Daily Archives: 25/01/2011

«Είμαστε εδώ, είμαστε από δω: Για την Απεργία Πείνας των 300 μεταναστών και τη Δημοκρατία»

Από σήμερα 300 (250 στην Αθήνα και 50 στη Θεσσαλονίκη) μετανάστες ξεκίνησαν απεργία πείνας διεκδηκώντας κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα για όλους τους μετανάστες, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη, τα πολιτικά κόμματα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και -σιγά μην έλλειπαν- τα μέσα μαζικής εξημέρωσης. Το πανεπιστημιακό άσυλο, ο ρόλος του και η υπεράσπιση/καταπάτηση του έρχονται για μια ακόμα φορά στο επίκεντρο της επικαιρότητας, στην προσπάθεια της κυβέρνησης και των ΜΜΕ να μετατρέψουν το γεγονός σε μια ευκαιρία να ξανανοίξει η κουβέντα για την κατάργησή του. Χωρίς να υποβαθμίζω τη σύνδεση του ασύλου με ευρύτερα κοικωνικά και πολιτικά ζητήματα, πόσο μάλλον τη σημασία της υπεράσπισής του, νομίζω ότι το κεντρικό ζήτημα παραμένει η πράξη και τα αιτήματα των απεργών πείνας. 300 άνθρωποι θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για να την κερδίσουν και έχει ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της ελληνικής «δημοκρατίας» στο συγκεκριμένο γεγονός.

Η εισροή μεταναστών στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια αποτελεί ένα απο τα φαινόμενα που αλλάζει ριζικά την ελληνική κοινωνία, είναι όμως το λιγότερο ανόητο να θεωρούμε ότι οι άνθρωποι αυτοί μια μέρα ξύπνησαν και αποφάσισαν να έρθουν στην ισχυρή οικονομικά Ελλάδα, στην πασίγνωστα ανοιχτή ελληνική κοιωνία, στην απλόχερη στην παροχή πολιτικού ασύλου και υπηκοότητας/ αδειών παραμονής ελληνική πολιτεία. Είναι κοινός τόπος σε οποιονδήποτε δεν είναι απελπιστικά κοντόφθαλμος, ότι το μεταναστευτικό ρεύμα προς την Ελλάδα είναι αποτέλεσμα κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που κατά πολύ υπερβαίνουν τα σύνορα (κάποιοι τα θεωρούμε και πληγές) της χώρας. Είναι η δυναμική της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, είναι οι πολιτικο-στρατιωτικές επεμβάσεις των «αναπτυγμένων χωρών», είναι η βαρβαρότητα καθεστώτων που -αν δεν ενισχύθηκαν από αυτόν- ανέχτηκε ο Δυτικός κόσμος, είναι η διάλυση του περιβάλλοντος, είναι η καθημερινή μάχη για επιβίωση και οι άθλιες συνθήκες της όταν αυτή επιτυγχάνεται -αποτέλεσμα όλων των προηγούμενων παραμέτρων και άλλων πολλών-  που οδηγούν όλους αυτούς τους ανθρώπους στα χέρια εμπόρων ζωής στην προσπάθεια, όχι για μια καλύτερη ζωή αλλά στην προσπάθεια απλά για ζωή.

Read the rest of this entry

Φίλε μου πάρε χαμπάρι ότι δεν επιλέγεις τίποτα [video]

Ότι όλα αυτά που νομίζεις ότι κάνεις συνειδητά είναι ψευτοεπιλογές από αυτόν που δημιούργησε το σύνολο των επιλογών σου.Δες το βίντεο και συνειδητοποίησε που μπορεί να βρει εφαρμογή.Σε όλη σου τη ζωή και σε κάθε επιλογή που έχεις κάνει.

Πρέπει να φύγεις απ’όλα αυτά και να αποφασίσεις τις πραγματικές σου ανάγκες.

Να δεις τι στο καλό σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο και να το κυνηγήσεις.

Νταν Αριέλι – Έχουμε τον απόλυτο έλεγχο των ίδιων μας των αποφάσεων;;

(υπότιτλοι ενσωματωμένοι, με ενεργοποίηση)

Ο τύπος που μιλάει είναι ο Dan Ariely (Ισραηλινός), οικονομολόγος συμπεριφοράς (αν το λέω σωστά φίλε Stoned Sparrow) και έχει βασίσει ολόκληρη την ακαδημαϊκή του πορεία στο να βρει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως : «για ποιο λόγο θα τρώγαμε ευχαρίστως ένα σάντουιτς ακόμα κι αν δεν πεινάμε;» ή «για ποιο λόγο έχουμε τόσα πολλά τηλέφωνα ανθρώπων που δεν πρόκειται να καλέσουμε ποτέ;»

Alternative Disorder

Μoving Forward ή μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα

Έχοντας αφήσει το χρόνο να περάσει μετά από το τρίτο κατά σειρά ντοκιμαντέρ του κινήματος Zetgeist και του Venus Project, ονόματι Μoving Forward, θα’ θελα να αναφέρω τις εντυπώσεις που μου άφησε.

Καταρχήν ως κινηματογραφική δουλειά είναι προσεγμένο όπως και τα προηγούμενα δύο, με πάρα πολλές συνεντεύξεις από ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενό τους αρκετά καλά (οι περισσότεροι από αυτούς είναι διακεκριμένοι επιστήμονες). Οι πληροφορίες, που σημειωτέον είναι πάρα πολλές, δίνονται με ένα νορμάλ ρυθμό, χωρίς να κουράζουν. Αν και για να λέμε την αλήθεια, ο μόνος τρόπος να αφομοιωθούν είναι οι επικείμενες συζητήσεις που μπορεί να εγείρουν.

Στην ουσία τώρα! Μπορώ να πω ότι για κάποιο χαζό λόγο, όταν τελείωσε η προβολή ένιωσα ότι περίμενα κάτι παραπάνω. Λες και μπορεί μία ταινία να πάρει όλη την ανθρωπότητα από το χέρι και να την πάει ένα βήμα παραπέρα. Και αυτό είναι το κύριο μήνυμα της ταινίας κατά την ταπεινή μου άποψη. Ότι υπάρχουν τα μέσα, υπάρχει η τεχνογνωσία, υπάρχει ο δρόμος, απλά χρειάζεται να ξεφύγουμε από τα κόμπλεξ μας, τις προκαταλήψεις μας, να επιδείξουμε θέληση και να προχωρήσουμε.

Read the rest of this entry

Zeitgeist III : Moving Forward | Δείτε το Online από εδώ με ελληνικούς υπότιτλους ή κατεβάστε το ελεύθερα στον υπολογιστή σας!

(πατήστε στο cc κάτω δεξιά στο βίντεο του Youtube για να εντοπίσει και να συγχρονίσει αυτόματα τους ελληνικούς υποτίτλους στο βίντεο)

Στο τρίτο μέρος του Zeitgeist («προχωρώντας μπροστά») παρουσιάζεται μια υπόθεση για την αναγκαία μετάβαση της ανθρωπότητας από το τωρινό κοινωνικο-οικονομικό (νομισματικό) μοντέλο που διέπει το σύνολο της παγκόσμιας κοινωνίας.

Ξεπερνάει θέματα πολιτιστικού σχετικισμού και παραδοσιακής ιδεολογίας και να προχωράει στη σύνδεση του πυρήνα με τις εμπειρικές ιδιότητες της ανθρώπινης και κοινωνικής επιβίωσης, προεκτείνοντας τους  αμετάβλητους φυσικούς νόμους σε ένα νέο βιώσιμο κοινωνικό παράδειγμα που ονομάζεται «οικονομία βασισμένη σε πόρους «.

Αγνοείστε την περιγραφή socialism, satanism και τα λοιπά από το torrent. Πιθανώς ο uploader δεν μπήκε καν στον κόπο να το δει!

Στη Νομική Αθηνών, εν μέσω αντιδράσεων, οι 300 μετανάστες που ξεκίνησαν απεργία πείνας

Προχθες, Κυριακή, περίπου 250 μετανάστες ήρθαν από την Κρήτη, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία πείνας μαζί με άλλους 50 μετανάστες από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πριν ακόμη ξεκινήσει η απεργία, ποικίλες αντιδράσεις είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Ρατσιστικές και ακροδεξιές, εντελώς ανυπόστατες, μέχρι ανοησίας» χαρακτηρίζουν οι αλληλέγγυοι στην πανελλαδική απεργία πείνας των μεταναστών, τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ζημιές στο χώρο όπου στεγάζονται οι απεργοί στη Νομική Αθήνας, για παρακώλυση των μαθημάτων και της εξεταστικής της σχολής, για εισβολή των μεταναστών στο κτίριο, καθώς και για κίνδυνο στην υγεία των φοιτητών.

Φοιτητικές παρατάξεις, πολιτικά κόμματα και Μέσα ξεκίνησαν συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο, αλλά και για την όλη πρωτοβουλία.

Read the rest of this entry

Siemens : το σήμα κατατεθέν του γερμανικού ιμπεριαλισμού και του ευρωπαϊκού καπιταλισμού

ΑΝΟΥΣΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ «ΚΑΘΑΡΣΗΣ», ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ!ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η SIEMENS

Κατατέθηκαν τα πορίσματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για το μέγα σκάνδαλο της SIEMENS, μαζί με τα γνωστά ονόματα πρώην και νυν Υπουργών που τα συνοδεύουν.Στην ουσία ο δικομματισμός προκρίνει, μάλλον, προς περαιτέρω διερεύνηση από μια υπό σύσταση προανακριτική επιτροπή όλους, σχεδόν, τους Υπουργούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια κατείχαν Υπουργεία που έκαναν μεγάλες συμβάσεις με τη SIEMENS!

Με δυο λόγια κι οι δύο κομματικοί συνέταιροι αναγνωρίζουν ότι όλο το σύστημα ήταν σάπιο και είχε πέσει στο «ψητό»! Είναι πολύ αμφίβολο, όμως, αν, πλην του Α. Μαντέλη, θα υπάρξουν πειστικά στοιχεία, που θα επιβαρύνουν με αδιάσειστες αποδείξεις οποιονδήποτε άλλο Υπουργό. Αλλά και του Α. Μαντέλη η υπόθεση έχει, μάλλον, παραγραφεί. Ούτε γάτα, ούτε ζημιά!

Το κυρίαρχο πολιτικό και δικαστικό σύστημα τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στη Γερμανία, τόσο στην «αποικία» όσο και στη «μητρόπολη», δούλεψε θαυμάσια ώστε το σκάνδαλο και πρώτα απ’ όλα οι ένοχοι, να καλυφθούν θαυμάσια!

Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, το κυρίαρχο πολιτικοδικαστικό σύστημα επέτρεψε, σχεδόν υπέδειξε, σε όλους τους πρωταγωνιστές διευθύνοντες της SIEMENS να κατευθυνθούν στην «μητέρα-πατρίδα» Γερμανία και η τελευταία να τους παράσχει ανοιχτόκαρδα ΑΣΥΛΟ!

Η υποκρισία βγάζει μάτι! Η SIEMENS λάδωνε τους πάντες. Ζήτω η SIEMENS!

Read the rest of this entry