εκείνη τη στιγμή…

Το βίντεο που ακολουθεί είναι η συνέντευξη του Jody στο καθεστωτικό BBC, Λίγο μετά το συμβάν (μιας και προσφάτως μας συμβούλευσαν να γίνουμε άνθρωποι πριν γίνουμε κομμουνιστές, προσπαθούμε να κατανοήσουμε τον ανθρωπισμό, thx to Radical Desire):

Το βίντεο μεταφράστηκε από τους Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα

Για να διαβάσετε τη μετάφραση της συνέντευξης και να δείτε ένα πολύ όμορφο μουσικό αφιέρωμα για τον Jody McIntyre πατήστε στο 

-«Δημοσιογράφος»: Υπάρχει μια εικασία ότι τσουλούσατε προς την αστυνομία με την αναπηρική σας καρέκλα. Αληθεύει;

-Jody: Νομίζω ότι το να δικαιολογείτε έναν αστυνομικό που τραβάει έναν ανάπηρο απ’ την αναπηρική του καρέκλα και τον σέρνει στην άσφαλτο είναι μάλλον γελοίο και εκπλήσσομαι που μόλις προσπαθήσατε να κάνετε κάτι τέτοιο.

-«Δημοσιογράφος»: Άρα, άρα δεν είναι αλήθεια. Δεν τσουλούσατε προς την αστυνομία.

-Jody: Κοιτάξτε, δεν μπορώ σωματικά να χρησιμοποιήσω ο ίδιος την αναπηρική μου καρέκλα. Με έσπρωχνε ο αδελφός μου. Νομίζω ότι είναι αρκετά εμφανές από το βίντεο ότι δεν ήμουν κατά κανένα τρόπο απειλή για κανέναν.

-«Δημοσιογράφος»: Στην εφημερίδα Observer σας περιέγραψαν ως κυβερνο-ριζοσπάστη και παρέθεσαν τα λόγια σας ότι «θέλετε να χτίσετε ένα επαναστατικό κίνημα, και ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο δια της άμεσης δράσης στους δρόμους.» Ταυτοποιείτε τον εαυτό σας ως επαναστάτη;

-Jody: Δεν ταυτοποίησα τον εαυτό μου ως τίποτε. Νομίζω όμως ότι όλοι έχουμε το δικαίωμα να παλέψουμε ενάντια σ’ αυτό που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση. Προσπαθεί να … ένα εκπαιδευτικό σύστημα όπου μόνο οι πλούσιοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά… Αυτό είναι κάτι στο οποίο νομίζω ότι όλοι πρέπει να αντισταθούμε.

Απόσπασμα 6.40-7:50:
Ο «δημοσιογράφος» την έχει πλέον καταβρεί ως ανακριτής κακοποιημένων αναπήρων και σολάρει:

-«Δημοσιογράφος»: Φωνάξατε τίποτε προκλητικό ή μήπως πετάξατε τίποτε που θα προκαλούσε την αστυνομία να σας το κάνει αυτό;

-Jody: Πραγματικά πιστεύετε ότι ένας άνθρωπος με εγκεφαλική παράλυση, σε αναπηρική καρέκλα, μπορεί να αποτελέσει απειλή για έναν αστυνομικό που είναι ένοπλος;

-«Δημοσιογράφος»: Όμως λέτε ότι είστε επαναστάτης.

-Jody: Αυτό είναι μια λέξη. Δεν είναι φυσική πράξη που ανέλαβα ενάντια σε αστυνομικό…Σας ρωτάω: Πιστεύετε ότι θα μπορούσα, με οποιονδήποτε τρόπο, να αποτελέσω φυσική απειλή, από το κάθισμα της αναπηρικής μου καρέκλας, για ένα στρατό αστυνομικών αρματωμένων με όπλα; Η όλη αυτή γραμμή επιχειρηματολογίας είναι εντελώς γελοία. Γιατί κατηγορείτε τα θύματα της βίας για τη βία αυτή. Στην πραγματικότητα, μου θυμίζει πολύ τον τρόπο με τον οποίο το BBC καλύπτει τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη.

 

Για το προσωπικό blog του Jody McIntyre : http://jodymcintyre.wordpress.com/

Twitter : http://twitter.com/jodymcintyre

Η συνέντευξη ολόκληρη εδώ : http://is.gd/iI2rY (το 2ο βίντεο στη σελίδα)

Σελίδες στο facebook  : Εδώ και εδώ

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 14/12/2010, in Κόσμος, Κοινωνία, Πορείες and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 σχόλιο.

Σχολιάστε