Οι Η.Π.Α. παραδέχονται ότι δε μπορούν να συνδέσουν τον Bradley Manning με το Wikileaks.

Δυσκολίες για τους Αμερικανούς (και) στο νομικό κομμάτι της υπόθεσης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι του στρατού παραδέχτηκαν σε δημοσιογράφο του δικτύου NBC News, ο οποίος καλύπτει το ρεπορτάζ του αμερικάνικου πενταγώνου, ότι οι ανακριτές που ασχολούνται με την υπόθεση της διαρροής απόρρητων διπλωματικών τηλεγραφημάτων του State Department, δε μπορούν να συνδέσουν τον Bradley Manning με το Wikileaks. Δε μπορούν δηλαδή να αποδείξουν ότι ο Manning παρέδωσε τα στοιχεία στο Wikileaks ή σε κάποιον εκπρόσωπό του.

Ο Bradley Manning συνεχίζει πάντως να κρατείται σε καθεστώς απομόνωσης σε αμερικάνικη στρατιωτική φυλακή υψίστης ασφάλειας, χωρίς επίσημη αναγγελία κατηγοριών αλλά συνεχώς ανακρινόμενος για το εάν, σύμφωνα πάντα με τις αμερικάνικες αρχές, ήταν αυτός που έκανε τη μεταφορά των δεδομένων από το συγκεκριμένο κλειστό δίκτυο επικοινωνίας των Η.Π.Α., του οποίου ήταν χειριστής, προς τον έξω κόσμο.

Η επίσημη ιστοσελίδα με τις διαρροές εδώ: wikileaks.ch/cablegate.html

Και οι διαρροές που αφορούν την Ελλάδα εδώ: wikileaks.ch/origin/125_0.html

Πηγή : Indymedia

About kyan

Raised on the mountains of western Greece, studied by the sea in the north of Greece, went underwater (The Netherlands) to work. Music, hip-hop in particular, is my specialty. Most of my posts are in Greek and they rant about the defeat of capitalism and the rise of the weak.

Posted on 26/01/2011, in Δικαιοσύνη, Κόσμος and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Σχολιάστε.

Σχολιάστε